Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 13

Backup kontakta na Sony Ericsson mobitelima

Raspravljate o temi Backup kontakta na Sony Ericsson mobitelima u Računala forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Ok. Svi znate da postoji program koji se instalira, pa spajate računalo sa mobitelom, pa onda pokušavate prokužiti kako program ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika _Aris_
    Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Backup kontakta na Sony Ericsson mobitelima

Ok. Svi znate da postoji program koji se instalira, pa spajate računalo sa mobitelom, pa onda pokušavate prokužiti kako program funkcionira i sl. Evo jedan način da nabrzinu napravite backup kontakata na mobitelu i prebacite ga u tekst, koji ce dobro doci u slucaju krade mobitela ili sl. situacija.

Znači mobiteli se osim ovog spajanja sa računalom preko priloženog programa mogu spojiti i kao obična vanjska memorija. Samo nakon uključenja u kabel odaberete Data Transfer Mode i onda po Drag&Drop principu možete vući i micati stvari sa kartice ili iz memorije mobitela, a sam mobitel vam se pod nekim slovom (meni je to I:\) pojavi u My Computer, a ima i ime tipa PHONE CARD.
    1. Što se onoga što na mobitelu trebate napraviti tiče, to ide ovako: Meni - Kontakti (ili Contacts) - otvori vam se popis kontakata i kliknete na gumb nad kojim stoji Opcije - zatim jedan klik gore ili pak listate do dna do ponovnog izbora Opcije - zatim ponovno jedan klik prema gore ili listate do dna do izbora Napredno i u tom izborniku izaberite Backup na M.S. (M.S. je za Memory Stick).

2. Kad se to obavi - mobitel spojite u gorespomenuti Data Dransfer mode i u folderu I:\System\PIM nalazi se file koji ili importate u outlook, ako se njime koristite, a možete ga i sa desni klik - Open with... otvoriti sa bilo kojim tekst editorom i pregledavati.
    Samo da napomenem da je ovaj Sytem - Hidden, tj. skriveni folder, pa ako ga ne vidite na PHONE CARD odite u Exploreru (iz prve alatne linije u otvorenom My Computeru) Tools - Folder Options - View - Show hidden files and folders.
    Zadnji Uredio _Aris_ : 16-09-08 u 10:21
    Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
    svaki poljubac za tvoje usne i
    svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.

Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Re: Backup kontakta na Sony Ericsson mobitelima

U najgorem slučaju možete prepisati potrebne brojeve, no kad dođete u izbornik vidjeti ćete da ima opcija Povrat s M.S, pa u slučaju krađe vam omiljenog telefona, taj file koji ste upravo dohvatili sa mobitela vratite na istu lokaciju u novom i iz posljednjeg (Napredno) izbornika odaberete Povrat s M.S.

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Ok. Zanimljivo. Rep+

Nije mi se dalo otvarati temu na forumu jer sam pretpostavljao da nema nitko iskustva sa mojim slučajem. Naime popalili mi mobitel prije tjedan dana (k800). Zamjensku karticu sam dobio. Policiji prijavio IMEI.

Ali ono što meni je najvažnije su kontakti sa samog mobilnog uređaja. Napravio sam backup sa SE PC tools te također kako sam mijenjao neke grafičke postavke menija napravio sam backup i sa XS++.

Naravno da bi napravio restore moram priključiti SE. A kako nemam trenutno para za novi mobitel, nadao sam se da ću pronači neki .bak file (ili slični) te pogledati kontakte u nekon tekstualnom editoru. No bez uspjeha....

Imaš li možda koju ideju?

Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Probaj normalno otići u PC Suite bez mobitela priključenog. Tamo, ako si kontakte sinkronizirao sa računalom vidjeti ćeš njihov pregled pod Editor - Contacts, jer su spremljeni u obliku Outlook kontakata.

Ako tražiš po računalu traži file sa .ecs ekstenzijom (promjenis ekstenziju u .zip i otpakiras).
    Ako si napravio backup, onda dakle tražiš ovo po računalu.
    Zadnji Uredio _Aris_ : 16-09-08 u 11:40

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Ok. Pokušat ću danas navečer...

Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Za lako pregledavanje inače prilično nepreglednog (ali čitljivog) vCard formata u kojem će biti backup file - imate besplatan program EssentialPim portable, u kojem preko datoteka - uvoz... - imenik - vCard format izaberete backup datoteku i lako pregledavate brojeve u obliku Ime - Broj.

Inače ovo je organizacijski program za bilješke, kontakte, podsjetnike i sl. koji nije potrebno instalirati, samo ga skinete i odzipate.
    Zadnji Uredio _Aris_ : 16-09-08 u 13:40

prof. Foruma Avatar od korisnika opaka
    Datum registracije
    02-06-07
    Poruka
    1,902
    Liked
    2 times

Znala sam da neću skužiti
    Ne treba meni zvijezda sa neba, meni samo treba kada se probudim da mi kažeš...dobro jutro moja voljena

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,908
    Liked
    400 times

majke ti jesi zakomplicirao

skinete my phone explorer i radite što želite sa kontaktima, porukama...

i sve na hrvaškom
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

prof. Foruma Avatar od korisnika opaka
    Datum registracije
    02-06-07
    Poruka
    1,902
    Liked
    2 times

jbg daidza ni tebe ne kužim...al problem je u meni
    Ne treba meni zvijezda sa neba, meni samo treba kada se probudim da mi kažeš...dobro jutro moja voljena

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,908
    Liked
    400 times

opet cugaš, ha?
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku