Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Putovanja
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Putovanja Raspravljate o temi Vietnam u Život i Stil forumu; Zanima me da li je tko od vas bio u Vietnamu,i kako vam je bilo...?? Da li ste se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-11-07, 12:06   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 22-11-07
Godina: 24
Poruka: 56
radiolog-hr se izdvaja iz mase
Talking Vietnam

Zanima me da li je tko od vas bio u Vietnamu,i kako vam je bilo...??
Da li ste se snašli u takvom gradu,što ste jeli,jesu li vas pokrali vožači onih njihovih trokolica???

Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 08:21   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-06
Poruka: 1,083
selo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz mase
Re: Vietnam

nisam bio al sam čuo od ljudi kaj su bili da im je bilo jebeno..
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 08:31   #3 (permalink)
Starter

Ekipa je tamo luda 100%...... 24 sata su budni....
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 09:21   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-06
Poruka: 1,083
selo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: radiolog-hr Pogledaj Poruke
Ekipa je tamo luda 100%...... 24 sata su budni....
znači ti si bio???

daj reci još malo kak je, jel ima puno turista,
kakve su cijene, gostoljubivost ovo ono
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 10:12   #5 (permalink)
Starter

Talking Re: Vietnam

Citat:
Pravi autor: selo Pogledaj Poruke
znači ti si bio???

daj reci još malo kak je, jel ima puno turista,
kakve su cijene, gostoljubivost ovo ono
Bio sam,jer jako volim sve Azijske zemlje,ali ovo ej čudo!! Ja nigdje na svijetu nisam vidio toliko prometa i toliko nepoštivanja znakova,semafora....sveopća zbrka!!!
Ne znaš gdje tko ide,kada će skrenuti...od motora i trubljenja ne čuješ ništa,ne vidiš sunca od smoga i kod n jih ne osiječaš razliku između 3 ujutro i 15 sati popodne! Uvijek je ista masa ljudi na cestama....Ali definitivno poludiš od truba jer ja mislim da oni kada se rode drže trubu na ruci i počinju trubiti!! Nešto nevjerovatno! Naravno,ja govorim o Ha noi-u koji je njihov glavni grad....
Ali znaju biti nekada i simpatični,pogotovo kada na motocikl od 50 ccm stave 6 svinja i proveze ih po cijelom gradu

Jedu pse što me je šokiralo i kod njih je žarište ptičje gripe.....

Ali sve u svemu,isplati se otići barem na par dana i vidjeti kako oni žive da bi znali cijeniti ono što mi imamo... )

Ah,da...i čekao sam 3 sata da bi vidio Ho Chi Minh-a da bi me kada sam ušao unutra protjerali u roku od 20 sekundi jer ih je strah da ga slučajno ne bi oštetio pogledom... )

Ali zato imaju jako lijepe žene!! U cijeloj aziji tvrde da su Vietnamke najljepše žene.... pa...malo potrpiš u jednom pogledu ali zato uživaš u drugom.. )
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 10:39   #6 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 25
Poruka: 234
romano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono nešto

ja nisam bio al sam u kambodži i na tajlandu upoznao neke ljude koji su bili pa su mi pričali o vijetnamu. i to baš o puknutom prometu i pečenim psima.

za ljude su mi rekli da su malo prenabrijani, da baš i ne vole strance. kakva su tvoja iskustva s ljudima?

a gdje si sve bio u vijetnamu?
romano je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 10:51   #7 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: romano Pogledaj Poruke
ja nisam bio al sam u kambodži i na tajlandu upoznao neke ljude koji su bili pa su mi pričali o vijetnamu. i to baš o puknutom prometu i pečenim psima.

za ljude su mi rekli da su malo prenabrijani, da baš i ne vole strance. kakva su tvoja iskustva s ljudima?

a gdje si sve bio u vijetnamu?
Heh...bio sam i ja u Kambodia-i i Thailandu i u Thailandu mi je predivno...ljudi su mi najbolji na svijetu i sve je oko tebe nekako pozitivno,i veselog duha!!

A ljudi u Vietnamu su stvarno nekako hladni i ne zainteresirani za turiste...valjda zbog socijalističkog režima koji još uvijek vlada kod njih a i zbog toga što misle da je cijeli svijet protiv njih...ja sam baš imao neugodnih iskustva na njihovoj granici sa policijom jer sam imao na sebi majicu dugih rukava sa američkom zastavom,ali ne zato jer sam ih htio provocirati nego zato što sam išao na ljetovanje na Thailand a Vietnam mi je bio usput pa sam uzeo samo jednu majicu dugih rukava,čisto da se nađe i to baš kao za inat sa američkom zastavom!!
Čudno su me gledali i čekao sam barem sat vremena dok mi nisu pregledali cijelu torbu,putovnicu 6 puta utipkavali na komp..itd,itd....

