| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz u Tehnologija i Tehnika forumu; Pozdrav CP-forumasima.Ma nesto sam sam shebao , a neznam popraviti.Zasto mi cpu radi na 1.25Ghz,a trebao ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-01-06
Poruka: 45
![]() | CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz Pozdrav CP-forumasima.Ma nesto sam sam shebao , a neznam popraviti.Zasto mi cpu radi na 1.25Ghz,a trebao bi na 1.67Ghz?Imam CPU AMD Athlon XP 2000 Palomino.Sada mi u My computer-properties pise AMD Athlon(tm),(prije AMD Athlon(xp)). Hvala na savijetima i do tipkanja . |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Banned | Re: CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz najvjerojatnije ti je FSB prebačan na nižu radnu frekvenciju. to je naravno BIOS postavka i trebaš u BIOSu to sredit. u osnovi brzina procesora se računa brzina FSB (Front Side Bus - sabirnica) * multiplier . pošto je razlika 25%, pretpostavljam da ti je spuštena brzina sa 133 na 100 Mzh za FSB. e sad, zašto se to dogodilo... moguće je da ti se CPU pregrijava ili da je netko mjenjao nešto u BIOSu. probaj otvorit komp nakon kaj središ stvari u BIOSu i vidit u kojem je stanju cooler od procesora... neki cooleri znaju nakon nekog vremena nakupit hrpe prašine, te time izgubit na provodljivosti topline (ovo je iz vlastitog iskustva jer sam nedavno iz coolera izvadio tolko prašine da nisam mogo vjerovat di je uopće stalo... sad mi cooler radi na nekih 2500 okretaja i sve je stabilno, a prije čišćenja sam ga morao držat na preko 7000 okretaja i komp se rušio). dakle... prvo u BIOS, tamo sredit brzinu FSBa, a onda pogledat jel možda problem i u prašini koja se zna nakupit na cooleru i time ga sjebat. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Administrator | Re: CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz meni je isto tako nakupio prasine i imao ful malo okretaja, i grijao se jako, a opcija u biosu mi bila postavljena da se zgasi nakon sto predje 45 stupnjeva ja mislim, i komp se svaki puta zgasi, a nisam znao do cega je, poludio sam dok sam nasao |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-11-05
Poruka: 25
![]() | Re: CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz Samo bez panike. I sam priznaješ da si prčkao po opcijama BIOSa. Lijepo se vrati u BIOS i tamo odaberi opciju LOAD DEFAULTS ili nešto slično tome tj. učitaj tvorničke postavke BIOSa. Nakon toga ukoliko je potrebno podesi vrijeme (sat), redoslijed bootabilnih uređaja (floppy, CD/DVD, HDD), spremi te postavke i izađi iz BIOSa (uglavnom se to radi s tipkom F10). Komp će se restartati i vratiti na originalne postavke. Provjeri još u Windowsima, ali to bi trebalo biti to. Pri svakom OCanju treba voditi računa o temperaturama, voltažama i stabilnosti cijelog sistema, nije to ko da ideš u kiosk po novine pa biraš hoćeš li Jutarnji ili Večernji ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 06-01-06
Poruka: 45
![]() | Re: CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz Citat:
. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: 125, 167ghz, amd, cpu, radi, trebao |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 07:51 |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:12.

.

.