| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Putovanja Raspravljate o temi Thailand - Cambodia - putopis i slike u Život i Stil forumu; hm, ove slike bas i ne ohrabruju a i avionske karte uopce nisu jeftine. najjeftinija je s turkishem 765eura (bar ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #81 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 20-03-07 Godina: 26
Poruka: 40
![]() | hm, ove slike bas i ne ohrabruju a i avionske karte uopce nisu jeftine. najjeftinija je s turkishem 765eura (bar koju sam ja nasla). u 7. i 8. mjesecu europljani sto znaci za ostatak svijeta lovasi najvise putuju pa je valjda to razlog da skoro poduplaju cijene karata. gamad u svakom slucaju hvala na savjetima... |
| | |
| | #82 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
![]() | Re: Thailand - putopis turkish je prije 4 godine imao karte za 600-650 eura, i od onda su se svake godine povecavale. ove godine sam ih platila 900 u 3 mj, znaci da su ove tvoje za 700 jeftinije. razlozi poskupljenja su: -na novom bangkokskom aerodromu su takse odsad ukljucene u cijenu karte, a prije su se placale na aerodromu - zbog Amerikenjaca placamo skuplje naftu i svi aerodromi su postrozili mjere sigurnosti zbog terorista sto povecava takse zracnih luka |
| | |
| | #84 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 20-03-07 Godina: 26
Poruka: 40
![]() | Re: Thailand - putopis da, ali najveci je trosak karta, f...ckas popuste kad platis kartu 6000kn i onda sjedis pod palminim liscem a kisa ti se cijedi po glavi uf... jos uvijek biram između interraila po spanjolskoj, portugalu i maroku i tajlanda. ovo zadnje me svakako vise privlaci samo sto su prilike lose ![]() |
| | |
| | #85 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 22-03-07 Godina: 29
Poruka: 13
![]() | Re: Thailand - putopis "na novom bangkokskom aerodromu su takse odsad ukljucene u cijenu karte, a prije su se placale na aerodromu" Ja jos nikad nisam placao takse na zracnoj luci u BKKu. Osim one od 500THB kada odlazis iz zemlje a to i sada placas. Mozda je to nesto specificno za Turkish ? |
| | |
| | #86 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: thailand/zagreb Godina: 25
Poruka: 305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis alo ljudi. sorry kaj se nisam duze javljao ali internet bas i nije svugdje dostupan. pozz i mojim lordovima. i ne djiberim se, nisam ja kriv kaj su ovdje takve cijene. ![]() |
| | |
| | #87 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
![]() | Re: Thailand - putopis Citat:
mislim da to nema veze s Turkishem, vec je nova politika si ti na novom nesto placao? ![]() | |
| | |
| | #88 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis dizem se oko 9. jos sinoc sam odlucio potrazit novi smjestaj. spremam stvari i vezem ih za stol. izlazim iz hotela i bacam se u potragu. vrlo brzo za istu cijenu pronalazim bolju sobu pol minute od plaze. i u ovoj sobi je djeljena kupaonica, ali sve ostalo je puno bolje nego u prijasnjoj. imam dva ventilatora i prave zidove a i zenska na recepciji je totalno simpa. dogovaram se s njom oko smjestaja i odlazim po stvari u prvi hotel. samo ih ubacujem u sobu i pravac plaza. kilometarska pjescana plaza proteze se cijelom duzinom grada. sunce koje przi stvara zeleno-tirkiznu boju mora. u daljini se vide otoci. na plazi palme osiguravaju hlad a setnjica iznad prepuna je koliba za masazu i restorana s ribljim specijalitetima. rubove plaze zatvaraju visoke stijene. pronalazim mjesto ispod palme i promatram long tail brodove. ah, zivot je lijep. more je uzasno toplo ali odlicno osvjezava i moze se ostati satima u njemu bez da se smrznes. odlucujem prosetat plazom. na jednom od rubova gdje zapocinje visoka stijena pronalazim majmune. trckaraju plazom i penju se po obliznjem drvecu, a ljudi ih hrane vocem iz ruke. mladuncad se bez straha priblizava ljudima dok je vodja skupine oprezniji i rezi na one koji mu se priblize. poslije se vracam ispod svoje palme i ostatak dana gustam u suncu i moru. u sumrak odlazim u sobu kako bi se otusirao i spremio za izlazak. slijedi iznenadjenje u kupaonici. svjetla uopce ne rade pa se moram tusirat u mraku, a voda dolazi i odlazi na mahove. ponekad moram cekati i minutu, dvije da pocne teci. zanimljiva je scena potpuno nasapunan cekat vodu da ponovo dodje. grad navecer svijetli ko betlehem. svi restorani i resorti popale svoju rasvjetu, a za njima ne zaostaju ni trgovci sa standova. horde zapadnjaka presetava se glavnom cestom uz more gdje su smjesteni svi turisticki sadrzaji. standovi s hranom pomijesani su s onima na kojima se nalazi roba pa se moze uvijek nekaj upiknut za klopu dok se zuji okolo. jedini problem su cijene koje su na prvi upit oko 3 puta vece nego u bangkoku te je stoga pozeljno dobro izbrusit vjestinu cjenkanja. na plazi postoji nekoliko beach barova koji organiziraju fire partye. odlucujem da vani necu ostat dugo pa se vec oko ponoci vracam u sobu. iscrpilo me more. ![]() |
