Stranica 9 od 29 PrvoPrvo ... 456789101112131419 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 81 do 90 od 285

Thailand - Cambodia - putopis i slike

Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; "na novom bangkokskom aerodromu su takse odsad ukljucene u cijenu karte, a prije su se placale na aerodromu" Ja jos ...

Starter
    Datum registracije
    22-03-07
    Starost
    32
    Poruka
    14
    Liked
    0 times

Re: Thailand - putopis

"na novom bangkokskom aerodromu su takse odsad ukljucene u cijenu karte, a prije su se placale na aerodromu"

Ja jos nikad nisam placao takse na zracnoj luci u BKKu. Osim one od 500THB kada odlazis iz zemlje a to i sada placas. Mozda je to nesto specificno za Turkish ?

2. 27-03-07, 16:23

V.I.P. Član

Regularni forumas Avatar od korisnika zena_zmaj
    Datum registracije
    11-05-06
    Poruka
    116
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: BibBib Pogledaj Poruke
    Ja jos nikad nisam placao takse na zracnoj luci u BKKu. Osim one od 500THB kada odlazis iz zemlje a to i sada placas. Mozda je to nesto specificno za Turkish ?
    na starom aerodromu sam placala 500 bht na izlasku, ali sad na novom nisam nista platila. (vratila sam se prije tjedan dana)
    mislim da to nema veze s Turkishem, vec je nova politika
    si ti na novom nesto placao?

V.I.P. Član Avatar od korisnika romano
    Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

dizem se oko 9. jos sinoc sam odlucio potrazit novi smjestaj. spremam stvari i vezem ih za stol. izlazim iz hotela i bacam se u potragu. vrlo brzo za istu cijenu pronalazim bolju sobu pol minute od plaze. i u ovoj sobi je djeljena kupaonica, ali sve ostalo je puno bolje nego u prijasnjoj. imam dva ventilatora i prave zidove a i zenska na recepciji je totalno simpa. dogovaram se s njom oko smjestaja i odlazim po stvari u prvi hotel. samo ih ubacujem u sobu i pravac plaza.

kilometarska pjescana plaza proteze se cijelom duzinom grada. sunce koje przi stvara zeleno-tirkiznu boju mora. u daljini se vide otoci. na plazi palme osiguravaju hlad a setnjica iznad prepuna je koliba za masazu i restorana s ribljim specijalitetima. rubove plaze zatvaraju visoke stijene.

pronalazim mjesto ispod palme i promatram long tail brodove. ah, zivot je lijep.

more je uzasno toplo ali odlicno osvjezava i moze se ostati satima u njemu bez da se smrznes.

odlucujem prosetat plazom. na jednom od rubova gdje zapocinje visoka stijena pronalazim majmune. trckaraju plazom i penju se po obliznjem drvecu, a ljudi ih hrane vocem iz ruke. mladuncad se bez straha priblizava ljudima dok je vodja skupine oprezniji i rezi na one koji mu se priblize. poslije se vracam ispod svoje palme i ostatak dana gustam u suncu i moru.

u sumrak odlazim u sobu kako bi se otusirao i spremio za izlazak. slijedi iznenadjenje u kupaonici. svjetla uopce ne rade pa se moram tusirat u mraku, a voda dolazi i odlazi na mahove. ponekad moram cekati i minutu, dvije da pocne teci. zanimljiva je scena potpuno nasapunan cekat vodu da ponovo dodje.

grad navecer svijetli ko betlehem. svi restorani i resorti popale svoju rasvjetu, a za njima ne zaostaju ni trgovci sa standova. horde zapadnjaka presetava se glavnom cestom uz more gdje su smjesteni svi turisticki sadrzaji. standovi s hranom pomijesani su s onima na kojima se nalazi roba pa se moze uvijek nekaj upiknut za klopu dok se zuji okolo. na plazi postoji nekoliko beach barova koji organiziraju fire partye. odlucujem da vani necu ostat dugo pa se vec oko ponoci vracam u sobu. iscrpilo me more.
    Zadnji Uredio romano : 30-08-09 u 00:53

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

rano dizanje. idem na plazu dok je jos mir. dok sam jucer promatrao majmune skuzio stepenice preko planine. danas zelim vidjti kamo vode. kupujem si dorucak putem prema plazi, palacinke s ananasom i bananama i papaya shake. jos uvijek nema nigdje nikog, svi jos spavaju nakon sinocnjeg tulumarenja. prolazim lude majmune i zapocinjem uspon strmim drvenim stepenicama. dok se penjem u krosnjama iznad mene skakucu ti isti majmuni i gadjaju me hranom.

s vrha puca prekrasan pogled na ao nang bay.

odlucujem se spustit na drugu stranu. jos uvijek mi gusto drvece zaklanja pogled pa ne znam sta me ceka. na silasku strazari koji me traze da svoje podatke upisem u dnevnik. a onda velicanstvena slika. unutar 100-metarskih stijena nalazi se mali zaljev s ekskluzivnim resortom. redovi palmi zasadjeni su tik do mora a ispod njih nalaze se drvene lezaljke. uz plazu je i dugacki restoran s barom. nekoliko ljudi kruzi po plazi i kupi svaki komad smeca sto ga izbaci more. tako je plaza besprijekorno cista, a usput je i grabljaju da bude ravna. picajzle. na kraju uz stijene napravljen je i pontonski most uz koji pristaju manje jahte i gliseri. odlucujem neko vrijeme provesti na plazi. svi radnici koji prolaze ponasaju se iznimno ljubazno jer misle da sam gost resorta. poslijepodne se vracam na gradsku plazu gdje upoznajem slovacki par. kako su se zapalili za hrvatsku a imaju visak para vec neko vrijeme razmisljaju o kupnji neke kuce na obali. dogovaramo se da se nadjemo navecer kako bi im pomogao u provjeri nekih podataka na netu. pronalazimo best buy u okolici zadra, slovak si zapisuje podatke. po zavrsetku zena nam pokusava naplatiti internet koji smo vec na pocetku platili. krace balkansko uvjeravanje i stvar je rijesena. prvi put da su me pokusali preveslat na tajlandu. inace su uvijek korektni i kada ti poslije kupnje vracaju kusur ne moras ni prebrojavat. uvijek su tocni u baht. pozdravljam se sa slovacima i odlazim prosetat.

gladan sam ko pas. hrane ima posvud i covjek moze birat izmedju europske, juzno americke i azijske hrane. pizza i tortille previse me ne zanimaju pa se odlucujem za domacu hranu. uzimam se przene ribe u ljutom umaku i rizu s curryem. poslije moram popit dvije litre vode, ljuti umak mi je zapalio usta. za desert hladni jogurti od svjezeg tropskog voca.

poslije klope nista me drugo ne zanima osim kreveta na koji se mogu izvalit.
    Zadnji Uredio romano : 30-08-09 u 00:55

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

danas sam odlucio otic do plaze hat noppharat thara koja se nalazi oko kilometar sjeverno od ao nanga. putem prolazim kroz muslimansko selo gdje srecem zene koje su na +40 zakopcane do grla i s maramama oko glave. totalno luda scena.

hat nopphat thara naziva se jos i long beach te je dio ko phi-phi nacionalnog parka. jos jedna kilometarska pjescana plaza no ova je potpuno bez turista. jedini ljudi na plazi su nekoliko lokalnih obitelji.

pijesak sa plaze mijesa se s tisucama skoljaka koje more svakodnevno nanosi a koje dok hodas pucketaju pod nogama. na kraju plaze nalaze se tri manja otoka od kojih je jedan tankom pjescanom stazom povezan s kopnom.

smjestam se u hlad na svoju novu bamboo lezaljku koju sam nabavio u gradu. upijam mir i tisinu. jedini zvukovi koji se cuju oni su zrikavaca iz obliznje sume. promatram domace koji se kupaju potpuno obuceni. ta scena nikako da mi postane normalna iako sam je vec dosta puta vidjao. i muski i zenske imaju duge hlace i kratke majce koje koriste umjesto kupacih. mogu si samo mislit kako njima stranci smijesno izgledaju u kupacim gacama i bikinijima. neko vrijeme samo lijencarim. e, mogao bi se naviknut na ovakav zivot.

odlazim prozujat okolo i na jednom od bouldera upoznajem engleza koji vec tri i pol godine zivi na tajlandu. zaposlen je kao profesor engleskog. ispalo je da je lik totalna legenda pa se dogovaramo da sutra idemo penjat zajedno.

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

sinoc sam se dogovorio s englezom da cemo se naci u podne na plazi kako bi isli penjat. dolazim cuku prije kako bi se malo okupao. pol 1 je a engleza jos nema. kada sam vec pomislio da se nece ni pojavit, lik stize s motorom. slijedi voznja po zavojitim gradskim ulicama. lik je skroz puknut, malo vozi svojom a malo suprotnom trakom kroz dosta gust promet. gledam i ne vjerujem. najgora je stvar kaj nije jedini kaj vozi tako. prava je sreca da svakih 5 minuta nije neki sudar. ubrzo silazimo s ceste i nastavljamo makadamom. usput prolazimo kroz sela u kojima su ljudi potpuno razliciti. ne bi nikad rekao da pripadaju istom narodu. drugacije su crte lica, boja koze i odjeca koju nose. dok su u budistickim "normalno" obuceni u muslimanskim su svi u dugackom, poneki i s jaknama, a zene imaju i marame oko glave. ja imam samo kupaci a zrna graska od znoja kapaju s mene.

