| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi FTP Search Engine u Tehnologija i Tehnika forumu; Mislio sam da sam ovo vec bio postavio,ali nemogu da nadjem. Odlicna stvar ako nesto trazite preko FTP servera. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 30-10-05 Lokacija: Rotterdam
Poruka: 390
![]() ![]() ![]() | FTP Search Engine Mislio sam da sam ovo vec bio postavio,ali nemogu da nadjem. Odlicna stvar ako nesto trazite preko FTP servera. FTP Search Engine |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,583
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ne znaju ljudi koristiti još ftp, ja stavio prejeben ftp sa muzikom (doduše, mislim da je pao) i vidim nikoga ne zanima... Ako netko stvarno ne zna kak to radi i čemu služi, nek se javi, objasniti ćemo...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. Zadnji Uredio _Aris_ : 29-12-05 u 13:02. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,583
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dakle ftp-i su serveri koji služe kad određena grupa želi djeliti svoje podatke među ljudima kojima su potrebni ti podatci. Kao server, ftp je uvjek online (osim kad nije ), pa dode nešto kao tuđi hard disk koji je sposoban primiti i dopustiti skidanje podataka svakome kome je omogućen pristup (ukoliko su obije opcije omogućene), ovisno kako je postavljen. Na serverima se drže razne stvari, od igrica, muzike, filmova, do dokumenata koje ljudi koriste u svom radu, koliko sam primjetio open-sourceri ih dosta koriste u razvoju programa. E sad, najosnovniji IE je sposoban pristupiti ftp, te ukoliko ftp to dopušta skidati podatke s njega. Ali serveri su različito postavljeni, pa tak kao i u radu sa običnim uplodad siteovim može se dogoditi da je ograničena down/up/load brzina, nadalje ograničava se broj korisnika, naravno i ograničava se vrijeme koje je moguće provesti na njemu. IE pristupate ftp na način, da u URL bar upišete adresu(fp://), te vam se umjesto internet stranice otvara nešto nalik običnom folderu, sa tuđim podatcima... Naravno da postoje i programi koji su specijalno namjenjeni za skidanje i traženje po ftp-ima, ali meni su i ovi osnovni dovoljno dobri, pa ih nisam koristio, tako da nemam komentara nekog... Idem gledati Simpsone, poslje pišem ostatak... ![]()
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
![]() |
| Tagovi: engine, ftp, search |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Sto je FTP? | Kristijan | Računala | 0 | 24-10-05 20:55 |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:18.

), pa dode nešto kao tuđi hard disk koji je sposoban primiti i dopustiti skidanje podataka svakome kome je omogućen pristup (ukoliko su obije opcije omogućene), ovisno kako je postavljen. Na serverima se drže razne stvari, od igrica, muzike, filmova, do dokumenata koje ljudi koriste u svom radu, koliko sam primjetio open-sourceri ih dosta koriste u razvoju programa.