Nisam te ništa shvatio. CorelDraw? Radi se o vektorskom formatu datoteka pa tu ne postoji pitanje mjerila.
Možeš li sve to malo bolje (detaljnije objasniti). Opiši konkretan problem, molim.
Ispravno postavljeno pitanje samo daje bar pola odgovora.
Raspravljate o temi Corel Pitanje u Računala forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Zna li netko ima li u corelu funkcija da kad dobim neki nacrt npr. u velićini 1:30 da ju poveća ...
Nisam te ništa shvatio. CorelDraw? Radi se o vektorskom formatu datoteka pa tu ne postoji pitanje mjerila.
Možeš li sve to malo bolje (detaljnije objasniti). Opiši konkretan problem, molim.
Ispravno postavljeno pitanje samo daje bar pola odgovora.
Denny Crane
Naravno da postoji mjerilo.
Evo ti slućaj:
Dobiješ nacrt vozila u mjerilu 1:30 što znaći da ti je jedan cm u corelu jednako 30 cm u stvarnosti. Sad ja trebam povećat taj nacrt da mi bude 1:1 da bi imao stvarne dimenzije.
Kužim da bi ja sad trebo pomnožit mjere u corelu sa 30 da bi dobio prave dimenzije al me zanima dal postoji alat koji to sam preračunava pošto mi trebaju poprilično točne kote a ako budem sam množio mogo bi se negdje zaje.... pošto su nacrti poprilično kompleksni.
Hajde da skratimo - Tebi treba "mjerilo" kod ispisa, zar ne?
Denny Crane
U biti ne.
Možda će ovak bit jednostavnije:
Treba alat ili nešto ćime mogu skalirat dimenzije pute mjerila - znaći ne putem postotka.
npr: imaš kvadrat 100x100 ako ga smanjiš za 50% dobiješ kvadrat 50x50 al meni treba alat gdje ći upisat mjerilo 1:2 pa će kvadrat isto bit 50x50 (na ekranu mislim u stvarnost ostaje isti)
Žao mi je - ne znam kako bi to mogao učiniti u Corel-u.
Denny Crane
Vjerojatno i nema taka opcija.
ja znam da u ACad-u samo označiš npr. taj auto, imaš narednu scale, i napišeš koliko puta treba, u ovom slučaju je to 30x i stisneš enter i to je to....
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."
E da, tak nešto tražim za Corel al kolko vidim nema, može se povećavat samo sa postotkom, ili da rućno množim pa upisujem al to traje ak ima više tog.
zar se nemože sve odjednom označiti i povećati za taj određeni postotak?
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."