| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi HardDisk od 1.2 petabajta u Tehnologija i Tehnika forumu; Američki izumitelj Michael Thomas pronašao je način na koji je moguće napraviti disk kapaciteta 1.2 petabajta. Do sada ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | HardDisk od 1.2 petabajta Američki izumitelj Michael Thomas pronašao je način na koji je moguće napraviti disk kapaciteta 1.2 petabajta. Do sada nitko nije uspio kontrolirati spin svakog pojedinog elektrona u molekuli, pa je Thomasov uspjeh od velike važnosti jer je uspio postići da spin svih elektrona bude u istom smjeru. Kontroliranje smjera spina glavni je razlog za projekt stvaranja 1.2 petabajtnog memorijskog prostora. Petabajt je definiran kao 1,024 terabajta, a terabajt kao 1,024 gigabajta, odnosno 1.2 petabajta odgovara prostoru od 2097 diskova kapaciteta 500 GB. Veliki znanstvenik za sada je u pregovorima sa nekim proizvođačima u Japanu, prototip se očekuje za dvije do tri godine, a proizvodnja za pet godina po nagađanoj cijeni od 750 dolara. Iscrpnije na http://www.mobilemag.com/content/100/313/C6555/
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: HardDisk od 1.2 petabajta Bit će 2011 u prodaji 750 dolara je nešto više od 5000 kn Nije ni puno za 2097 diskova od 500 GB
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: HardDisk od 1.2 petabajta Spin je moment rotacije predmeta odnosno elektrona oko svoje osi. Poznata fizika može izmjeriti os rotacije elektrona oko molekule ili atoma, ali ovo sa spinom mi zvuči kao nebuloza. Ali tko zna i čudnije stvari su ljudima uspjevale. Pronašli su i pozitron i neutrino, pa će valjda uspjeti i zaustaviti precesiju elektrona?? Zadnji Uredio MATILDA : 02-05-06 u 21:59. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| wayward | Re: HardDisk od 1.2 petabajta vid ti profaćice elektrotehnike kak se kuži,ha,imao sam ja jednu profesoricu koja mi je predavala el.strojeve i bojala se na praktičnom dijelu spojit trofazni motor ![]()
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #8 (permalink) |
| wayward | Re: HardDisk od 1.2 petabajta o čemu ti ....žflš kakvo sprdanje,reko sam kak je bila nesposobna. ko je tebe spominJAO,TEBI sam se samo odnosio kao po profesiji, kako barataš pojmovima ![]()
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| V.I.P. Član | Re: HardDisk od 1.2 petabajta Citat:
![]()
__________________ Tutorijali.Net - tutorijali na hrvatskom jeziku eBooks Network - arhiva IT e-knjiga za download Novosti o autima | Osiguranje auta | |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: HardDisk od 1.2 petabajta Citat:
Nikad nisam skužila zašto je to bilo u programu. Mislim da mi je to bio jedini ispit koji sam morala na silu naštrebati. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: harddisk, petabajta |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Panduri! | Konjina | Auti | 12 | 31-01-06 21:59 |
| jeste li znali da | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 14 | 18-10-05 13:00 |
| istanbul turska slike | Kristijan | Putovanja | 1 | 06-10-05 01:49 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 14-07-05 00:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:29.