| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Instalacija drajvera kojim redom? u Tehnologija i Tehnika forumu; Pozdrav svima.Novi sam na vasem forumu a ni IT-tehnika mi bas nije jaca strana. Negdije sam procitao da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-01-06
Poruka: 45
![]() | Instalacija drajvera kojim redom? Pozdrav svima.Novi sam na vasem forumu a ni IT-tehnika mi bas nije jaca strana. Negdije sam procitao da je najbolje instalirati ,najprije drajvere maticne pa onda graficke,zvucne pa onda dalje.Hm HM ,neki dan sam instlirao win-xp pro ,ali nisam siguran da sam instalirao drajvere maticne (DA LI JE TO MOGUCE?),kako se to provijeri i da li bi kanta i radila uopce.Za druge drajvere mi je jasno ali za maticnu hm,i molim Vas ne smijte se.Hvala svima na savijetima i ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-10-05 Lokacija: Varaždin
Poruka: 156
![]() | Najjednostavnija provjera da li ti fali drivera je da odeš u control panel(Da se lakše snađeš uključi si sa desne strane "Switch to Classic view") -> System -> Hardware -> Device manager i pogledaš imaš li ikakvih stvari pod upitnikom. A od tamo zaključi jel kaj fali i kaj fali. Inače komp će ti u osnovi normalno radit bez instaliranih drivera za matičnu. Al postoji šansa da ti neće raditi USB/Firewire portovi ni integrirana zvučna ako postoji, integrirani LAN itd. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-01-06
Poruka: 45
![]() | Hvala ti na savijetu!Evo sve sam pregledao nigdije nikakvog upitnika nema, sto znaci da bi sve trebalo biti ok,ahaa da ima neki usklicnik ispred Mutimedia Audio Controller.Inace imam na maticnoj integriranu zvucnu kojoj nisam instalirao drajver jer imam Terra Tec karticu koja radi normalno. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Zvučnu onda u BIOSu diseableaj da slujano ne bi imao problema, red ti ništa ne znači, ionako XP stavi sam drivere za skoro sve uređaje...
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Nećeš imati nikakvih problema, bez obzira na redosljed, vjeruj mi, takva se fama stvorila oko toga, što svi misle da su računala neke mistične naprave i da kad obrišeš jedan file krivo da ćeš imati probleme za vjeke vjekova, pa ja sma na sebi isprobavao, baš iz inata. Prvo sam instalao grafičku, pa zvučnu, pa matičnu i dela bez beda. Najveći problem koji možeš napraviti je da ćeš morati napraviti reinstall drivera, jer će npr. ako imaš on board zvučnu, driveri za matičnu automatski instalirati drivere, ap će se klati tvoja i prijeinstalirana i sl. stvari... Ma samo udri, nemaš problema... DX mislim da u svakom slučaju ne bi trebao ići prvi ni pod razno. Uvjek instaliraš za početak ono što je neophodno za rad, ako to radi ideš dalje, DX nije neophodan...
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- |
| | |
| | #10 (permalink) |
| V.I.P. Član | Prvo treba instalirati drivere za chipset. Nakon toga se instalira DirectX, driver za VGA, pa redom sve ostale kartice u računalu. Tek kada su svi driveri instalirani bilo bi preporučljivo krenuti s instalacijom programa.
__________________ Ako ja odem, tko će ostati; a ako ja ostanem, tko ce otići? |
| | |
![]() |
| Tagovi: drajvera, instalacija, kojim, redom |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:21.