| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Putovanja Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Život i Stil forumu; rano budjenje i dorucak na terasi bungalova. spremam stvari i selim se u susjedni resort. u ovom imam penjaliste u ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: thailand/zagreb Godina: 25
Poruka: 305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis rano budjenje i dorucak na terasi bungalova. spremam stvari i selim se u susjedni resort. u ovom imam penjaliste u dvoristu, 10-tak metara od ulaznih vrata nalazi se stijena. dobivam bungalov sa zakon susjedima. cura i decko vec su duze vremena na putovanju a prezivljavaju od prodaje nakita koji sami izradjuju. svako jutro se bave jogom a oboje furaju okolo suknje. svaku vecer imaju neku novu spiku. dok jednu odvaljuju indijske rage, drugu gledaju crtic malu sirenu. trecu pak pokusavaju ucit svirat gitaru no bas im i ne ide. ubacujem stvari u smijesni sobicak u kojem ne postoje uticnice za struju i odlazim na phra nang. ubrzo stize i nijemac. imam filing da me uhodi. odlazimo u kanjon ispod plaze, tu nam je ostalo jos dosta toga za popenjat. nijemac je dofurao drugog nijemca kojeg je upoznao putem prema plazi. lik je komedija. ima negdje oko 40-tak godina i mota pljuge jednu za drugom. dok prica engleski sasvim je normalan a kad krene na njemackom zvuci ko pljunuti hitler. jedva se suzdrzavam da ne puknem od smijeha. penjemo cijeli dan. pouceni iskustvom pakiramo stvari prije sumraka i nestajemo iz kanjona jos za vrijeme oseke. pri povratku na ton sai pronalazim cerovce. vratili su se sa izleta. vracam opremu koju sam posudio. kak sam mrtav umoran, odlazim ravno u krevet. uspavljuju me zvukovi indijskih raga. |
| | |
| | #102 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis budjenje uz zivotinjsko carstvo. prvi koji krecu s glasanjem su pijetlovi, a odmah iza njih slijede majmuni iz obliznjih krosnji. simfoniju upotpunjavaju gusteri. odlazim u restoran na dorucak, petra i zdravko su vec tamo. prvi put od dolaska uzimam europsko jelo, omlet sa sunkom i sirom i prepeceni tost sa pekmezom. ne znam sta mi bi. usput kradem i pola petrinog dorucka, musle sa svjezim vocem. odlucujem napravit dan odmora kako bi regenerirao prste i odlazim na phra nang na kupanje. smjestam se u hlad i gledam jednu od zanimljivosti plaze, skupinu majmuna koja dodje iz dzungle kad postanu gladni. svaki put kad se spuste naprave totalni kaos. prekopaju kosaru sa smecem i sve kaj nadju odvuku u krosnje odakle kad pojedu i popiju bacaju po ljudima na plazi. dok prodavaci ne gledaju od njih pokradu pecene kukuruze i banane. cak sam vidio majmuna kaj je nekom liku ukrao sat koji je ovaj pospremio ispod silterice. kad se dovoljno naklopaju, samo nestanu. na plazi se pojavljuju penjaci koji penju savrseni komad stijene iznad mene. jednostavno ih ne mogu gledat pa vadim penjacice koje sam kao "slucajno" spremio u ruksak i pridruzujem im se. ah, sad je srce na mjestu. na povratku, po ne znam koji put , naletavam na petru i zdravka. (a fakat je premali ovaj ton sai. ) petra visi u svojem projektu, lolipop 7a+ o kojem vec danima slusam price. naravno da automatski to postaje i moj projekt. bio je samo dovoljan petrin: "oces probat?" tesko zabu u vodu natjerat. prvi pokusaj - smjer se pokazao izuzetno teskim, uspjevam doc samo do pola. spustam se dolje mokar kao da sam se upravo tusirao. nema veze, bit ce vremena sutra. pakiramo opremu i odlazimo u bungalove. "novo" tusiranje i vecera. petra i ja smo veceras odlucili poharati rostilj. dok si ona uzima rakove moj izbor su morski pas i barakuda s cilijem i rizom uz dodatak onih super noodlesa. nekak uspjevam sve utrpat u sebe. sit, odlazim na kino projekciju ispred bungalova. veceras je na rasporedu mala sirena. ![]() |
| | |
