Pa ti si pravi pisac![]()
Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; 5 je dan putovanja, mislim. Napokon se priviknuo na azijsko vrijeme pa se i posteno naspavao. Budim se u 20 ...
Zadnji Uredio romano : 29-08-09 u 23:44
Pa ti si pravi pisac![]()
Starter
Hard Sports
LOPBURI - MONKEY CITY
Kako nisam zelio ostati preko noci u Ayutthayi te se ujutro gnjaviti sa transportom odlucujem otici na svoje slijedece odrediste, gradic Lopburi 80-tak km sjeverno. Opet kupujem kartu za konzervu koja me dodje punih dvije kune u ubrzo slijedi jos jedno putovanje tajlandskim zeljeznicama. Kroz prozor ni traga civilizaciji, a malobrojni ljudi u vagonima bas i ne uljevaju povjerenje. Sa svakom slijedecom stanicom smanjuje se broj gradskih ljudi, a povecava onih iz razlicitih plemena koji furaju zapakirane kolicine namirnica koje prelaze i njihovu visinu i tezinu. Pa di sam se ja to zaputio?!Vani je vec odavno pala noc a odjednom nestaju i svi kondukteri iz vlaka. Kako ne znam na kojoj stanici trebam izaci pokusavam se sporazumjet s lokalcima koji pojma nemaju kaj ih ispitujem, ali na svaki moj spomen Lopburia nasmiju se i razvezu sto na sat, opet na meni nerazumljivom thai jeziku. Sve to ispada jako simpaticno, ali meni nije od prevelike koristi.
Samog sebe uvjeravam da cu prepoznat stanicu kad ju vidim.
I bio sam u pravu.![]()
Na ulazu u terminal stoji ogroman kip majmuna. To mora da je to. Kupim stvari i izlazim iz vlaka. Na izlasku iz stanice hrpa tuk-tukova. Izabirem smjer u kojem cu krenuti i foliram da znam kamo idem samo da me ne bi gnjavili za prijevoz. Pratim svijetla u nadi da cu naci neki smjestaj, no iznenadjujem se jer je oko mene sve zatvoreno. U jednoj od ulica upoznajem dvije Njemice koje su isto kao i ja izgubljene u vremenu i prostoru pa zajedno odlucujemo potraziti okolo. Nakon kraceg lutanja uspjevamo pronaci neki hotel koji vodi hrpa klinaca a u kojem odmah iznajmljujemo sobu. (Ne nismo uzeli jednu veliku, svatko je uzeo svoju.Ispostavilo se da su Njemice lezbe koje ostaju raditi na Tajlandu do 5. mjeseca. Nisam pitao kaj.
)
Nova soba jos je smijesnija od stare. Hodnik i sobu ne dijele prozori vec samo mrezica za komarce, a zid kupaonice ne ide skroz do stropa vec samo malo iznad glave. Kad pustim vodu komotno imam cijelu cijelu minutu prije nego kaj pocne teci a instalacije od struje prolaze tik do tusa cija mi je visina do ramena. Ogledalo mi je negdje do sise.![]()
Slijedece jutro dobro naspavan odlucujem pogledat gdje sam to dosao. Uzimam kartu na recepciji i zapucujem se u grad. Vec dvije ulice dalje glavna atrakcija Lopburia, horde makaki majmuna slobodno secu ulicama, penju se po stupovima i zgradama i kupaju u fontanama. Pa ne mogu vjerovati svojim ocima.Mozes im prici na par centimetara udaljenosti i hraniti ih iz ruke. Slikam ih a svaki put kad se priblizim mladuncetu mama popizdi i pokazuje mi zube.
Kasnije u obliznjem hramu gledam njihovo hranjenje. Mali smradovi pomno biraju kaj ce pojesti.
Prvo uzmu komad hrane i dobro ga pregledaju i ponjuse, pa ako im se ne svidi samo ga zafitilje, cak i na ljude.
Turisti su upozoreni da pripaze na majmune jer znaju biti iznimno bezobrazni. Znalo se dogadjati da na brzinu pokradu neoprezne ljude. Tu i tamo znaju se i potuci a i slobodno se sheve pred svima.![]()
Osim majmuna posjecujem i rusevine kmerskih hramova koji se nalaze gotovo u svakoj ulici Stare cetvrti te nezaobilazno mjesto svakog thai grada, market.
Kako je ispalo da je Lopburi zakon gradic odlucujem bukirat sobu za jos jedan dan koji cu iskoristit za odmor i ljencarenje.
Zadnji Uredio romano : 29-08-09 u 23:48
Njemice lezbe...ahahahhahhaa...
Reci da nisi prošo i ok...![]()
Jedva čekam novu poruku!! Odlučno mi je ovo.
Pozrav!!
Hehehe, opet, svaka čast!!!
I teško i nestrpljivo iščekujemo slike!!! Hoćemo slike!!![]()
Alooo Romule, cico je!
Vidim da ti je fino, bas citam i ne vjerujem kako dobro zvuci. Nadam se da si mi u tim svim marketima naso prikaldni primjerak, znas vec cega, hehe.
A sto se tice lezba, pusti ti to! To sve njemice kazu!, pitaj jos jedanput
Tu ti je sve po starom sta se nas L tice, ja upravo u nsbu.. jebeno je.. hhehe
Aj drz se i nemoj mi se zaljubit u nekog majmuna! Pozdrav![]()
Nadam se da te nisu oteli ili nešt slično, dugo se ne javljaš??
Valjda je sve O.K.
Halo,Romano...nema te od 25-og...
Kaj si zaboravil na nas ?
Znamo da ti je predobro i da uživaš ali daj to podijeli s nama...