| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Dual Core - da ili ne? u Tehnologija i Tehnika forumu; Hej, mislio sam si upiknuti neki dual core procesor, po mogućnosti od Intela. Sada, prije počnem skupljati pare, recite da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 21-09-05
Poruka: 68
![]() | Dual Core - da ili ne? Hej, mislio sam si upiknuti neki dual core procesor, po mogućnosti od Intela. Sada, prije počnem skupljati pare, recite da li se to uopće isplati? Mislim, pola ljudi mi kaže da a pola ne, a i u testovima sam vidio da zasad nema nekih većih poboljšanja u odnosu na standardne prockase. Hvala unaprijed ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Banned | Re: Dual Core - da ili ne? od Intela ti se trenutno niš ne isplati, osim Pentium M (Centrino). Pogotovo ne trenutni dual core jer imaju zajednički cache i kurca ne valjaju... uopće nema nekih prednosti. s druge strane AMD dual core su OK, ali pošto trenutno nema previše aplikacija koji bi to iskoristile, a i neće još neko vrijeme, osobno mislim da je to više šminka nego potreba... rađe ubodi neki uber dobar single core za lovu koju bi bacio na dual core... po meni je trenutno najbolji procesor na tržištu (odnos cijena/performanse) AMD64 3700+ San Diego core sa 1MB L2 cache... daleko najbolji proc, a vidio sam ih po OK cijenama... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Gamer Guru | Re: Dual Core - da ili ne? Ako ces derat nesto masno po kompu onda Intel Pentium 4 3,8Ghz Extreeme Edition, 2MB L2 cache. Sta reci nego mrcina.
__________________ Be sexy, it doesn't mean you have to have sex! Volkswagen Club Croatia Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Banned | Re: Dual Core - da ili ne? Citat:
Šalu na stranu, Pentium 4 je mrtav, Intel je potpuno odbacio Netburst arhitekturu jer se pokazala kao dead-end. Upravo iz tog razloga Intel je odbacio broj Mhz-a u nazivima novih procesora i bazirao cijelu gamu novih procesora na Pentium M filozofiji. Tek negdje u drugoj polovici ove godine će Inteli desktop procesori biti u rangu sa AMDom. P4 3,8 EE košta pun kurac novaca, pregrijava se i umjesto njega možeš kupiti Opterona ili neki top line AMD64. | |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 21-09-05
Poruka: 68
![]() | Re: Dual Core - da ili ne? Citat:
e sad, što nije Centrino M za laptope komp? Mislim, možda sam sada bubnuo i ostao živ nadalje, osim tog Centrino M-a, koji proc ( ne dual ) bi se za sada najviše isplatio kupiti? Po mogućnosti od Intela hvala ljudi | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-01-06 Godina: 25
Poruka: 41
![]() | Re: Dual Core - da ili ne? A ne znam, da sam na tvom mjestu ne bih još kupovao dual core procesor. Ne pokazuju se nešto boljima u igrama jer dosta igara ne podržava multiprocessing. On ti je jedino dobar ako se baviš nekim proračunima ili 3d modeliranjem. ![]() |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Gamer Guru | Re: Dual Core - da ili ne? Whiskey je u pravu nije dualcore sto ce tek biti. Cuj Silence me zainteresirao, nabavi si neki od ranih Pentium M-a. Vidim na intel.com ima interesantnih. Zaviri i ti tamo, Gomolj, pa si potrazi, imas cijelu liniju njihovih procesora od A do Ž.
__________________ Be sexy, it doesn't mean you have to have sex! Volkswagen Club Croatia Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Banned | Re: Dual Core - da ili ne? Centrino ja platforma (marketinški naziv), a procesor koji ide uz tu platformu je Pentium M. Postoji mogućnost da se stavi takav proc u desktop računalo, ali ne znam koja matična ti to podržava (znam da su ih stavljali u neke SFF - Small Form Factor). osobno mislim da se stvarno ne trebaš ograničavat na Intel, jer po meni je trenutno najbolji single core na tržištu (odnos cijena/performanse) AMD64 3700+ 1MB L2 cache San Diego core. To je ustvari Opteron procesor (serverski) koji se prodaje pod desktop oznakom... Još nekoliko mjeseci Intel neće imati desktop procesor koji se može mjeriti sa ovim, upravo iz razloga koje sam ti naveo. Ako želiš mogu malo detaljnije... Meni je jasno da jako puno ljudi voli Intel, ali trenutno su AMD64 najbolje kaj se može kupiti... inače ova situacija me podsjeća na razdoblje kad je ATi bio pojam za relativno loše grafičke i kad je trebalo jako puno da ljudi shvate da je Nvidia sa FX serijom napravila jako loš posao i da ATi kartice serije 9700 i 9800 ubijaju NV u performansama.... Da ne idem u detalje, AMD procesori trenutno nude daleko napredniju tehnologiju nego Intel (on die memorijski kontroler, Hypertransport, dizajnirani za 64 bita za razliku od Intela koji je "naljepio" 64 bitnu podršku na Netburst arhitekturu ..itd.. ). Dakle, ako sada hoćeš najbolje... kupi AMD. S druge strane, ako baš mora biti Intel, pričekaj par mjeseci, jer im izlaze novi procesori koji će biti daleko bolji od trenutne ponude. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-10-05 Lokacija: Zagreb
Poruka: 46
![]() | Re: Dual Core - da ili ne? ljudi vole intel iz ciste navike - isto kao sto ljudi vole sony i slicne marke koje istina imaju vrlo kvalitetnih proizvoda, ali nije sve sto izadje iz njihovih tvornica odmah najbolje sto se moze nac najbolja stvar za odluku o kupovini ti je net - gledaj reviewe usporedjuj njih i cjenike i vidjet ces kaj ti je najbolje za tebe drugi ce ti smo govorit svoje osobne preferencije... |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Banned | Re: Dual Core - da ili ne? Citat:
ovo kaj ti kažeš je točno, čista navika, ista stvar je bila i sa Nvidia i Ati prije... ljudima je trebalo pun kurac da shvate da nije Nvidia jedina koja može napravit gejmersku karticu... frend uzeo GF4 Titanium umjesto ATi 9700, jer je Nvidia "gejmerska kartica"... onda kad sam mu objasnio koja je razlika, doslovno je lupao glavom u zid... ![]() | |
| | |
![]() |
| Tagovi: core, dual |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Beogradski grafiti | CH1 | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 13 | 17-09-08 19:49 |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| Best of Usenet | Sandman | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 10-05-06 07:51 |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:58.

Mislim, pola ljudi mi kaže da a pola ne, a i u testovima sam vidio da zasad nema nekih većih poboljšanja u odnosu na standardne prockase. Hvala unaprijed