Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 16

Venecija

Raspravljate o temi Venecija u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; Isao bi na dvodnevni izlet u vlastitom aranzmanu u veneciju. pa me zanimaju informacije. prije svega, auto i parking, nesto ...

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

Venecija

Isao bi na dvodnevni izlet u vlastitom aranzmanu u veneciju. pa me zanimaju informacije.
    prije svega, auto i parking, nesto sam nacuo da je bolje negdje parkirati van venecije, pa doci brodom. da li postoji neki jeftiniji prijevoz za dvoje?
    gledam da je udaljenost zagreb-venecija cca 300km, znaci to mi je cca 300kn goriva za oba smjera. da li ima kakav autoput u italiji od granice do venecije i koliko kosta?

isao bi u 11. ili 12. mjesecu, manje guzve, manje smrdi (valjda), a hladnoca mi ne smeta...
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

Re: Venecija

sada na stranici hz-a vidim da ima u ponudi jednodnevni izleti u veneciju vlakom. karta kosta 112 kn, dolazi se u 8 ujutro, a odlazi u 9 navecer. da li je dovoljan onda taj jedan dan za obici sve bitno u dane kada nije guzva?
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,195
    Liked
    1187 times

najisplativije ti je ići organizirano busom ali mi hrvati smo hedonisti pa ćeš ti ići autom vjerovatno
    busom se parkira u predgrađu venecije. nakon toga pješice ili taxi brodom do centra. ne znam koliko košta brod jer nisam nikad išao njime ali pretpostavljam da je negdje 10-20 eura po osobi.
    evo ti link kao primjer, water taxi od aerodroma (Marco Polo) u veneciji do grada. aerodrom je oko 6km od venecijanske lagune.
    Venice Water Taxi by Airport Connection Venice Italy

ako ideš pješice od prakinga, imaš pješačiti sigurno sat vremena, sad se ne sjećam jer sam bio davno u veneciji.

naravno da postoji autoput, od trsta pa sve do granice sa francuskom. trst-venecija je 5.60eura, u jednom pravcu naravno.

što se tiče smrada tamo smrdi manje-više uvijek
    malo prati prognozu na internetu i probaj izbjeći odlazak kad je južina jer će ti u protivnom trebati maska kao ona protiv gripe . ja bi išao u 10 mjesecu kad je još vrijeme koliko toliko ok, odnosno kad ima još dana bez kiše

takodjer evo link gdje je manje više netko objasnio kako se sve može doći do venecije.
    http://www.iacm-eccomascongress2008....c/Arriving.pdf

nadam se da sam uspio barem malo pomoći

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

hvala!
    repica stize kad cu moci...

ali nakon kaj sam saznao ovo s vlakom, to mi se cini idealna opcija. nema zahebancije gdje s autom, spavanje u nekom trecerazrednom ho(s)telu, samo ruksak, sendvici, voda, grickalice i pusti brigu na veselje.
    a s autom 300kn gorivo, 100kn autoput, 150kn parking (ili vise) 400kn nocenje...
    znaci, 112kn, nasuprot 500kn (po glavi)... hm... pa i da odem 2 puta, po cijeli dan, opet sam i vise nego duplo ustedio...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Citat Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
    sada na stranici hz-a vidim da ima u ponudi jednodnevni izleti u veneciju vlakom. karta kosta 112 kn, dolazi se u 8 ujutro, a odlazi u 9 navecer. da li je dovoljan onda taj jedan dan za obici sve bitno u dane kada nije guzva?
    Prijatelj mi je ovog ljeta isao tim vlakom od Zg do Venecije. Ono sto ti na stranicama HZ-a ne pise jest da je broj tih mjesta po 112 kn ogranicen na mislim 6 ili 7 po vlaku. Kada je htio rezervirati (3 mj. prije polaska) receno mu je da ima vremena i nek se javi 15ak dana prije. Tako je i napravio, a onda je naravno tih nekoliko mjesta rasprodano. Platio je na kraju mislim 450 kuna (avion nam je isao iz Venecije i to mu je na kraju bila jedina opcija). Tako da se raspitaj prije toga, da ti se ne dogodi isto. Dan u Veneciji ti je sasvim dovoljno za hop-cup od mjesta do mjesta, ja bih ipak isao na 2 dana.

Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

a nije da plivam u novcima, pa mi 380kn (po osobi) vise za 5-6 sati vise puno znaci...
    a kao sto i kazes, za hop cup od mjesta do mjesta je dovoljan jedan dan... za sada cu se zadovoljiti i time...
    a nije da imam odredjeno kada cu ici, tako da kad cu ici kupovati, kupit cu za prvi slobodan dan.

ali hvala na svim ovim informacijama

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    492 times

ja sam početkom godine išao organizirano preko jedne agencije autobusom na jednodnevni izlet, u vrijeme karnevala
    autobus se parkira u mjestu Mestre i onda se vlakom ide u samu veneciju
    cijena je bila oko 250kn po osobi plus što se mora platiti 10 eura za povratnu kartu za taj vlak
    polazak je bio oko 1-pol 2 i tamo se dođe u jutarnjim satima, povratak je bio oko 19h i bili smo u zg prije ponoći
    imaš turističkog pratitelja koji te uputi u znamenitosti koje treba pogledati, prijepodne je obilazak grada a poslijepodne slobodno da sam obiđeš što želiš
    za neke od tih znamenitosti se mora platiti ulaznica i to opet sam plaćaš, nije uključeno u cijenu
    za jelo se isto sam snalaziš
    ja sam isto čuo da venecija i ti svi njezini kanali smrde al u ono doba godine, krajem 2 mjeseca nije ništa smrdilo, neznam kako je sad
    čini mi se da je jedan dan sasvim dovoljan da se obiđe veći dio grada samo što je onda kad sam ja bio sve bilo podređeno karnevalu pa bi ja jedino otišao opet u vrijeme kad nije karneval
    po mojem mišljenu to je tako najisplativije ići, organizirano preko neke agencije, jer je i jeftinije nego da ideš sa svojim autom, nemaš brige oko parkiranja a i ne umaraš se u vožnji po noći nego lijepo možeš na putu tamo i nazad spavati u busu ili vlaku
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: Joks Pogledaj Poruke
    a i ne umaraš se u vožnji po noći nego lijepo možeš na putu tamo i nazad spavati u busu ili vlaku
    Ja, naprotiv, izbjegavam noćne vožnje jer mi je to tlaka, i budem strgana.
    Inače, bila sam dva ili tri puta u Veneciji, i samo jednom je smrdilo.
    Davno je to bilo, pa vjerujem da su od tada i cijene narasle.
    Ali, super mi je ova opcija s vlakom, baš ću si to pogledati, voljela bih otići.
    Hvala Gajba pive na informaciji
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Starter
    Datum registracije
    17-09-09
    Poruka
    30
    Liked
    0 times

mi smo za vikend bili u veneciji, prekrasna je, ali smo bili prekratko, jedan dan u veneciji, jedan po otocima-burano, murano, torcelo.

imali smo peh na nam je pukao neki disk od kočnica kad smo išli prema veneciji, tako da smo tu izgubili dva sata, i još sat vremena čekajući brod do venecije, tako da minus za agenciju i vodiča koja je bila nesposobna, i bezobrazna, a o veneciji sam stekla dojam da nema pojma. pokazivala bi nam npr.neki zvonik i onda, to je kao zvonik sv.petra, a onda nije, nije nego nekog drugog...ma užas.

ali unatoč tome venecija je prekrasna, i jednostavna je za snalaženje, tako da ako naiđete na nekog nesposobnog vodiča možete slobodno sami, puno je bolje.

gondolu smo iznajmili na trgu sv.stefana za 60eura, bilo nas je 6 tako da smo dosta jeftino prošli.

sve je blizu, tako da se pješke sve može obići, prokurative, crkva sv.marka, duždeva palača, trg sve je to na jednom mjestu, nešto dalje je most rialto, trg sv.stefana, puno prekrasnih uličica, mostića...

zbog kašnjenja nismo mogli ući u sv.marka, ni duždevu palaču, tako da ću morat opet u venciju .

otočić burano je prekrasan, kao da ste na kulisama nekog filma, svaka kućica je druge boje, mali mostići, ma predivno.

na muranu možete besplatno vidjeti kako se prave figurice od stakla, ali nemojte odmah kupiti u prvoj, napravite đir po dućanima, i naravno cjenkajte se, znaju spustit cijenu za 5 do 10eur. mali suvenirići se mogu kupiti za 5 eura i manje.

torcelo ima lijepu crkvicu, i po legendi tamo se nalazi kameno prijestolje u kojoj je sjedio atila, možete sjesti i slikati se u toj stolici for free (inače kod njih je rjetkost da je nešto for free, sve naplaćuju, wc je 1,50eur

Starter
    Datum registracije
    29-09-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

prodajem kartu za vlak, zg- venecija, 02.10., polazak u 23.35, cijena 112kn i venecija-zg, 17.10., polazak u 21.20, 187 kn. karte su svaka za sebe, kupljene po smart cijeni.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku