Stranica 27 od 29 PrvoPrvo ... 172223242526272829 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 261 do 270 od 285

Thailand - Cambodia - putopis i slike

Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; Koja si ti legenda!!!!! Ja sam se moooorao prijavit na forum samo da ti to kažem, tajland mi je već ...

Starter
    Datum registracije
    12-09-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Re: Thailand - Cambodia - putopis i slike

Koja si ti legenda!!!!!
    Ja sam se moooorao prijavit na forum samo da ti to kažem, tajland mi je već san od 20god i tek sad imam novac si to priuštit al nemam nikog da bi išao samnom...
    A ti sam, sa koliko sam skužio 24 god se to usudio...
    Pročitao sam sve u jednom dahu.. tek sam danas naišao na ovaj forum...
    jedino sam se nadao, kad budeš uploado slike da će pisati karatak opis ispod svake kao kod npr: Picasa Web Albums - moover20 - Moto izlet Al...
    Mogu ti reć samo da si me jakoooo motivirao i brijem da već ove god ili poslije nove pićim s nekim il sam...
    Thanks
    P.S. prejebeno pišeš...

V.I.P. Član Avatar od korisnika romano
    Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

...lol..hvala....

...ak zaista želiš ić, odi, vjeruj mi nećeš požalit...nek te nešto pretjerano ne brine pitanje sigurnosti...uz zdrav razum u različitim situacijama bit ćeš siguran...i to vrijedi za cijelo područje ji azije...od tog putovanja vratio sam se i opet prošao tajland, kambodžu i uz to laos, vijetnam i maleziju...i niti u jednom trenutku nisam se osjećao nesigurno...

...samo ruksak na leđa i to je to...

Starter
    Datum registracije
    17-03-10
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

pozdrav, dobar putopis.

ne znam je li ovaj thread još uvijek živ, nadam se da je, jer imam nekoliko pitanja vezanih za JI Aziju.

naime, grupica od nas 5 planira put Hong Kong- Bangkok-Pataya-Siem Reap-Phuket-Kuala Lumpur-Penang-Singapore, možda kronološki ne baš tim redom, ali u svakom slučaju svi ti gradovi.

imao bih vjerovatno milijune pitanja, ali evo neka najosnovnija

Prvo, od svih ljudi čitam da je jedan dan definitivno premalo za Angkor Wat, mi planiramo 2-3, pa što ti možeš reći o tome iz prve ruke, mislim koliko si uspio vidjeti za jedan dan ? I po tvojim i ostalim pisanjima Kambođa se ne čini baš sigurnom, a ovo je i pitanje vezano za generalno putovanje. Jesi li ostavljao svoj ruksak s odjećom, suvenirima i opremom u sobama/ hostelima, ako da kako i da li je bilo ikakvih problema s time ikada? Mislim, jasno da novce i dokumente i ove sitnije vrijednosti treba uvijek imati sa sobom. Mislim da sam pročitao nešto da si svoj lokot furao sa sobom?

Što se tiče izleta iz samog Bangkoka, najrazumnijim mi se čini sjevernozapadni, dakle posjetiti tigrove, erawan i most na rijeci kwai. ovaj lopburi čini se zanimljiv isto, ali je li vrijedno pola dana za samo taj gradić, koliko vidim nema ništa posebno tamo blizu ili usput ?

Hm onda, znaš li nešto o cijenama cuge (alkohola jel ) u Tajlandu i Maleziji, recimo u trgovinama i usporedno i vani u lokalima ? Shvaćam da je Malezija djelomično muslimanska, pa da li je zbog toga cuga skuplja tamo? Isto da li je život generalno skuplji u turističkim mjestima na obali, ne znam jesi li bio u Phuketu ili Pattayi, vidim ovdje da si bio na obali baš, vrlo blizu Phuketa.

Onda , zanima me ako si posjetio ikakve tematske parkove, zoološke, akvarije. Koliko čitam, Siam Water world u Bangkoku trebao bi biti najveći akvarij od svih u toj regiji, a definitivno tražimo i najbolji mogući zoološki za posjetit od ponuđenih.

Eto, hvala.

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

...a gle, ja sam u jednom danu uspio napravit cijeli krug i vidio sam sve što me zanimalo..niti jedan hram nisam izostavio...čak ni ne mogu reć da sam radio neki presing...drugi put kad sam se vratio, napravio sam isto..krenuo bajkom rano u zoru i završio taman u sumrak...pretpostavljam da su dva dana sasvim dovoljna da sve leđero prođete, s obzirom da vas je više..opet, sve ovisi o tome što vas zanima...nekome tko je brutalno zabrijao na arhitekturu ni tjedan vjerojatno ne bi bio dovoljan..

...kaj se tiče sigurnosti, common sense i generalno ne bi trebalo bit problema, ni u Kambodži ni u ostalim područjima gdje planirate. Ta situacija na granici zvuči malo tricky ali je i jedina koja mi se dogodila u toj regiji.Na drugom putovanju prošao sam cijelu Kambodžu i niti jednom nisam imao problema..phnom penh je još bio i najveći partyland, bauljanje po gradu usred noći, i tak...al i siem reap ima dobrih mjesta za izać...

