Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 11

Rim

Raspravljate o temi Rim u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; Malo vječnog grada...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Petras
    Datum registracije
    06-11-07
    Poruka
    748
    Liked
    2 times

Rim

Malo vječnog grada
    Dodane Slike Dodane Slike
    Nije on, nije on ono sto ti treba,a nisam bogami ni ja...Hoce on, hoce on samo da te skine,a hocu bogami i ja...

Mala ,grda si ko porez

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Re: Rim

Lijepe su ti fotke.
    Možeš napisati i koju riječ o svom doživljaju, ili neki savjet za putnike
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Datum registracije
    06-11-07
    Poruka
    748
    Liked
    2 times

To moras pitat starce oni su bili ja idem sljed. godine...budem stavio slike iz grcke pa cu vam malo o tome napisat dozivljaje
    Nije on, nije on ono sto ti treba,a nisam bogami ni ja...Hoce on, hoce on samo da te skine,a hocu bogami i ja...

Mala ,grda si ko porez

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Ma i ja sam bila u Rimu, ali me zanimaju i tuđi doživljaji
    A u Grčkoj nisam još , jedva čekam
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Datum registracije
    06-11-07
    Poruka
    748
    Liked
    2 times

Ma Grčka je super samo je malo preluda ekipa tamo....stavit cu jos slike iz NYC-a samo da prebacim sve na komp

Mala ,grda si ko porez

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

Bila sam u Rimu, evo nekih sličica iz moje kolekcije. I mogu reći da je predivan grad...Prosto sam oduševljena i planiram opet da ga posetim.
    Ko želi da putuje a nije bio u Rimu , definitivno ga preporučujem.
    Dodane Slike Dodane Slike
    Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.

Starter Avatar od korisnika bafi
    Datum registracije
    10-01-10
    Poruka
    32
    Liked
    0 times
    bio sam u Rimu petnaestak puta. velik i pelijep grad. tko može a voli putovati ima što vidjeti. pokušati ću opisati

pogled na anđeosku tvrđavu (castel sant angelo). 10-tak minuta hoda od vaticana. povezana s vaticanom prolazom zvanim passeta - svakako pogledati, može se ući u nju (spiralna kosina, stube, dvorišta, zdenac, papinske odaje, terasa s brončanim arhanđelom iz 18 stoljeća, predivan pogled na Rim.) na slici dolje desno vidi se rijeka Tiber i dio Anđeoskog mosta.

pogled s vanjskog dijela kupole bazilike Svetog Petra na istočnu stranu Rima. svakako se popeti gore. ulazi se s desne strane bazilike liftom pa onda od svoda bazilike spiralnim stubama na kupolu. predivan doživljaj koji ne smijete propustiti.

Ponte Sant`Angelo - anđeoski most iz II stoljeća preko rijeke Tiber do Anđeoske tvrđave. kipovi rad Berninija, podigao car Hadrijan prema svome mauzoleju.

Rimski forum - stari Rim - ruševine, pogled s brda Kapitolij. lijevo szupovi- ostaci saturnovog hrama, u daljini na vrhu slike Colosseum - Kolosej (arena)

Fontana di Trevi - naraskošnija rimska fontana izgrađena kao pročelje palače iz 18 st. pitka voda

fontana Barcaccia na Španjolskom trgu - Piazza di Spagna u podnožju skalinade iz 18 st. u podnožju crkve Trinita` dei montiiz 15 st. Fontana Berninijevo remekdjelo.

bazilika Sv.Pavla izvan zidina s kipom sv. Pavla. prvobitna uništena u požaru, obnovljena u 19. st. pročelje urešen mozaicima. unutrašnjost obiluje znamenostima (kvadriportik sa 150 stupova, prozori od alabastra, zlatan strop, baldahin i redovi mozaičnih medaljona sa slikama svih papa, ispod poda konfesija s relikvijama Sv. Pavla, kozmatski kalustar od Vassallettija. svakako obići.

obeleisk na trgu sv. Petra visok 25 metara izz jednog komada kamena iz Neronova cirkusa. veličanstvena kolonada stupova sa 140 kipova svetaca na vrhu kolonade rad Berninija i učenika.

Colosseum - Kolosej (arena) iz I stljeća. oblik elipse dug oko 190 metara, visok 50 metara, mogao je primiti oko 80 000 gledatelja. u slučaju kiše mornari ga pokrivali ceradama. danas se u njemu održava Križni put koji na Veliki petak vodi Papa. druga slika prikazuje podrume ispod arene u Colosseumu kuda se se kretale zvijeri i zatvorenici prije izlaska u arenu.

pogled niz Skalinadu na Piazza di Spagna i fontanu Barcacciu iz 18 st. omiljeno okupljalište Rimljana i gostiju, naroičito lijepa u proljeće i ljeto kada duž nje cvjetaju oleanderi. vodi do crkve Trinita`dei monti - Presvetog trojstva na brdu.

pogled na Trajanove tržnice (Mercati Traianei) u podnožju brda Kvirinal

Zadnji Uredio tendre poison : 17-01-10 u 16:30
    I can hear the sound
    Of a windmill goin' 'round
    I guess I'll always be
    A soldier of fortune

Starter Avatar od korisnika bafi
    Datum registracije
    10-01-10
    Poruka
    32
    Liked
    0 times

ako netko ima još kakvih slika građevina u Rimu neka stavi probati ćemo odgonetnuti što bi to bilo. ako nekoga zanima još ponešto o Rimu probati ćemo naći odgovor. u svakom slučaju, tko može neka posjeti veličanstveni Vječni grad...
    I can hear the sound
    Of a windmill goin' 'round
    I guess I'll always be
    A soldier of fortune

Starter
    Datum registracije
    05-04-10
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Ovako: 07.08. putujemo dragi i ja interrailom po Italiji. Dobro smo se načitali o svemu tome, tako da većinu potrebnih informacija imamo, no koji savjetić više neće škoditi.. Uglavnom, najteže nam je naći hostel. Nismo htjeli puno komplicirati pa je naš plan "usidriti" se 6 dana u Rimu i iz njega istraživati okolicu vlakovima. I sve mi lijepo isplanirali, ali kako sam već navela, muče nas hosteli. Pa me zanima, zna li tko neku dobru stranicu gdje se može naći jeftini hostel, al ono- fakat jeftini, pa makar bio i rupetina . Ili još bolje, ima li tko iskustva sa hostelima u Rimu pa da nam da tople preporuke? Unaprijed zafaljujem!

Lijep pozdrav i ugodan dan Vam želim.

Starter
    Datum registracije
    05-04-10
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Juuuuhuuuu? Bilo tko?

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku