Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Besplatno zovite fiksnu liniju i Tele u Tehnologija i Tehnika forumu; Pojavio se novi servis koji omogucuje i besplatno telefoniranje u Hrvatsku na sve fiksne telefone. Da, stvarno je besplatno i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-01-06, 10:15   #1 (permalink)
Photoshop freak

Datum registracije: 31-01-05
Godina: 86
Poruka: 2,076
fL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fL/.\Sh
Besplatno zovite fiksnu liniju i Tele

Pojavio se novi servis koji omogucuje i besplatno telefoniranje u Hrvatsku na sve fiksne telefone.

Da, stvarno je besplatno i ne trebate cak niti platiti (makar tako kazu na stranicama) 5 Eura kako bi imali NEOGRANICENE i BESPLATNE telefonske razgovore sa svojeg kompa na bilo koji fiksni telefon u HR. Na stranici kazu da je trajanje poziva ako se ne plati 5 Eura pretplate ogranicen na 1 minutu ali... nije. ;-) Svrljajuci po forumima nasao sam ljude koji kazu da za tih 5 Eura vec mjesecima telefoniraju besplatno i da im je i dalje na racunu tih 5 Eura.

Stvar je jako jednostavna. Skinete mali programcic (Voip Stunt), instalirate, pokrenete, upisete username i password i vas account je kreiran. Nakon toga slobodno zovete. Nazivute sami sebe da isprobate kvalitetu razgovora (nije super ali je podnosljiva). I sto je najbolje niti vam ne treba ADSL ili broadband, telefonski razgovor ce biti sasvim OK ako se i spajate preko ISDN-a ili cak 56K.

Besplatni pozivi sa Voip Stunta su prema...

Australia, Austria, Belgium, Canada, Chile, China, Croatia, Cyprus, Denmark, Finland, France, Germany, Gibraltar, Hong Kong, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Japan, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Monaco, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Singapore, Slovak Republic, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, United Kingdom, United States

Komentari?

from t-zombix
fL/.\Sh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 10:32   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,928
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi
kak ti možeš znat da je besplatno, moraš pogledat mjesečni račun, ja ču skinut program jer se čini ok ali pogledal bum račun jer je to meni sumnjivo, nije t-com baš tak glup...
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 10:34   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 01-11-04
Poruka: 1,854
Silver je zabranio reputaciju
Meni je to nešto sumnjivo....ako će neko provjerit neka napiše. Sumnjam da postoje takve rupe da bi se dopuštalo besplatno telefoniranje
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 10:35   #4 (permalink)
Photoshop freak

fL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznatfL/.\Sh će uskoro biti poznat
ja nisam prek telefona na netu i zato budem probal pa vam javim
fL/.\Sh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 10:37   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,928
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi
kaj, satelit ili kabl?
svejedno, kad zoveš nekog na fiksni ht to sve gleda (ko big braco)
i onda il dobiš račun il dobiš dostavu u kuću (murja)
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 10:40   #6 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,637
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
ne kužim nemrem biti besplatno, kako možeš na fiksni zvati,
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 11:18   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-11-04
Poruka: 3,469
Cyrus se izdvaja iz mase
mozes i preko skypea zvat na fixni..al treba imat neke bodove..sta ja znam
Cyrus je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 11:22   #8 (permalink)
Photoshop freak

treba platit 10€ i sve ti je puno jeftinije (trosis tih 10€ ali znatno sporije nego da zoves sa fiksnoga) moj sused tak zove u ameriku i spomina se ko blesav za par kuna
fL/.\Sh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 11:46   #9 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,330
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru
Skinuo sam program i zovem potpuno besplatno(barem zasad), mislim da mi ne može stići nikakav račun putem t-com-a inače
HornedRapid je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-06, 20:27   #10 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,637
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Besplatno zovite fiksnu liniju i Tele

Vidim da je besplatno telefoniranje izazavalo podosta nevjerice sto je i razumljivo u danasnje vrijeme i s obzirom da smo odrasli tu gdje smo odrasli i naucili razmislajti na nacin na koji razmisljamo. Skoro da sam i ja poceo brijati na to da je sve to zajedno promaseni koncept i da je besplatno telefoniranje neodrziv koncept jer nista na svijetu u stvari nije besplatno. Priznajem besplatno telefoniranje je dosta tesko za shvatiti tocnije tesko je shvatiti tko tu u stvari zaradjuje i kako se cijeli projekt uopce moze odrzati.

Iako je stvar dosta komplicirana za objasniti pokusat cu to nekako sto jednostavnije opisati kao koncept o kojem manje vise trkeljam vec skoro dvije godine. Nemojte me uzeti apsolutno jer cu neke stvari namjerno pojednostaviti ali mislim da cete na kraju ipak shvatiti zasto je samo telefoniranje i to neograniceno u stvari jedino logicno ako je bas besplatno.