u jednom od njih se zaustavljamo kako bi se nasli s njegovim frendom svedjaninom. svi zajedno krecemo dalje. nase odrediste su stijene skrivene dublje u dzungli. cesta postaje sve losija. prolazimo kroz guste palme pa svako malo dobivamo grane u glavu. a i teren je dosta neravan, tako mi je drago da nisu u pitanju moji motori. stizemo nakon nekih 40-tak minuta.

ispred mene nalazi se stijena skrivena palmama koje osiguravaju hlad potreban za penjanje. njih dvojica sasvim su je slucajno pronasli dok su trazili nove stijene. imam cast biti 3. osoba koja ce ju isprobat.

odradjujem odlican trening. ne znam kad mi je dan ovako prebrzo prosao. u sumrak se spremamo i krecemo natrag prema gradu.

u jednom od obliznih sela englez mi pokazuje odlican market za svjeze voce i klopanje. odlazim na mracno tusiranje a zatim se vracam na market. kako ovaj dio nije turisticko podrucje hrana je pravljena iskljucivo za lokalne ljude. a to znaci da je jako dobra i da su porcije velike. uzimam si nekaj przeno (uopce ne zelim znati kaj je ) s cili umakom i mladim kukuruzom uz dodatak kuhane rize. za desert svjeza papaya i mango. sve sjeda odlicno poslije cijelog dana penjanja.

uzimam si i paket banana da imam za po putu i jos jednom pravac grad.

pri povratku u hotel naletavam na tulum koji u hodniku i sobi pokraj moje prave japanci. pozivaju me da im se pridruzim.

koji je to puknut narod. price da je kod njih sve po spagi i o ekstremnoj urednosti samo su prodavanje magle, vece brlje nisam vidio. soba izgleda kao da je bomba pala u nju, a obleku ziher nisu prali danima. u aziji odjeca vec nakon jednog dana izgleda kao da si se valjao u blatu. slabo ih kuzim jer cudno pricaju engleski, a kad izmedju sebe trekeljaju japanski idu sto na sat. stalno se glupavo smijulje pa imam dojam da trose nekaj na veliko. jedini su ljudi kojima se thai pop zapravo i svidja.

ne ostajem dugo ali isto mi je kao da sam i tamo jer sve kaj se dogadja cujem kroz mrezice za komarce.
    Zadnji Uredio romano : 30-08-09 u 01:00

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

i ne bas tako naspavan zbog japanskog tuluma budim se oko desetke. nema veze, spavat cu na plazi. kupim stvari i odlazim na dorucak. na standu me vec zenska poznaje pa razgovaramo dok mi pravi palacinke. kad sam joj rekao da sam iz hrvatske klima glavom i uzvikuje "croatia" kao da zna gdje se nalazi ali po izrazu lica vidis da nema pojma gdje je. ista stvar je sa gotovo svim tajlandjanima. oni rijetki koji znaju za hrvatsku poznaju je po nogometu.

na standu pokraj uzimam banana shake i spustam se na plazu. sunce przi pa odlazim u hlad gdje je temperatura taman.

ispod mene bijeli pjesak, ispred mene more, savrseno mjesto za odmor. odlucujem lijencarit ostatak dana. kupanje, ronjenje, odmaranje na suncu i u hladu. sto covjek moze vise pozeljet? da upotpunim ugodjaj uzimam si hladan kokos za osvjezenje.

u sumrak odlazim u sobu. otkrivam da je svjetlo u kupaonici napokon sredjeno. a sjetili su se kad ce ga popravit, moju zadnju vecer ovdje.

zapucujem se na nocni market, idem sirit kulinarske horizonte. veceras cu se zgazit od klope, tko zna kakva ce bit situacija s hranom tamo gdje idem dalje. za pocetak uzimam przenu piletinu u chili umaku s kuhanom rizom. za desert svjezi ananas. jedna kraca pauza pa kuhani kukuruz i sipa s raznja. za kraj mango i lemon shake. potpuno natrpan teturam natrag do hotela, sta je balkanac?!

idem na spavanje. treba mi odmor jer ce sljedeci dani zahtjevati dosta energije.

