danas je zadnji dan putovanja.
budim se dosta kasno i uskoro se moram odjavit iz sobe. na brzinu spremam ruksake i izletavam iz guesthousea.
imam još punih 5 sati prije polaska na aerodrom. kako ne bi kružio s 35 kila na sebi odlazim čekirat torbe do mjesta koje sam pronašao još za prvog boravka u bangkoku. na šalteru se ponavlja scena iz tranga. lik mi ne želi izdat potvrdu i prodaje spiku kako će će me prepoznat kad se vratim. svađam se s njim i dobivam potvrdu.![]()
po posljednji put pravac khao san. uživam u pad thaiu i uličnoj atmosferi. vrijeme mi prebrzo prolazi.
teškog koraka krećem po ruksake. stigao je trenutak za polazak na aerodrom. još uvijek ne mogu vjerovat da se moram vratit kući.
odlazim na stanicu s koje pretpostavljam da ide autobus kojeg trebam. no nisam siguran ni u stanicu a ni u autobus.bolje bi mi bilo da nisam pogriješio jer rezervnog plana nemam.
za svaki slučaj pokušavam dobit informacije od gužve tajlanđana oko sebe. svatko ima svoju ideju i daje totalno različite upute.
odlučujem da sam ja u pravu pa makar bio i u krivu.
![]()
ubrzo mi se pridružuju japanka, balijac te nijemac tajvanskog podrijekla. slijedi preko čuku vremena čekanja autobusa koji nikako da stigne. za to vrijeme saznajem ponešto o novoj ekipi. japanka i balijac 4 su mjeseca bili u indiji dok je tajvanac 6 mjeseci solo putovao jugoistočnom azijom.
kako smo se zapričali skoro propuštamo naš autobus pa moramo trčati za njim da bi se ukrcali.dodatna čuka vožnje i dolazak na aerodrom. za japanku stižemo u zadnji čas kako bi ulovila svoj avion. ostatak još ima vremena koje kratimo u čekaonici.
ubrzo slijede ukrcaji i svatko odlazi svojim putem.
nešto prije ponoći napuštam tajland.
ovaj put dobivam stari avion ali jednako dobru uslugu turkish teta koje uz večeru puštaju novog rockya. nakon filma tonem u san i budim se tek iznad turske.
slijedi doručak i slijetanje u istanbulu.
iako sam imao najbolju namjeru skočit do sultanahmeta kod "my frienda" na kebab, saznajem da mi je avion pomaknut 4 sata unaprijed. razlog - prije slijetanja u zagreb moramo do ljubljane kako bi iskrcali 4 i pol slovenca.
u čekaonici odsvud dopire poznati jezik.hrpa domaćih "biznismena" vraća se s "poslovnog puta".
![]()
ubrzo slijedi ukrcaj i 3 sata poslije slijetanje na pleso.
moje putovanje je završeno.

LinkBack URL
About LinkBacks
) kombiniram autobus, riječne taksije i sky train. po dolasku iz zraka promatram njegovu veličinu. većeg od ovog nema na cijelom tajlandu, a čak kažu i da je najveći vikend market na svijetu.

Odgovori sa citatom
samo mi raspoloženje pokvare te glupače piši ti i dalje super pišeš uživam u čitanju tvojih doživljaja i vjerno ih prenosiš tak da ni ne moram ići u tajland....