Volim testirati nove stvari, a i zalaziti po restoranima, posebno kineskim, tajlandskim, indijskim i tim egzoticnijim mjestascima koje nemam cesto priliku posjecivati. Uglavnom nemam srece pa udem na kriva mjesta ili mi omjer ulozenog i dobivenog ne ispuni ocekivanja, bilo zbog cijene ili kvalitete. Ne mogu zivjeti na sendvicima, a i na tim putovanjima ne jedem bas cesto i redovito, pa se trudim da imam bar jedan obrok dnevno konkretan i topao, po mogucnosti i da je neka juhica u kombinaciji. Moze to biti i pizza, dapace, ali samo da nije neko sliced njesra ispeceno pred 3 dana i podgrijano u mikrovalnoj, nego frisko.
Najcudnija iskustva su mi iz Poljske, tamo mi bas nista osim nekih slastica nije bilo po volji. Jednostavno mi imaju cudnu kuhinju, pa sam nakon par eksperimenata jednostavno presao na paste, pizze i kinesku klopu. Ne kuzim te njihove kombinacije tipa polukuhano meso u umacima od jabuka i slicne varijacije na temu.
Austrija mi je isto totalni blackout hrane, cak ni posten becki nisam nikad pojeo gore, a vecina se bazira ne mesu, pecenom krumpiru i to je to. Kava im je odvratna takoder i nimalo me ne privlaci nista bas, osim nekih slastica. Opet, volio bih posjetiti neko manje mjesto s tradicionalnom hranom, Bec je mozda preveliki zalogaj za trazenje dobre klope, kao uostalom i svaki veliki grad.
I Amerika za kraj, uzas. Iako mi se generalno americki nacin prehrane svida, mimo onih mcdonaldsa i slicnih nebuloza, sve sto im valja je uvozno posto je i ta zemlja totalni melting pot svjetskih kultura, a ono sto se prezentira kao njihovo na mene nije nikakav dojam ostavilo. U prvom redu mislim na njihove presvete macaroni & cheese, koji su mi uzas i totalno neukusni. Onda taj rostilj njihov kojeg uzdizu u nebesa, nula bodova, neke poluumjetne pljeskavice bez okusa i mirisa. Jos uz sve posluzuju njihov BBQ sauce, koji je blaga katastrofa. Tako da su njime i ukenjali piletinu s rostilja. Bedaci. Jedino sto im priznajem su oni ogromni steak-ovi, a sad bi se i o tome dalo pricati koliko je to izvorno njihovo, oni ih svojataju bar, a meni je uvijek toplo oko srca kad se sjetim jednog
Za divno cudo, pozitivne dojmove imam iz Velike Britanije, iako nisam jeo nista specijalno, valjda jer ni nemaju nista specijalno osim piva. Ali zadovoljan sam svime sto sam stavio u usta gore, a to je rijetkost.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom
. Moze to biti i pizza, dapace, ali samo da nije neko sliced njesra ispeceno pred 3 dana i podgrijano u mikrovalnoj, nego frisko.
. Ali zadovoljan sam svime sto sam stavio u usta gore, a to je rijetkost.