| | #103 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis budim se gladan. to mi je od sinocnjeg prezderavanja. kako mi nijemac vec danima trubi o jednom malom sklepanom restacu uz plazu, odlazim tamo na dorucak. narucujem si club sandwich. dobivam mrcinu na cetiri kata natrpanu mesom, jajima i povrcem. to je to, spreman sam za lolipop. uzimam penjacice i spustam se do stijene. krecem u smjer i imam filing kako ga totalno imam. a onda slobodnim padom letim s nekih 5, 6 metara ravno u more. petra je zavrsila nekih metar i pol iznad zemlje. mocim penjacice, pojas i magnezij. kako ne mogu penjat s mokrim penjama ne preostaje mi nikaj drugo nego cijeli dan kupanja. nastavljam prema phra nangu. dok se kupam, u moru naletavam na krokodila. majke mi, ne lazem. ajd dobro, radi se o bebi krokodilu od nekih 20-tak centimetara, al je svejedno krokodil. more ga izbacuje na obalu. malisan izaziva veliku pozornost ljudi s plaze. to ga pretjerano ne dira pa se zapucuje prema stijenama. ziher ga tamo cekaju roditelji. na plazu se spustaju majmuni lopovi. dok ih zezam jedan od njih me pokusava popisat. mamu mu malu majmunsku. sunce polako nestaje i krecem natrag na ton sai. u bungalovu pronalazim zdravka. kak ide penjat smjer koji se nalazi pokraj mojeg odlucujem ga probati zadnji put. penje su mi jos uvijek polumokre. postavljam smjer i potpuno napumpavam ruke. vrijeme je za zadnji pokusaj, sad ili nikad. dajem sve od sebe i uspjevam ga skinut. moj prvi 7a+. vrijeme je za zasluzenu veceru. kraljevska riba topi se u ustima. ostajemo vani do kasno u noci. sutra je dan nastavka putovanja. jedna velika zahvala petri i zdravku na posudjenom pojasu i magneziju. bez vas bi se morao okolo snalazit pa stoga jos jednom hvala. |
| | |
| | #104 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis rano budjenje i pakiranje stvari. danas odlazim iz raja. pozdravljam se s petrom i zdravkom koji krecu nesto kasnije (do samog kraja nisam imao pojma da idemo isti dan, e kak se poklopilo ) i odlazim si sredit long tail. u voznji zadnji put promatram zaljev. povratak u ao nang i dorucak kod palacinka tete. sjedam u sawngthaew koji me fura do krabija. odatle cu si organizirat prijevoz do ko lante, najjuznijeg otoka krabi provincije. pronalazim minibus koji krece u podne. savrseno, taman imam oko 2 cuke za istrazivanje grada. centar grada je jedan veliki market s guba stvarima i dobrom klopom. (ma ispada da je cijeli tajland jedan ogroman market. ) a ljudi su mi totalno simpa. dok gledam jednu stvar njih 6 mi dofurava 34 druge koje nemaju apsolutno veze s ovom prvom. i ne pustaju te iz ducana dok sve ne isprobas. u bauljanju po ulicama naletavam na tako zakon miris no ne mogu odrediti odakle dolazi jer su posvud okolo standovi s hranom. vrag mi neda mira pa idem od standa do standa u potrazi za mirisom. pokusavam objasnit kuharima kaj tocno trazim (a ni sam ne znam kaj trazim ), no jedini odgovor koji dobivam od njih je: "yes, yes." vrijeme mi curi i moram na minibus. (kasnije mi je taj miris stalno u glavi.) u nesto malo, oronulo s kotacima i 9 mjesta ulazi nas 14. kako unutra mjesta za torbe nema, vozac ih spagom veze za krov. dobivam klinku ispod nogu i dobru tajlandjanku na sjedalu pokraj sebe. svakih 10-tak minuta tajlandjanka popravlja sminku i maze se kremicama, a usred voznje se i svlaci. kad god je pogledam dobivam smijesak. i to je naravno sve. e luzera li. vozac vozi ko manijak pa u jednom od zavoja gubi torbe s krova. zaustavlja se nasred ceste i skuplja ih dok ga druga vozila u brzini jedva uspjevaju zaobic. stizemo na prvi "trajekt" na ko lantu noi. sva sreca da odlazimo na ekspress liniju. komad zahrdjale splavi gmize po moru puzevom brzinom. siguran sam da bi prije presao na vesla. nastavljamo kroz mangrove sume i dzunglu. putem se bivoli kupaju u lokvama. slijedi drugi ekspress trajekt do odredista, ko lante yai. imam filing da motor nije ni upaljen vec da idemo samo uz pomoc struje. ko lanta je poprilicno velik otok s dugackim nizom pjescanih plaza koje se nalaze na njegovoj zapadnoj obali. unutrasnjost prekriva dzungla dok su na istocnoj ribarska sela i mangrove sume. otok nudi za svakog ponesto. lezerno odmaranje na gotovo pustim dugackim pjescanim plazama, odlicnu lokalnu hranu na standovima i u restoranima, shopping market u glavnom mjestu otoka, te tulumarenje u bezbroj beach barova uz plazu. oni zeljni avanture mogu istrazivat dzunglu i spilje u unutrasnjosti otoka ili otic na elephant trekking. nasumce izabirem jednu od plaza na kojoj me vozac iskrcava. (kasnije se pokazalo da sam izabrao najlijepsu plazu na otoku. e sto me doma sreca ovako ne sluzi. ) pronalazim si bungalov od bambusa u resortu s bazenom odmah uz more. odlazim na plazu kojom se zapucujem prema ban saladanu, glavnom mjestu otoka. mali gradic koji se u 15-tak minuta moze prehodati cijeli je pretvoren u market sa stvarima i hranom, te restoranima s lokalnim specijalitetima. kupujem suvenire i klopam na standovima. noc se spustila, odlucujem krenut natrag. vracam se neosvjetljenim putem pa se moram igrat kukavice s vozilima koja mi idu u susret. ![]() |
