| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Dajte DMA svom CD ROM-u u Tehnologija i Tehnika forumu; Po defaultu Windowsi slave optičke pogone na IDE kanalima stavljaju u PIO mod, čak i ako ti pogoni mogu raditi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Dajte DMA svom CD ROM-u Po defaultu Windowsi slave optičke pogone na IDE kanalima stavljaju u PIO mod, čak i ako ti pogoni mogu raditi u puno efikasnijem DMA modu za prijenos podataka. Ovo može naškoditi efikasnom radu "pržilica", prikazivanju filmova i drugim funkcijama pogona. Otvorite System Properties (u Control Panelu) pa onda Hardware i kliknite na Device Manager.Nađite stavku IDE/ATAPI Controllers i kliknite na znak plus pokraj nje da biste je otvorili. Kliknite desnom tipkom miša na Primar/ IDE Channel, odaberite Properties i onda Advanced Settings. Za svaki od navedenih pogona promijenite Transfer mode u DMA if available. Ponovite proces za drugi kanal. Ne brinite, uređaji koji ne podržavaju DMA će i dalje raditi normalno. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 11
![]() | Re: Dajte DMA svom CD ROM-u Meni se znalo desiti da mi iz Dma moda prebaci u Pio. Te nakon toga više se nije moglo prebaciti nazad u Dma. Jedino riješenje koje sam našao je uninstall controlera nakon toga restart kompa. Nakon toga ga je komp ponovo instalirao i stavio u Dma. |
| | |
![]() |
| Tagovi: dajte, dma, romu, svom |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:08.