...stvari bez problema možeš ostavljat u sobi, meni nitko nikad nije ni taknuo da pogleda, al eto svejedno sam ih vezao lokotom za nešto..dovoljno je samo jednom da nestanu....iako je i to neka lažna sigurnost..ak netko zaista hoće ukrast najmanji problem je prerezat lokot ili još lakše rasparat ruksak.po meni, najbolje je samo novce i putovnicu imat kod sebe, ak sve drugo nestane to je jedino kaj ti zapravo treba...

...kanchanaburi se definitivno isplati..kaj se tiče lopburia objektivno fakat osim majmuna i nešto hramova tam nema ničeg, al subjektivno meni je to bio prebrutalan gradić..totalno neka chill atmosfera, znam se dosta često sjetit tog grada kad mi treba odmor......na putu prema lopburiu je ayuthaya...

...cuga fakat nije skupa.boca Jackiea u klubu u Bangkoku oko 150 kuna, pive su bile oko 60-80 bahta (pretpostavljam da su jeftinije u 7-11-u), al da me ubiješ sad se nikak ne mogu sjetit koliko su bili bucketi. ne mogu se sjetiti ni za cugu u maleziji ali sve ostalo sam plaćao otprilike jednako kao što su cijene kod nas...troškovi na obali su veći nego na drugim područjima..pa negdje i za duplo...na phuketu sam sobu plaćao oko 100 kuna...

...posjetio akvarij na Langkawi-u u Maleziji i Vinpearl u Vijetnamu, i jedno i drugo bilo fora...nisam bio ali koliko sam čuo, bangkok ima i dobar zoološki...

...ak imaš kakvih drugih pitanja, slobodno pitaj..

Starter
    Datum registracije
    17-03-10
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

hvala puno, budem

Starter
    Datum registracije
    01-03-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: ksvenda Pogledaj Poruke
    kaj je post zamro
    a ja bas namjeravam na thailand i mislim da imam vise manje sve informacije osim o koh samui-u na koji se namjeravamo dovuci na kraju naseg obilaska. pa bi molio informirane sa osobnim iskustvom da daju svoje komentare
    evo ja se baš vratio s Samui-a. Otok je prekrasan, ima najljepši aerodrom koji sam ikad vidio, plaže su super - Chaweng, jedino traži mjesto dalje od Ark bar-a jer je ispred neki sprud pa malo kvari pogled.... Inače super....

Na sredini otoka je park prirode di možeš jahati slonove i malo po džungli....

Ima isto odlični noćni život ako te to zanima....

Starter
    Datum registracije
    01-03-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Romano, dobar putopis, dobro pišeš, svaka čast... Ja sam se baš vratio iz Tajlanda i zaljubio sam se u tu zemlju....

Jedino ja volim malo komfornije putovanje i vise sam bio orijentiran na izlaske, klubove i ganjanje tajki

Uvijek mi je drago kad netko voli putovanja jer ja ih obozavam....

Samo poruka ekipi koja namjerava ici, i nije tako jeftino kako mislite, te opreznije planirajte budžet....
    Cijene cuge u klubovima su kao u ZG, te ako mislite noćarit treba ponijet love

Inače, da mogu, preselio bih se tamo....

Starter
    Datum registracije
    18-03-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: tehnoajvar Pogledaj Poruke
    Romano, dobar putopis, dobro pišeš, svaka čast... Ja sam se baš vratio iz Tajlanda i zaljubio sam se u tu zemlju....

Jedino ja volim malo komfornije putovanje i vise sam bio orijentiran na izlaske, klubove i ganjanje tajki

Uvijek mi je drago kad netko voli putovanja jer ja ih obozavam....

Samo poruka ekipi koja namjerava ici, i nije tako jeftino kako mislite, te opreznije planirajte budžet....
    Cijene cuge u klubovima su kao u ZG, te ako mislite noćarit treba ponijet love

Inače, da mogu, preselio bih se tamo....
    vidim ti si isao tijekom sezone..

zna li netko kako se krecu cijene izvan sezone?
    to u srpnju i kolovozu

i btw sto se tice vrucine
    da li je zaista toliko nesnosna da moze utjecati na samo putovanje?
    tnx
    Zadnji Uredio Fanu : 13-04-10 u 16:08

Starter
    Datum registracije
    23-06-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Romano slike su zakon,opis puta također)), no zanima me barem okvirno koliko si love ostavio na putu ukljucujuci sve trskove od karte pa dalje...cisto da si znam predociti ako ikad ustedim
    p.s.daleko najajace slike s tigrovima

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

...karta se može sredit od 4 i neš sitno tisuće pa do nekih 6, ovisno o kombinacijama..a tamo ti za neki minimum treba oko 150 kuna dnevno pa na više...

Lajkaj nas na Facebooku