Stranica 23 od 29 PrvoPrvo ... 131819202122232425262728 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 221 do 230 od 285

Thailand - Cambodia - putopis i slike

Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; Pravi autor: hajvana i da, ako bu trebalo love pisi, ovako il na mail il cimni sms pa cemo skupit ...

Starter
    Datum registracije
    20-03-07
    Starost
    29
    Poruka
    40
    Liked
    0 times

Re: Thailand - putopis

Citat Pravi autor: hajvana Pogledaj Poruke
    i da, ako bu trebalo love pisi, ovako il na mail il cimni sms pa cemo skupit
    hehe ne zazivaj vraga. vec smo zvali hitnu upomoc. ma neke stvaru jesu kao sto ljudi kazu al neke bas i nisu. npr cijene totalno odudaraju od lonley planeta. neke stvari su sad vece ucetverostrucene u cijenama. ma lova ode. nemam vremena za puno cavrljanja ali sve ti bum prical. inace, mi cemo najvj za kambodiu. ovo se vise ne moze
    idemo sutra u bgk pa angor wat pa kambodiansko more o kojem za sada ne znamo nista, ako netko zna neka slobodno pise.
    jucer bio neki parti it is magic
    recimo da su ljudi ovdje mnogo otvoreni...prema svemu...
    ocjena thailanda za sada od mene 7 od 10
    od dadinja 7 od 10

Starter
    Datum registracije
    20-03-07
    Starost
    29
    Poruka
    40
    Liked
    0 times

jucer smo bili na ko nangyuan - otocic kraj ko tao. prekrasno. to su zapravo 3 otocica spojena pjescanim sprudom. snorkali smo cijeli dan po japanese garden. ispod mora je totalno drugi planet a ribe su svemirci u svim mogucim bojama.
    danas putujemo u bgk a onda cambodia... drzite fige da nas kakav ptsp-ovac khmer ne ukoka

Starter
    Datum registracije
    28-08-07
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Tarson

Starter
    Datum registracije
    28-08-07
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

bok ekipa!

Starter
    Datum registracije
    28-08-07
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

jel zna netko..iz iskustva koja je najpovoljnija agencija za kupnju karata za Thailand - Bangkok iz zg. i kolko je uopće cijena cca.?

V.I.P. Član Avatar od korisnika romano
    Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

već neko vrijeme su ti najpovoljniji u turkish airlinesu. mene je karta došla 5.700. računaj da je sad nešto skuplja.

Starter
    Datum registracije
    21-09-07
    Starost
    27
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Pozdrav Romano i ekipa koja je bila i koja planira ići na Tajland...naime, planiram ic na Tajland krajem 2.mj. pa me zanimaju sve informacije vezano za zaštitu od malarije i inih bolesti koje se mogu tamo eventualno zaraditi..
    Romano, jesi isao ti na kakva cjepljenja ili slično u Zavod za imunologiju ili si se držao nekih domaćih recepata: tipa rakija i ini prparati..naime, čitao sam na drugim forumima i jedni proporučaju ovo, drugi ono pa više ni sam ne znam..

Koliko dođu cjepiva i koliko je potrebno prije otići na iste?

Hvala na pomoći!

BTW. odličan putopis, bio je užitak čitati!

V.I.P. Član Avatar od korisnika romano
    Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

hvala na pohvali.

a gdje sve misliš ići i kaj misliš raditi?

što se malarije tiče ja nisam ništa koristio. iako je preporuka naših i svjetskih zdravstvenih institucija da se koriste antimalarici, malarija je skoro pa posve istrijebljena na tajlandu. navodno je ima tu i tamo u nekom totalno ruralnom području pa bi morao imat baš veliki peh da je ti dobiješ. uostalom, lijekovi su dosta skupi i mnogi koji su ih uzimali imali su gadne nuspojave. ja bi se tu i tamo namazao s autanom, više jer su komarci bili turbo dosadni nego od straha od malarije. ispikali su me hrpu puta i eto nisam ju dobio.

kaj se tiče cjepiva, od prije imam za hepatitis b što ti nije loše uzet ako se misliš igrat s lokalnim damama.(kondome ne moraš furat sa sobom, možeš ih i tamo kupit, ionako su made in thailand.)

ja sam se dodatno cijepio za hepatitis a i trbušni tifus. za sam tajland to baš i nije tako potrebno ali kako imam namjeru putovat u neke druge zemlje gdje je to nužno neophodno odlučio sam to riješit odmah u startu. dakle, ako misliš samo ići na tajland a ne ispadaju ti novci iz džepova ta cjepiva nisu nešto što bi ti trebalo biti neki preveliki prioritet.

cjepiva je potrebno uzet (prvu dozu) bar mjesec dana prije putovanja. za neka je potrebno docjepljenje nakon godinu dana. to će ti najbolje objasnit u zavodu. svako cjepivo (doza) dođe oko par sto kuna. (više se stvarno ne sjećam točnih cifri.)

eto, to su moja iskustva i moje mišljenje ali nemoj da ti to bude ključni faktor pri odlučivanju hoćeš li ili nećeš uzet cjepiva ili zaštitu od malarije. zdravlje i njegova zaštita su prevažne stvari i zato je najbolje prikupit što više podataka iz što više izvora (stručna mišljenja i druga iskustva) te na kraju sam donijeti odluku.

aj sretan put!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika dadyml
    Datum registracije
    24-06-07
    Starost
    23
    Poruka
    2,384
    Liked
    3 times

Uh čoveče, jako mi je zanimljivo čitati tvoj putopis... Al tek sam na 5-oj stranici, zakaj ga nisam prije snimila ?

Pročitat ću cijeli, al ovo što sam do sad pročitala vidim da ti je zaista bilo lijepo, i super što si tako otišao na putovanje! Onaj dio o tigrovima, zakon Danas navečer kad se vratim pročitat ću sve...

Ja bi za Kubu, al me nitko ne želi pratiti

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Hoću ja!!! Mene ne želi nitko pratiti.
    To je moj životni san. Kuba!!! :love

Samo reci kad i idemo.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Lajkaj nas na Facebooku