Vize: samo Maleziju dobivas besplatno na 90 dana na ulasku u zemlju. Laos sam radila na granici na ulasku (32USD), a sve ostalo MORAS raditi u ambasadama van zemlje za koju apliciras, sto je pain in the ass kad negdje cekas samo radi vize, kao ja npr. u skupom Singapuru radi vize za Indoneziju. Cijene su od 30 do 50 USD.
Lova - u svim zemljama osim Laosa imas dostupne ATMove ili Cash advance pa nije problem dizat lovu na recimo Master ili American - istina, ZABA se obogatila na provizijama koje su mi uzeli za isplate u inozemstvuJa kod sebe nisam nikad imala vise od 200USD, just in case. Lovu, dokumente i avio kartu sam uredno ostavljala na recepciji i niam nikad imala problema.
Putovanje - putuje se svakako, nije to nista jako daleko. Ja sam cak Maleziju proputovala na biciklu koji sam kupila u Bangkoku. Ja sam imala i 10tak letova po Aziji sa Air Asia koji su super i prosjecna cijena leta (od kojih neki traju i po 3-4 sata) ti je oko 60-70USD - MANJE OD 400 KUNA! Lokalni busevi, vlakovi i trajekti su jeftini.
Ja nisam imala nikakvu povratnu avio kartu jer sam zivjela u Aziji prije toga. Trenutno su najjeftiniji letovi iz Europe u Aziju iz Londona za Hong Kong sa Oasis HK kompanijom - 200USD u jednom smjeru. Provjereno, sve pet. Na ljeto je najavljen i Air Asia da krece sa letovima London - Kuala Lumpur.
Hm.....mjesec dana ti je jako malo. To je eventualno za 1 zemlju, a nije dosta za ufurat se u pravi duh putovanja.....pokusaj uzeti vise vremena.
Sretno!

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom
Ja kod sebe nisam nikad imala vise od 200USD, just in case. Lovu, dokumente i avio kartu sam uredno ostavljala na recepciji i niam nikad imala problema.