Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; gollum ne brini, post od zene zmaj je zajebancija. znamo se i vec me cijeli tjedan zeza za to....
za sve ovo bih ti dao da mogu 10000 rep+ bodova, i da to možeš kod buraza zamjenit za eure, ali nemogu, osigurao se, super tekstovi, vidim i super putovanje, žao mi je što to nisam čitao od početka i pratio kao neku seriju.
nemam riječi zapravo, ovako nešto dobro još dosad nisam čitao na forumu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
eto, nije meni namijenjeno pitanje ali mogu dati par savjeta.
kaj se tiče viza možeš ih više manje bez problema radit na granicama (tajland, laos, kambodža, vietnam, malezija, burma, singapur, ostalo ne znam ali pretpostavljam da je isto). ako ti je tajland prva destinacija sve bi trebao moći srediti i u ambasadama u bangkoku što je malo veća zajebancija jer su razasute po gradu. vizu za tajland najbolje je sredit u zagrebu. konzulat je u gundulićevoj. jednokratni ulaz - 180 kuna. svaki slijedeći isto toliko.
transport je svakome na volju. postoji više regionalnih avio kompanija koje povezuju gradove i države jugoistočne azije.ovisno o destinaciji, cijene se kreću od prihvatljivih pa do pretjerano nabijenih.
zanimljiviji i puno jeftiniji način je putovanje vlakom, autobusom ili nečim sličnim. s tajlanda se može kombinacijom vlaka i busa u laos, burmu, maleziju a do kambodže čak i brodom.
u principu sve zemlje ji azije su jeftine, koliko samo čuo jedino malezija i singapur odskaču od toga. no to ne znači da ne možeš potrošit jako puno para.poželiš probat ovo pa ono i jako brzo se skupi. ako putuješ na budget u prosjeku s maksimalno 20 eura dnevno možeš živjet ko car. to uključuje smještaj, hranu, transport, ulaznice i koji suvenir. ja sam u prosjeku trošio oko 100 kuna dnevno, neke dane 4 puta toliko a neke 10 kuna. i zaista nisam oskudjevao u ničemu.
opet, s putovnicom i novcima ovisi kak si ti odlučiš. nekad ih je bolje i sigurnije furat sa sobom, a nekad ostavit.naletavao sam na smještaje gdje postoje željezni boxevi koje zaključavaš vlastitim lokotom i koji su pod stalnim nadzorom. no na većini mjesta je samo recepcionar.![]()
nadam se da samo pomogao.
pozdrav.![]()
Da nitko, stvarno odlični tekstovi. Jedva čekam slike![]()
slike će kroz par dana. sve je već sortirano i pripremljeno.
hvala,care.jučer sam počeo čitat tvoj putopis i nisam se mogao odvojit od kompa dok nisam sve pročitao.prva liga(ne hrvatska nego Premiership).sad sam još više odlučan u namjeri da krenem.mislio sam u 8.mj al ne želim uletit u sezonu monsuna pa ću prebacit za 12.mj.uživaj.pozdrav.
romano, jesi ti cuo dok si bio tamo sto o toj sezoni monsuna i o 8.mj.? ja jedino tad mogu a neki kažu da se komotno može (što se vremena tiče) ići i u 8.mj.
ej jazavac, a da ipak ides u 8.mj.? ne da mi se samoj putem rješavat križaljke
Zadnji Uredio daidza : 21-04-07 u 01:56
iskreno, ja baš i ne bi išao u sezoni monsuna iz nekoliko meni bitnih razloga. možda nekom drugom ti razlozi uopće ne igraju ulogu.
kao prvo, ne volim kišu, a kad je sezona monsuna onda je ima podosta.(opet i to ovisi od godine do godine.) ja to nisam vidio pa ne mogu reć jel točno, ali navodno bangkok zna u potpunosti plivat pod vodom.(zato ga i zovu venecijom istoka.)ne vjerujem ni da je pretjerano dobar ugođaj kad svako malo krene kiša a ti na moru.
drugo, ne volim ni zimu a kak mogu birat kad ću putovat (povlastice studiranja) najidealnije mi je između 11. i 4. mjeseca a tamo je tad i sezona.
i treće, volim bit u hrvatskoj kad je ljeto.
s druge strane, tad tamo nije sezona pa su cijene i do duplo niže (no ionako su dovoljno niske) i uvijek je moguće nać smještaj. jedini je problem kaj se neka mjesta za to vrijeme zatvaraju.
nije da sam ja baš kompetentan da govorim o sezoni monsuna jer za to vrijeme nisam bio tamo, pa sve kaj znam o njoj je iz priča. najbolje bi bilo porazgovarat s više ljudi koji su to doživjeli i odvagat pluseve i minuse.
ak je to vrijeme jedino kad možeš ići, a fakat želiš otić i ne smeta ti kiša, odi. definitivno se isplati doživjet aziju.