| | |
| | #105 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis sinoc se bas i nisam naspavao. cijelu noc su me pikali komarci. nije pomogla ni mreza kroz koju su nekak uspijevali proc. izlazim na terasu i izvaljujem se u bamboo stolicu. oko mene nigdje nikog, potpuni je mir. gulim ananase koje sam sinoc kupio na trznici a koji su savrseno jutarnje osvjezenje. zapucujem se na stazu prema unutrasnjosti otoka gdje su smjesteni restorani, idem si pronac nekaj za dorucak. u drvenoj supici s dvije klupe koju tajlandjani nazivaju restoranom klopam sticky rice s nekim ribljim raznjicima. nakon dorucka pravac plaza. odmah ispod bungalova imam potpuno prazan komad pjescane plaze sa svijetlo plavim morem. (boja je drugacija od mjesta gdje sam dosad bio.) izvaljujem se na vruci bijeli pijesak koji je zagrijalo sunce koje od jutra przi. osvjezenje pronalazim u moru koje je ovdje par stupnjeva hladnije. ali je svjedno ko pisalina. promatram okolo i ne mogu vjerovat da je ovdje takav mir. apsolutno se nista ne dogadja a sve sto se cuje su morski valovi. dok drndam po mobu pronalazim playlistu koju sam snimio prije puta a na koju sam potpuno zaboravio. svira oliverov trag u beskraju. zajedno s okruzenjem u kojem se nalazim izaziva takav poseban osjecaj koji cu pamtiti do kraja zivota. buraz i ekipo (oni ce znat koji su) - sve bi dao da ste tu. u sumrak promatram zalazak sunca. na veceru odlazim u restoran na pijesku tik uz more. zapaljene svijece i vatra, te zvukovi valova stvaraju lezernu morsko-romanticnu atmosferu. papam sabljarku i rakove sa zara. iz restorana se selim svega nekoliko metara dalje na lezaljke na kojima ostajem uzivati do kasno u noc. |
| | |
| | #106 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis e sinoc sam se pobrinuo za komarce. cijeli sam se premazao autanom pa mi se nijedan mali smrad nije ni priblizio. spavao sam kao beba. spremam ruksak i odlazim na trekking kroz unutrasnjost otoka. cilj mi je doc do ban si raye iliti starog grada koji je bivsa prijestolnica otoka a nalazi se na istocnoj obali. put me vodi kroz brdovit teren obrastao gustom vegetacijom. iako sunce neumorno przi visoko drvece osigurava mi hlad pa je setnja iznimno ugodna. duboko u unutrasnjosti prolazim pokraj elephant campa. nekoliko slonova stoji uz put i klopa. nastavljam dalje. apsolutno nema nigdje nikog. koja uzivancija. vec gotovo pokraj grada prolazi pick-up koji se zaustavlja. lik mi nudi prijevoz. uskacem unutra i furam se do grada. dosao je ko narucen, taman se mogu malo odmoriti prije nastavka. iskrcava me u luci odakle krecem u razgledavanje. gradic se sastoji od jedne ulice od nekih 30-tak drvenih kucica na vodi. u njegovoj sredini nalazi se dugacki mol i park s vidikovcem s kojeg je prekrasan pogled na zaljev i krovove kuca. kuce na vodi su totalno fora. u potpunosti su napravljene od drveta a stoje na stupovima ukopanim u dno mora. u prizemljima s ulicne strane su ducani s rucno izradjenim suvenirima od skoljaka dok su restorani na terasama iznad mora. za razgledavanje "grada" mi treba rekordnih 10 minuta. novom stazom krecem u unutrasnjost. prolazim kroz sela i palmine plantaze. svud okolo rastu banane, kokosi i durian. lokalno stanovnistvo sa smjeskom me pozdravlja. putem nailazim i na potpuno bizarne stvari. ducan s vjencanicama usred niceg, oronule barake s bolesno velikim satelitskim antenama (te love i signale iz svemira ) i luksuznu kucu s fasadom u dzungli i parkiranim mercedesom u garazi. no, najsmjesnije od svega je majmun kojeg lik u dvoristu drzi kao kucnog ljubimca. sjedi na drvetu razvaljen kao covjek kojem puca ku... za sve, zuji