Inače su potpuno drugačiji mentalitet ljudi od onih u Thailandu i Kambodi...čak te vole smuljati i pokrasti ako si neoprezan,to prvenstveno mislim na njihove usluge,tipa ako se voziš taxijem,prije nego krenete moraš se dogovoriti za cijenu jer ako se ne dogovoriš,na kraju puta ti prisjedne što si uopće išao taxijem.....
Isto vrijedi za one njihove trokolice....

Ali bez obzira na sve to,isplati se pogledati!!

Ja sam bio samo u Ho chi Minhu i Ha noi-u.....ali planiram drugi put malo otiči u njihova sela i šume jer me to nekako više zanima nego ovi veliki gradovi.....

I btw,smršavio sam 10 kila u 2 tjedna što sam boravio tamo....
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 11:04   #8 (permalink)
V.I.P. Član

romano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono neštoromano ima ono nešto

baš si našao majcu s kojom ćeš se prešetavati po vijetnamu.

a ovih kaj te hoće smuljati ima na hrpe i po tajlandu a i po kambodži. sve je to ista škola.

zakaj si smršavio tako puno? kaj nije bilo klope ili ti nije odgovarala?

a cijene? (u odnosu na susjedne zemlje)
romano je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 11:20   #9 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: romano Pogledaj Poruke
baš si našao majcu s kojom ćeš se prešetavati po vijetnamu.

a ovih kaj te hoće smuljati ima na hrpe i po tajlandu a i po kambodži. sve je to ista škola.

zakaj si smršavio tako puno? kaj nije bilo klope ili ti nije odgovarala?

a cijene? (u odnosu na susjedne zemlje)
Smršavio sam jer mi se sav taj smrad toliko uvukao u nos da više niti coca-cola nije imala okus kakav bi trebala!
Njihova hrana je jako čudna i nekako smrdi,barem meni...jako je začinjena i sve mi je nekako nehigijenski! Oni to prodaju po cesti,stavlja ti sa prljavim rukama u tanjur...mislim ono...užas!!
Onda su imali neke specijalitete....hodaš po gradu i po cesti ti nude u limenci coca cole nekakve nožice od neke ptice koje su navodno friško pečene i ukusne.....buaaaa...meni se odmah želudac preokrenuo!!
Tako da sam tražio samo restorane gdje poslužuju zapadnjačku hranu,koja je dosta skupa u odnosu na njihovu hranu...
Ali naravno,koliko god se oni trudili napraviti hranu za naša nepca,to nije niti približno onome čemu smo se mi naučili jesti....
Ali to može biti i fora nekome tko voli eksperimentirati hranom.....

Što se cijena tiče,vietnam je dosta jeftiniji u svemu za razliku od okolnih zemalja,i što se hrane tiče i što se robe tiče,i smještaja.....
Samo im je valuta smiješna!! Napokon sam postao milijunaš dolaskom u njihovu zemlju!!

milion Donga,čini mi se da je nekih 60-ak US $.....

Ali kada si več u tom potezu,Thailand,Cambodia, imaš sat vremena avionom do Vietnama pa odeš u shoping! Imaju super organizirane ulične rasprodaje...npr. Imaš cijelu ulicu (dugu par kilometara) samo sa prodavačima odnosno dučanima cipela,pa onda ulicu tenisica,pa ulicu majica...itd.. pa više ne znaš šta bi prije gledao i koju bi si marku kupio pošto su sve tvornice svijeta smještene u Vietnamu i pošto oni te iste marke koje mi u europi plaćamo 500 eura kod njih blatiš 15 dolara...

Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 12:07   #10 (permalink)
V.I.P. Član

kaj to moraš poseban ruksak nosit sa sobom kad odeš promijenit novce da ih imaš poslije gdje spremiti?

nisam probao nikaj od vijetnamske kuhinje (drugi put, uskoro) al sam skužio da sam nekak najbolju klopu jeo baš na najprljavijim mjestima. jednostavno se ne obazireš na neoprane lonce i tavice u kojima kuhaju, smeće i štakore koji trčkaraju oko štandova, smrad i prljave ruke i sve 5. na nekim mjestima stvarno nisam bio siguran ni što točno jedem jer je stvarno svašta plivalo po tim juhama. al je fakat bilo fino i niti jednom nisam imao problema sa želucem.

kad ću ić, vjerojatno ću iz pnom phena busom putovat do saigona. vožnja traje oko 6 sati i dođe oko 10 dolara. vjerujem da je avion puno skuplji. a i definitivno nezanimljiviji. koliko je uopće avion?

kolika je cijena smještaja, klope, buseva, vlakova? (ak si se vozio njima)
romano je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: vietnam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:35.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103