| | |
| | #89 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis rano dizanje. idem na plazu dok je jos mir. dok sam jucer promatrao majmune skuzio stepenice preko planine. danas zelim vidjti kamo vode. kupujem si dorucak putem prema plazi, palacinke s ananasom i bananama i papaya shake. jos uvijek nema nigdje nikog, svi jos spavaju nakon sinocnjeg tulumarenja. prolazim lude majmune i zapocinjem uspon strmim drvenim stepenicama. dok se penjem u krosnjama iznad mene skakucu ti isti majmuni i gadjaju me hranom. s vrha puca prekrasan pogled na ao nang bay. odlucujem se spustit na drugu stranu. jos uvijek mi gusto drvece zaklanja pogled pa ne znam sta me ceka. na silasku strazari koji me traze da svoje podatke upisem u dnevnik. a onda velicanstvena slika. unutar 100-metarskih stijena nalazi se mali zaljev s ekskluzivnim resortom. redovi palmi zasadjeni su tik do mora a ispod njih nalaze se drvene lezaljke. uz plazu je i dugacki restoran s barom. nekoliko ljudi kruzi po plazi i kupi svaki komad smeca sto ga izbaci more. tako je plaza besprijekorno cista, a usput je i grabljaju da bude ravna. e koje picajzle. na kraju uz stijene napravljen je i pontonski most uz koji pristaju manje jahte i gliseri. odlucujem neko vrijeme provesti na plazi. svi radnici koji prolaze ponasaju se iznimno ljubazno jer misle da sam gost resorta. poslijepodne se vracam na gradsku plazu gdje upoznajem slovacki par. kako su se zapalili za hrvatsku a imaju visak para vec neko vrijeme razmisljaju o kupnji neke kuce na obali. dogovaramo se da se nadjemo navecer kako bi im pomogao u provjeri nekih podataka na netu. pronalazimo best buy u okolici zadra, slovak si zapisuje podatke. po zavrsetku zena nam pokusava naplatiti internet koji smo vec na pocetku platili. krace balkansko uvjeravanje i stvar je rijesena. prvi put da su me pokusali preveslat na tajlandu. inace su uvijek korektni i kada ti poslije kupnje vracaju kusur ne moras ni prebrojavat. uvijek su tocni u baht. pozdravljam se sa slovacima i odlazim prosetat. gladan sam ko pas. hrane ima posvud i covjek moze birat izmedju europske, juzno americke i azijske hrane. pizza i tortille previse me ne zanimaju pa se odlucujem za domacu hranu. uzimam se przene ribe u ljutom umaku i rizu s curryem. poslije moram popit dvije litre vode, ljuti umak mi je zapalio usta. za desert hladni jogurti od svjezeg tropskog voca. poslije klope nista me drugo ne zanima osim kreveta na koji se mogu izvalit. ![]() Zadnji Uredio romano : 09-12-07 u 17:30. |
| | |
| | #90 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Thailand - putopis danas sam odlucio otic do plaze hat noppharat thara koja se nalazi oko kilometar sjeverno od ao nanga. putem prolazim kroz muslimansko selo gdje srecem zene koje su na +40 zakopcane do grla i s maramama oko glave. totalno luda scena. hat nopphat thara naziva se jos i long beach te je dio ko phi-phi nacionalnog parka. jos jedna kilometarska pjescana plaza no ova je potpuno bez turista. jedini ljudi na plazi su nekoliko lokalnih obitelji. pijesak sa plaze mijesa se s tisucama skoljaka koje more svakodnevno nanosi a koje dok hodas pucketaju pod nogama. na kraju plaze nalaze se tri manja otoka od kojih je jedan tankom pjescanom stazom povezan s kopnom. smjestam se u hlad na svoju novu bamboo lezaljku koju sam nabavio u gradu. upijam mir i tisinu. jedini zvukovi koji se cuju oni su zrikavaca iz obliznje sume. promatram domace koji se kupaju potpuno obuceni. ta scena nikako da mi postane normalna iako sam je vec dosta puta vidjao. i muski i zenske imaju duge hlace i kratke majce koje koriste umjesto kupacih. mogu si samo mislit kako njima stranci smijesno izgledaju u kupacim gacama i bikinijima. neko vrijeme samo lijencarim. e, mogao bi se naviknut na ovakav zivot. odlazim prozujat okolo i na jednom od bouldera upoznajem engleza koji vec tri i pol godine zivi na tajlandu. zaposlen je kao profesor engleskog. ispalo je da je lik totalna legenda pa se dogovaramo da sutra idemo penjat zajedno. |
| | |
![]() |
| Tagovi: backpacking, hoteli tajland, put na tajland, putovanje, smjestaj tajland, tajland, tajland putovanje, zabava |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:15.