| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Autologon & autoconnect u Tehnologija i Tehnika forumu; Svaki dan upalim komp, onda login user pa connect na internet... da li postoji nacin da se sve to automatski ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,777
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Možda u startup da ubaciš shortcut na internet, a u propertiesu pri konekciji koju koristiš isključiš password prozor (Prompt for name and password).
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| Banned | Citat:
ako imaš DSL, možeš modem podesit ko router i onda si online istog trena kad upališ komp (ako ne ugasiš modem naravno ) | |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Banned | Citat:
u osnovi puno skuplja varijanta modema... ali nije samo to.... router je ustvari komp između tebe i DSLa... znam da zvuči glupo, ali tako je. time dobivaš na sigurnosti (WLAN routeri NE SPADAJU U OVO), jer da te neko oće haknut, mora ti haknut router, koji ustvari nema niš na sebi + kaj (ako imaš imalo pameti) još imaš firewall i AV na kompu... ja imam Siemensov modem kaj ga daje T-com i konfiguriran je ko router... to znači da je 24 sata online (iako ja isključim komp), nakon 24 sata mjenja dinamički DNS koji dodjeljuje HT(T-com).... a ono najvažnije je da ne moram više čak ni stiskat niš da se spojim... ko cable... čim upalim komp ja sam spojen..... e sad... stvarno skupi routeri mogu koštat podosta jer imaju hardwareski firewall u sebi, ali za kućnu upotrebu dosta je i ovo.... naravno da T-com to baš i ne reklamira na svojim stranicama, jer razlika u cijeni DSL modema i routers je poprilična ![]() nadam se da sam pomogo..... BTW -> meni je frend slagao to, tak da tehničke detalje baš i ne mogu postat ![]() | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Banned | Citat:
nema loših strana... međutim, budi oprezan, postoji na netu "priručnik", samo kaj te ostavlja otvorenim za neke stvari, recimo ako radiš točno po tome ispada da daješ free FTP server (tak nekak).... uglavnom, ako ćeš mjenjat modem u router... nađi nekog ko zna kaj radi.... meni i frendu je trebalo 4 sata da sredimo... tek tolko.... i da. bolje je imat to složeno ko router, jer ako ti neko oće hacknut komp, mora prvo hacknut router.... na kojem nema niš + kaj onda dolazi zaštita koju imaš na svom kompu.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: autoconnect, autologon |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:06.

)