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

HAT TON SAI, RAI LEH, HAT PHRA NANG - raj na zemlji!

dosta je izlezavanja i penzija zivota. spreman sam za svoje slijedece odrediste, poluotok s 4 zaljeva juzno od ao nanga koji je visokim neprohodnim stijenama odsjecen od kopna. jedini nacin da se dodje do tamo su long tail brodovi cija voznja traje oko 20-tak minuta.

rano spremam stvari i zapucujem se na plazu kako bi si organizirao prijevoz. vrlo brzo jedan od brodova je pun i zapocinje mokro putovanje. putem kako brod sjece more ono ulazi u njega i zalijeva prtljagu i putnike.

od vozaca trazim da me iskrca na hat ton sai-u, prvom od cetiri zaljeva i poznatom penjackom odredistu. mali zaljev sastoji se od pjescane plaze koja prolazi cijelom njegovom duzinom dok je kopno dzungla ispresjecana mnostvom zemljanih puteva na kojima su smjesteni bungalovi, restorani i barovi. domoroci su potpuno crni s dugackim dredlovima pa imas filing da si na jamajci, dok je prosjecna starosna dob stranaca 25 godina uz pokojeg zalutalog old school hipija. 90% ekipe su penjaci dok su ostatak travari sto se najbolje moze osjetiti po mirisima koji se navecer sire dzunglom. struje po danu nema, dostupna je svega nekoliko sati po noci. cijelim zaljevom vlada komuna style atmosfera.

s plaze se zapucujem u dzunglu kako bi pronasao smjestaj. pronalazim drveni bungalov s velikom terasom i lezaljkama zaklonjen gustim drvecem i palmama koje osiguravaju hlad. jedini zvukovi koji se cuju oni su divljih zivotinja. cekiram se na recepciji i odlazim na plazu. odlucujem se neko vrijeme izlezavat u plicaku a onda se bacam u potragu. uz stijenu, (a gdje bi drugdje) pronalazim zdravka i petru, tatu i mamu grahorove - zagrebacke penjacke dvorane. (cudan je filing sresti nekog poznatog nakon gotovo mjesec dana putovanja i 10 000 kilometara daleko od doma.)

nakon pocetnog cudjenja s obje strane i spotanja sto ne citam mailove svatko se zapucuje svojim putem, oni na popodnevni odmor a ja u istrazivanje okoline.

gdje god da se okrenem nalaze se stijene sa smjerovima razlicitih tezina u kojima vise penjaci. (kasnije otkrivam da je tako i u susjedna 3 zaljeva - rai lehu west i east, te phra nangu.) svaki komad je drukciji i s drukcijim grifovima pa imas dojam kao da je preko 10-tak penjalista spojeno u jedno ogromno. na izbor su stijene smjestene tik uz more a kad sunce zaprzi one dublje u dzungli.

prvi mi je dan pa cu samo lagano boulderirat kako bi zagrijao prste. kad mi postane prevruce samo se bacam u more koje je udaljeno svega nekoliko centimetara.

iscrpljen, poslijepodne odlazim u bungalov kako bi iskusao svoju novu lezaljku. hlad i glasanje zrikavaca vrlo brzo me uspavljuju. budi me vecernja smjena penjaca koja se iz kampa zaputila prema plazi. odlazim prosetat i opet naletavam na cerovce (nesto se cesto srecemo. ) pada dogovor za veceru u jednom od restača u dzungli.
    Zadnji Uredio romano : 30-08-09 u 01:11

Datum registracije
    02-06-06
    Starost
    29
    Poruka
    312
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: ElMagnifico Pogledaj Poruke
    ALo DŽIBERU!!!!

Mamicu ti tvoju ,, neznas se ni prijateljima javit,, pederu jedan ...
    Lordovi su ljuti i zahtjevaju osobno javljane, dati ce mo ti za poruku kad se vratis !!!

Pozdravlja te slamic mađi !! te te pita- kako razbit administratorovu lozinku na kompu u NSb-u ! Ima problema sa probavom..

Od kad si otiso sve su žene poludjele,, pocele su davat sakom i kapom i to džabe ! neznam koliko ce to potrajat pa se vrati brzo !!!

aj pozdravi tajkanđanke, i vrati nam se ljep
    daj, nisam imao struje a ne interneta da se javim.

reci slamicu da stisne samo sift 24 i enter. a fakat si nasao kog ces pitat.

e a da vidis samo kakva je situacija ovdje gdje se sad nalazim. smjesten sam u red light distirctu.

vise o tome kroz par dana.

pozz.

Starter
    Datum registracije
    20-03-07
    Starost
    29
    Poruka
    40
    Liked
    0 times

jedna dalmatinka, jedna slavonka i jedna bosanka te pozivaju da slijedece godine ides s nama. romano, prihvacas???

Lajkaj nas na Facebooku