| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Putovanja Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Život i Stil forumu; jel zna netko..iz iskustva koja je najpovoljnija agencija za kupnju karata za Thailand - Bangkok iz zg. i kolko je ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #233 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 21-09-07 Godina: 24
Poruka: 2
![]() | Re: Thailand - putopis Pozdrav Romano i ekipa koja je bila i koja planira ići na Tajland...naime, planiram ic na Tajland krajem 2.mj. pa me zanimaju sve informacije vezano za zaštitu od malarije i inih bolesti koje se mogu tamo eventualno zaraditi.. Romano, jesi isao ti na kakva cjepljenja ili slično u Zavod za imunologiju ili si se držao nekih domaćih recepata: tipa rakija i ini prparati..naime, čitao sam na drugim forumima i jedni proporučaju ovo, drugi ono pa više ni sam ne znam.. Koliko dođu cjepiva i koliko je potrebno prije otići na iste? Hvala na pomoći! BTW. odličan putopis, bio je užitak čitati! |
| | |
| | #234 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: thailand/zagreb Godina: 25
Poruka: 305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis hvala na pohvali. a gdje sve misliš ići i kaj misliš raditi? što se malarije tiče ja nisam ništa koristio. iako je preporuka naših i svjetskih zdravstvenih institucija da se koriste antimalarici, malarija je skoro pa posve istrijebljena na tajlandu. navodno je ima tu i tamo u nekom totalno ruralnom području pa bi morao imat baš veliki peh da je ti dobiješ. uostalom, lijekovi su dosta skupi i mnogi koji su ih uzimali imali su gadne nuspojave. ja bi se tu i tamo namazao s autanom, više jer su komarci bili turbo dosadni nego od straha od malarije. ispikali su me hrpu puta i eto nisam ju dobio. kaj se tiče cjepiva, od prije imam za hepatitis b što ti nije loše uzet ako se misliš igrat s lokalnim damama.(kondome ne moraš furat sa sobom, možeš ih i tamo kupit, ionako su made in thailand. ) ja sam se dodatno cijepio za hepatitis a i trbušni tifus. za sam tajland to baš i nije tako potrebno ali kako imam namjeru putovat u neke druge zemlje gdje je to nužno neophodno odlučio sam to riješit odmah u startu. dakle, ako misliš samo ići na tajland a ne ispadaju ti novci iz džepova ta cjepiva nisu nešto što bi ti trebalo biti neki preveliki prioritet. cjepiva je potrebno uzet (prvu dozu) bar mjesec dana prije putovanja. za neka je potrebno docjepljenje nakon godinu dana. to će ti najbolje objasnit u zavodu. svako cjepivo (doza) dođe oko par sto kuna. (više se stvarno ne sjećam točnih cifri.) eto, to su moja iskustva i moje mišljenje ali nemoj da ti to bude ključni faktor pri odlučivanju hoćeš li ili nećeš uzet cjepiva ili zaštitu od malarije. zdravlje i njegova zaštita su prevažne stvari i zato je najbolje prikupit što više podataka iz što više izvora (stručna mišljenja i druga iskustva) te na kraju sam donijeti odluku. aj sretan put! ![]() |
| | |
| | #235 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Thailand - putopis Uh čoveče, jako mi je zanimljivo čitati tvoj putopis... Al tek sam na 5-oj stranici, zakaj ga nisam prije snimila ? Pročitat ću cijeli, al ovo što sam do sad pročitala vidim da ti je zaista bilo lijepo, i super što si tako otišao na putovanje! Onaj dio o tigrovima, zakon Danas navečer kad se vratim pročitat ću sve... ![]() Ja bi za Kubu, al me nitko ne želi pratiti ![]() |
| | |
| | #236 (permalink) |
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,833
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis Hoću ja!!! Mene ne želi nitko pratiti. To je moj životni san. Kuba!!! :love Samo reci kad i idemo.
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon |
| | |
| | #239 (permalink) | |
| ...ide u školu! Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis Citat:
To je i moj životni san. Sorry, ali ti si meni suđena. ![]()
__________________ Zdravo Marijo, neka bude volja tvoja, da ne budem stara cura bez avantura | |
| | |
![]() |
| Tagovi: backpacking, hoteli tajland, put na tajland, putovanje, smjestaj tajland, tajland, tajland putovanje, zabava |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:41.

Danas navečer kad se vratim pročitat ću sve...