okolo, pravi face ko da razmislja, mrsti se, zijeva... stojim, gledam i ne vjerujem. odjednom se vrijeme u sekundi mijenja. dozivljavam i svoju prvu tropsku kisu. vruci mlazovi kisnih kapi cijelog me tusiraju. neobcno ugodan filing. kako se na brzinu pojavila, tako je i nestala. ponovo izlazi sunce. spustam se na jug zapadne obale. zelim istraziti plaze koje jos nisam vidio. slijedi uzivanje po kilometarskim pjescanim plazama. vecina od njih potpuno su puste. savrsena mjesta za one koji zele pobjec od svega. (ili mozda radit zloceste stvari. ) u sumrak stizem do svog resorta. danas sam prehodao oko 60-tak kilometara. na terasi koljem ananas. malo osvjezenja prije vecere. spustam se u restoran na plazi. od jucer zelim probat indonezijsku przenu rizu. jelo cekam skoro 40 minuta, nikako da stigne. mozda su zaboravili na mene. a onda savrsenstvo. riza sa safranom i svjezim povrcem s dodatkom piletine sa zara, te paniranim komadicima jastoga. sve to zacinjeno je pikantnim umakom. isplatilo se cekat toliko dugo. kako je u baru odmah pokraj restaca beach party pravim korak i premjestam se na lezaljku. uz lassi od svjezeg tropskog voca uzivam u fire showu. |
| | |
| | #107 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis iscrpio me jucerasnji trekking. e zato cu se danas samo izlezavat. uzimam bamboo lezaljku i spustam se na plazu. smjestam se ispod suncobrana, ah koja milina. promatram psecu obitelj, mamu, tatu i malo stene koji zive na plazi. dok mama i tata drijemaju na suncu, stene trckara okolo i igra se u pijesku. dan provodim u kupanju i izlezavanju u plicaku. poslijepodne je i lovi me glad. odlazim prosetat u potragu za hranom. pronalazim jednu od lokalnih prcvarnica koja mi izgleda zanimljivo. mali otvoreni restorancic je muslimanski pa se sjedi na podu. kuharice i konobarice su bose s maramama preko glave. u jednom od kuteva sjedi glavni lik koji kontrolira situaciju. restorancic i nije najcisci koji sam vidio u zivotu. narucujem si prawn soup i przenu rizu s ribljim curryem. a onda iznenadjenje. iz oba jela dolazi onaj miris o kojem razmisljam jos od krabija. svaka zlica izaziva odusevljenje. da do kraja zivota jedem ova dva jela ne bi se uopce bunio. kako bi bio siguran da sam se dovoljno najeo narucujem si jos banana pancake i lemon shake. dok jedem desert klinac na sredini restaca kenja po podu. o majke ti. konobarica na brzinu skuplja govno i nastavlja raznosit hranu. drago mi je da nisam imao nikaj u toj narudzbi. kasnije od kuharice pokusavam saznat sastojke klope, no to je nemoguca misija. sve kaj zna od engleskog je brojat do 10. sit se spustam na plazu i promatram svoj zadnji sumrak s hat phra ae-a. |
| | |
| | #108 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 01-04-07 Lokacija: metropola Godina: 27
Poruka: 2
![]() | E, Romule, svaka ti cast. Do sad nisam čitao o tvojim dozivljajima, pa sam oko ponoci rekao - da vidim malo prije spavanja kako mu je tamo... ![]() Uglavnom, uzivao sam citajuci, jedino sam te poceo psovati kad sam skuzio da je već skoro 4 ujutro a ja još uvijek citam i citam.... Onda sam naišao na post o Oliveru i tragu u beskraju pa si mi sada opet drag. S gustom cekam nastavak. Btw, primjetio sam da si prestao spominjati cijene.... sada si prikriveni djiber?: ![]() |
| | |
| | #109 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 27-02-07
Poruka: 5
![]() | Re: Thailand - putopis Citat:
Vrati se Romuleeee ,, tvoje ovce cekaju teeee.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: backpacking, hoteli tajland, put na tajland, putovanje, smjestaj tajland, tajland, tajland putovanje, zabava |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:49.

dobivam bungalov sa zakon susjedima. cura i decko vec su duze vremena na putovanju a prezivljavaju od prodaje nakita koji sami izradjuju. svako jutro se bave jogom a oboje furaju okolo suknje. svaku vecer imaju neku novu spiku. dok jednu odvaljuju indijske rage, drugu gledaju crtic malu sirenu. trecu pak pokusavaju ucit svirat gitaru no bas im i ne ide.
jedva se suzdrzavam da ne puknem od smijeha. 

kraljevska riba topi se u ustima.
) i odlazim si sredit long tail. u voznji zadnji put promatram zaljev.