Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz u Tehnologija i Tehnika forumu; Pozdrav CP-forumasima.Ma nesto sam sam shebao , a neznam popraviti.Zasto mi cpu radi na 1.25Ghz,a trebao ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 25-01-06, 11:50   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-01-06
Poruka: 45
Burin se izdvaja iz mase
CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz

Pozdrav CP-forumasima.Ma nesto sam sam shebao , a neznam popraviti.Zasto mi cpu radi na 1.25Ghz,a trebao bi na 1.67Ghz?Imam CPU AMD Athlon XP 2000 Palomino.Sada mi u My computer-properties
pise AMD Athlon(tm),(prije AMD Athlon(xp)).
Hvala na savijetima i do tipkanja .
Burin je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 11:55   #2 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,671
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Re: CPU AMD radi na 1.25 a trebao bi 1.67Ghz

vjerojatno si prckao po bios postavkama, mislim da ce ti to znati bolje objasniti gogy ili silence
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 12:20   #3 (permalink)
Starter

Burin se izdvaja iz mase

Pa da, nesto sam tamo prckao ali po onim uputama koje su objavljene i ovdije na Forumu.Mislim da tmo nisam nista shebo ,ili jesam uh uhhh, pozdrav.
Burin je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 12:22   #4 (permalink)
Administrator

Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

ma nisi nista sjebao, lako se to sredi, mislim da ce ti to gogy znati, a po kojim uputama
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 12:30   #5 (permalink)
Starter

Burin se izdvaja iz mase

HVALA,strpljen spasen cekam gogija ili silence . pozdrav
Burin je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 12:46   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

najvjerojatnije ti je FSB prebačan na nižu radnu frekvenciju. to je naravno BIOS postavka i trebaš u BIOSu to sredit.

u osnovi brzina procesora se računa brzina FSB (Front Side Bus - sabirnica) * multiplier . pošto je razlika 25%, pretpostavljam da ti je spuštena brzina sa 133 na 100 Mzh za FSB.

e sad, zašto se to dogodilo... moguće je da ti se CPU pregrijava ili da je netko mjenjao nešto u BIOSu. probaj otvorit komp nakon kaj središ stvari u BIOSu i vidit u kojem je stanju cooler od procesora... neki cooleri znaju nakon nekog vremena nakupit hrpe prašine, te time izgubit na provodljivosti topline (ovo je iz vlastitog iskustva jer sam nedavno iz coolera izvadio tolko prašine da nisam mogo vjerovat di je uopće stalo... sad mi cooler radi na nekih 2500 okretaja i sve je stabilno, a prije čišćenja sam ga morao držat na preko 7000 okretaja i komp se rušio).

dakle... prvo u BIOS, tamo sredit brzinu FSBa, a onda pogledat jel možda problem i u prašini koja se zna nakupit na cooleru i time ga sjebat.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 12:55   #7 (permalink)
Administrator

meni je isto tako nakupio prasine i imao ful malo okretaja, i grijao se jako, a opcija u biosu mi bila postavljena da se zgasi nakon sto predje 45 stupnjeva ja mislim, i komp se svaki puta zgasi, a nisam znao do cega je, poludio sam dok sam nasao
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 13:30   #8 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

ostavi se ti kompjutera i uzmi parče hartije pa lepo piši na njega

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 16:07   #9 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-11-05
Poruka: 25
DrTom se izdvaja iz mase

Samo bez panike. I sam priznaješ da si prčkao po opcijama BIOSa.
Lijepo se vrati u BIOS i tamo odaberi opciju LOAD DEFAULTS ili
nešto slično tome tj. učitaj tvorničke postavke BIOSa. Nakon toga
ukoliko je potrebno podesi vrijeme (sat), redoslijed bootabilnih
uređaja (floppy, CD/DVD, HDD), spremi te postavke i izađi iz
BIOSa (uglavnom se to radi s tipkom F10). Komp će se restartati i
vratiti na originalne postavke. Provjeri još u Windowsima, ali to
bi trebalo biti to. Pri svakom OCanju treba voditi računa o
temperaturama, voltažama i stabilnosti cijelog sistema, nije to
ko da ideš u kiosk po novine pa biraš hoćeš li Jutarnji ili Večernji
DrTom je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 17:52   #10 (permalink)
Starter

Burin se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: silence
najvjerojatnije ti je FSB prebačan na nižu radnu frekvenciju. to je naravno BIOS postavka i trebaš u BIOSu to sredit.

u osnovi brzina procesora se računa brzina FSB (Front Side Bus - sabirnica) * multiplier . pošto je razlika 25%, pretpostavljam da ti je spuštena brzina sa 133 na 100 Mzh za FSB.

e sad, zašto se to dogodilo... moguće je da ti se CPU pregrijava ili da je netko mjenjao nešto u BIOSu. probaj otvorit komp nakon kaj središ stvari u BIOSu i vidit u kojem je stanju cooler od procesora... neki cooleri znaju nakon nekog vremena nakupit hrpe prašine, te time izgubit na provodljivosti topline (ovo je iz vlastitog iskustva jer sam nedavno iz coolera izvadio tolko prašine da nisam mogo vjerovat di je uopće stalo... sad mi cooler radi na nekih 2500 okretaja i sve je stabilno, a prije čišćenja sam ga morao držat na preko 7000 okretaja i komp se rušio).

dakle... prvo u BIOS, tamo sredit brzinu FSBa, a onda pogledat jel možda problem i u prašini koja se zna nakupit na cooleru i time ga sjebat.
A ,da imas pravo CPU FSB Clock je postavljen na 100MHZ a trebao bi biti na 133,samo kako da to namjestim neda mi to opciju BIOS,ako znas kako pomagaj pa idemo na .
Burin je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: 125, 167ghz, amd, cpu, radi, trebao

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51

Trenutno vrijeme na forumu: 18:12.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111