Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi ADSL i Router u Tehnologija i Tehnika forumu; Citat: Pravi autor: Servant Jesu to sve podatci sa routerove "stranice" za podešavanje? Ako jesu, oti&#...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-12-06, 08:51   #11 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 769
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes
Re: ADSL i Router

Citat:
Pravi autor: Servant Pogledaj Poruke
Jesu to sve podatci sa routerove "stranice" za podešavanje?

Ako jesu, otiđi u control panel i otvori network connections, pa tamo (zavisi oćeš se spajat kablom ili wirelessom) otiđi na properties od LAN-a odnosno wireless network connectiona... Sad nađi tcp/ip protocol i properties od njega, i tu stavi obtain ip i dns automatically...

Dalje sam... (pitaj ako treba)
Nije baš uspješno. Na carnetu sam našao link na kojemu se pojašnjava ručno podešavanje mreže
http://www.carnet.hr/crepozitorij/upute … 0modem.pdf
Ako stavim postavke na automatsko onda nemam prsitup drugom računalu i pristup netu samo s jednoga. U paketu s njim sam dobio i nekakav CD sa "genie" samoinstalacijom ali on podešava postavke samo za jedno računalo. Da li možda problem nastaje ako nisu u pitanju isti Windowsi (home i pro)? Ili firewall?

Zadnji Uredio Iochannes : 29-12-06 u 08:54.
Iochannes je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-12-06, 12:33   #12 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Iochannes Pogledaj Poruke
Nije baš uspješno. Na carnetu sam našao link na kojemu se pojašnjava ručno podešavanje mreže
http://www.carnet.hr/crepozitorij/upute … 0modem.pdf
Ako stavim postavke na automatsko onda nemam prsitup drugom računalu i pristup netu samo s jednoga. U paketu s njim sam dobio i nekakav CD sa "genie" samoinstalacijom ali on podešava postavke samo za jedno računalo. Da li možda problem nastaje ako nisu u pitanju isti Windowsi (home i pro)? Ili firewall?

OK... ajmo polako...

1) jesi prošao kroz "network setup wizard" u XP-u? oba računala moraju biti članovi iste mreže.. opcija "setup home or small office network"

2) ako ti je router podešen ko modem - dakle da moraš dvaput kliknut za uspostavu veze, onda smo otkrili problem... u pravom routing modu, nema uspostavljanja veze, jer je router online 24 sata na dan i kad pristupaš internetu samo pokreneš browser, p2p program, chat ili šta god hoćeš koristit... ako je podešen ko modem, a ne znaš podesit ko router, imaš opciju "internet connection sharing", gdje je jedno računalo gateway za drugo.. komplicirano i nepotrebno ako imaš router...

3) zaboravi "genie"

4) nema NIKAKVE veze koji je OS na računalima ako imaš dobro podešen router... ja sam doma imao Xp, win2000 i win 98 računala, od kojih su dva bila članovi iste mreže, a treće je bilo posebno koja su sva uredno spajala preko routera na net...

5) moguće je da je firewall... ovisi o postavkama (to se tiče onoga da se računala vide na mreži naravno)

meni se čini da ti imaš više od jednog problema, pa bi ti preporučio da tako i pristupiš rješavanju... korak po korak... recimo prvo složi mrežu (da se računala međusobno vide), zatim složi router da radi kako treba... ne možeš oba problema rješavat odjednom jer će neka sitna greška u nekom koraku upropastit kompletan trud, a nećeš znati di si pogrješio...

zato - složi mrežu, pa se onda primi interneta...

Zadnji Uredio silence : 29-12-06 u 12:36.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-12-06, 14:26   #13 (permalink)
Starter

Datum registracije: 13-08-06
Poruka: 8
Ivek33 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
zato - složi mrežu, pa se onda primi interneta...
upravo tako, redom

Citat:
Pravi autor: Iochannes
Zna li tko kako bi bilo moguće izvesti umrežavanje dva računala i Zyxel routera?...
Ako ne znaš podestit postavke IP adresa i DNS-a možda ti mogu pomoći ovi linkovi
FAQ: UMREŽITE dva računala pomoću LAN kabla
FAQ: 2 računala u mreži + 1 modem i surfajte internetom
Ovdje je opisano za dva računala i modemsku vezu ali to je slično i u osnovi može ti pomoći da postaviš ADSL modem

u opcijama ZyXEL modema nemoj puno čačkati jer nema potrebe.
administracija modema preko 192.168.1.1 je ujedno i Gatway za oba računala.

Pazi na Bežičnu mrežu ( ako je to ADSL modem serije 6000 ), ili je isključi ili postavi sigurnosnu šifru.

Pazi na kablove, upotrijebi ravne ( patch ) kablove sa ispravnim spojem na RJ-45 konektore.
www.ic.ims.hr
Ivek33 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-12-06, 20:18   #14 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 769
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Zahvaljujem. Stvar "šljaka"!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-02-07, 22:57   #15 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-02-06
Poruka: 303
fred se izdvaja iz mase

iman jos jedan problem, znam da san dosadan ali stvarno mi smeta...
http://img252.imageshack.us/img252/9961/untitledru2.jpg

znaci normalno san na netu, radi bez ikakvih problema, ali se ne mogu diskonektirat jer po ovome nisan ni konektiran. stisnen connect, pise da se konektira, ne javi nikakav problem, nego opet bude samo isto... nebi mi smetalo ovo da ne moran svaki put gasit wlan kad mi triba nova IP adresa. to mi se vec pojavilo prije par miseci, (nisan ima flat pa me nije tolko smetalo )...
isto tako san danas formatira komp. (zbog raznih sranja), ali je ovaj problem osta... nisan ni dira postavke uredaja, a i prije san formatira komp. pa je nakon instalacije sve normalno radilo...
ako ko moze pomoc, bija bi mu zahvalan
fred je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: adsl, router

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Spajanje laptopa na ADSL WLAN matchun Help Service 2 08-09-06 11:38
Sharenje ADSL Modema preko dvije mrežne kartice Kristijan Računala 2 11-02-06 14:05

Trenutno vrijeme na forumu: 08:49.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113