Do sada su nas istrenirali da se telefonski razgovori placaju i to skupo placaju narucito kad se radi o pozivima izvan zemlje. No da li je to bas tako, da li je cijena telefoniranja uopce opravdana. Naravno, Mudrinic i Soljanica ce vas zasuti sa morem podataka u opravdavanju bilo koje cijene po minuti pa makar i 1 lipa po minuti ali da se placa po minuti. No evo zasto je taj koncep u stvari lazni koncept.

Svi mi placamo pretplatu za odrzavanje mreze. Tom pretplatom smo vlasnici telefonskog broja tocnije prikljucka u nasem stanu na koji nas netko moze nazvati. Pretplata (koju zovu naknadom za odrzavanje mreze) je trenutno 60 kn za POTS i 100 - 130 kn za ISDN. Pa neka je i samo 60 kn mjesecno pa x 1,7 milijuna korisnika vi sami izracunajte koliko je to u stvari love mjesecno. Sve sto zarade vise od toga je u stvari cista zarada. Sad, dalo bi se diskutirati da li je 60 kn dosta ali neki placaju ISDN, neki placaju jos i ADSL (racunam samo pretplatu) i cifra se penje i posatje stvarno impozantna. Sama ta cifra je dovoljan za odrzavanje mreze (kaze HT) pa zasto onda jos i naplacivati razgovore? E pa zato sto je kapacitet mreze ogranicen tj. ne mogu svi istovremeno telefonirati pa se na taj nacin smanjuje opterecenost mreze (nije to jedini razlog i zarada je tu bitna)- Bilo kako bilo, ako je pretplata dovoljna za odrzavanje mreze, razgovori su besplatni (tako je u Njemackoj vec sad) a ako se medjunarodni pozivi mogu slati preko Interneta izmedju HR i Njemacke sto je vrlo mali trosak kad se gleda na nivou providera i kad se racunaju samo telefonski razgovori onda niti nema smisla da placamo jos i dodatno po minuti. Besplatno unutar HR, besplatno unutar DE kad povezes sa jedni suvislim linkom i na to spojis hrpu ljudi dodaje se samo mala razlika koju je vrlo jednostavno ugraditi u pretplatu sa par lipa po korisniku. I sta dobijemo? Dobijemo besplatno telefoniranje izmedju nekih mreza, tocnije izmedju mreza unutar kojih je telefoniranje pokriveno samom pretplatom.

I zasto onda ne bi bilo moguce besplatno telefonirati kad telekomi polako vec imaju i druge usluge koje nude preko te iste telefonske parice. Dolazi nam Triple Play, nakon toga Quadrouple Play pa ko za dokle i sve se prenosi preko tih istih parica za koje cemo placati sve vecu i vecu pretplatu zavisno od toga koje cemo sve usluge htjeti koristiti preko te parice. I TV i Internet i telefonija su samo elektricni impulsi koji putuju preko infrastrukture koju placamo pretplatom, nema smisla da se napalcuju tj. jedini smisao je u tome da telekomi iskoriste naivnost korisnika i njihovu inertnost i nacin razmisljanja jer svi mi razmisljamo kako su nas trenirali jos jako dugo nakon sto se situacija promijeni, ko pavlovljev pas koji slini na zvuk zvona, tako i mi pitamo "koliko kosta" kad telefoniramo. Eh, a to nije tako, ne vise.

Ako mi ne vjerujete nemojte me nazivati budalom, to su vec drugi odradili masu puta umjesto vas u zadnjih 2 godine. Neki cak i u stampi ali... nema veze. Nemojte vjerovati, provjerite, pricekajte i samo ce vasm se pokazati. Sad jedina je razlika u tome da li cete to shvatiti danas ili za godinu ili dvije, a razlika ce biti samo u lovi koju cete iskesirati telekomu (nekom, bilo kojem) i stanju na racunu vlasnika tog telekoma, ni u cemu drugom.

I sto je najludje u cijelom tom krkljancu T-HT izvlaci najvecu zaradu. Kako? Pa oni su vlasnici infrastrukture i oni ubiru ono jedino sto se naplatiti moze, a to je pretplata. U stvari T-HT ce uskoro pocet i sam nuditi i VoIP, bas kao sto to nudi DT u Njemackoj. Ali nece pocet to nuditi dok se korisnici time ne pocnu i sluziti jer zasto da si rezu granu na kojoj sjede, a grana se zove "bedasti i intertni korisnici koji placaju preskupe impulse makar alternativa postoji". No i to ce se jednog dana promjeniti i sto je najludje profitirat je najvise T-HT. Ludo, zar ne. Nemojte mi vjerovati, to ja samo izmisljam. ;-)
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: besplatno, fiksnu, liniju, tele, zovite

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108