Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Internet Explorer download u Tehnologija i Tehnika forumu; Citat: Pravi autor: silence to samo govori kolko znaš Nisam neki profesionalac ali imam ga na računalu već 5 godina ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-12-05, 18:57   #21 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-11-05
Godina: 21
Poruka: 42
zgeza se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku zgeza
Citat:
Pravi autor: silence
to samo govori kolko znaš
Nisam neki profesionalac ali imam ga na računalu već 5 godina i sjajno radi.Jasno da je jedan od onih koji najviše opterećuju sistem ali meni to nema veze jer bolje to nego dialer,pa se vući po T-comu sa žalbama.

Meni je jasno da puno ljudi shvaća explorer kao opasan pa da im svašta uđe u računalo,tako je i meni bilo kad sam bio početnik na netu,kaj vidiš sisice i guzicu pa klikneš na banner i eto ti vraga.Vozao sam se po internetu sa Operom i Netscapeom pa i sa Firefox-om ali opet se vratio na onaj prvi.

Ljudi su si sami krivi,odnese ih znatiželja na nepoznatu stranicu i to poslije skupo plate.Pa već je očito danas prepoznati takve stranice koje zahtjevaju da se nešto instalira itd.
Explorer će dobro raditi samo onima koji znaju šta će posjećivati.

Npr.zašto bih išao na stranicu za crackove kada imam programčić craagle i tamo sve imam.A na takvim web stranicama događa se svašta.

Neću više soliti pamet nikome,svatko ima pravo na svoj izbor,i svoje mišljenje.Žalosno je samo da kad ga netko iskaže da ga se odmah popljuva i kaže mu se da jako malo zna.
zgeza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-12-05, 20:29   #22 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Citat:
Pravi autor: reddwarf
Slažem se... stao sam na njegovu stranu jer je dao link, a odmah su počele letjeti sjekire.

O.T. problem fonta na raznim platformama se, makar djelomično, rijesi na nacin:

<style>
<!--
.nesto{
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
}
-->
</style>

ukoliko si vec riješio problem ili si našo bolji zanemari
Citat:

#nav {

background: url(nav-back.gif);
background-repeat: repeat-x;
height: 15px;
border-bottom: solid 1px #BEBEBE;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #787878;
text-align: left;
text-indent: 35px;

}
ali ta Linux distribucija je imala neki sjebani font... po širini uzima skoro pa duplo prostora od Ariala iste veličine....
stvarno mi je bio šok

i to još u Firefoxu

kaj se tiče sjekira, ja sam samo išo upozoriti da obzirom na znanu sizuaciju sa IE, stavljat betu na komp i nije najpametnije rješenje... u zadnje vrijeme se pokušavam držat dalje od takvih i sličnih rasprava (Intel<>AMD, Nvidia<>ATi, IE<>FF) jer svako ima svoje favorite i nema smisla...

M$u svaka čast na udijelu na tržištu, ali to ne znači da nema boljih proizvoda.... to mi je recimo ko Intel i AMD, za desktop nikad ne bi uzeo Intela, ali za laptop mi je Pentium-M prejeben...

najjače mi je bilo jednom kod jednog frenda, pozove on mene da mu sredim komp, ja to počistim, ono oko 580 spyware-a nađenih sa SpyBotom i Adawareom, 3 virusa, skoro 1000 registry sranja sa Registry Mechanicom itd... instaliram ja njemu Firefox i kažem mu da ak već nema zaštitu složenu, onda barem nek to koristi....
zove on mene za jedno 2 tjedna, da mu komp opet sporo radi... ja dođem, a on naravno i dalje piči po IE... ja ga pitam "pa dobro,ZAŠTO???"... odgovor?..."pa cool su mi ovi toolbarovi"...

samo sam se digo i reko "nemoj me nikad više zvati u vezi kompjutera" i otišo....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-12-05, 14:06   #23 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 29-08-04
Poruka: 162
Dži je zabranio reputaciju
Citat:
Pravi autor: silence
yawn... samo ti uživaj u IE.... ja sam imo i isključen ActiveX i pop-up blocker i ostala sranja prije 3 godine....

činjenica je da je najveći uzrok zaraza na internetu IE i gotovo.
to kaj Firefox ima rupe ne znači da je IE bolji....

uostalom, kad smo već tak pametni kolega, dajte mi recite koliki postotak koda dijele IE i OE?... onak da ustvrdimo neke stvari, recimo zakaj neki exploiti probijaju i jedno i drugo...

ne da mi se, imo sam ovu raspravu sa hrpom ljudi koji ne vide niš osim M$a i kaj da se sad svađam s tobom?

sve novosti koje IE7 donosi su pokupljene iz Opere i FFa....

da Firefox nije uzeo preko 10% tržišta ajde ti meni reci kad bi M$ izdao IE7? i budi realan (ako možeš).

inače imam instaliran i FF i IE i Operu...to mi je poso...
Vidiš ponovo razmišljaš u stilu bebe. Vidim da nisi upamtio ništa o tržišnom udjelu ali valjda budes jednom u budućnosti i to naučio, kada FF zadesi ista sudbina kao IE.
Tebi je sve samo da bude protiv Microsofta, pa gledaš sljepo. Ajmo onda bacit u stranu IE. Pa zar nije onda Opera bolja od FFa?
Odgovori sa citatom
Star 07-12-05, 17:51   #24 (permalink)
Banned

silence
Citat:
Pravi autor: Dži
Vidiš ponovo razmišljaš u stilu bebe. Vidim da nisi upamtio ništa o tržišnom udjelu ali valjda budes jednom u budućnosti i to naučio, kada FF zadesi ista sudbina kao IE.
Tebi je sve samo da bude protiv Microsofta, pa gledaš sljepo. Ajmo onda bacit u stranu IE. Pa zar nije onda Opera bolja od FFa?

iskreno... kad instaliraš, onako bez dodavanja ekstenzija i ostalog, Opera je bolji browser. Međutim ja recimo imam jedan čudan problem s fontovima u Operi (makar ne serem po njoj zbog toga, valda je neka glupost) di mi prikazuje neke stranice s nekim fontom koji isčupa od ne znam kuda, bez obzira na CSS ili bilo šta drugo...

i to same neke stranice...

Kao što sam reko, Opera je izvrstan browser i ja ju preporučujem zajedno sa Firefoxom...

stvar je u tome da Firefox koristim još od kada je bio Firebird i naučio sam se na njega..

i nije stvar u tržišnom udjelu nego u odnosu prema potrošaču/korisniku i kvaliteti. ne znam jel znaš za najnoviji exploit za IE, ali omogućavao je da preko posebno sklepane stranice hacker pokupi sve podatke iz Google toolbara...
uglavnom...
http://www.theinquirer.net/?article=28177

ako je Google mogo zakrpat to odmah čim se pojavio kod za izradu exploita i čim se saznalo, zakaj MS nije niš napravio 6 mjeseci?

dosta si me krivo shvatio, kolko god ne volim M$ zbog njihovog odnosa ne znači da nemaju dobrih stvari i da recimo Windowsi, koliko god mana imaju, još uvijek su jednostavniji za upotrebu od Linuxa... što sam se i sam uvjerio...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-12-05, 17:55   #25 (permalink)
Banned

silence
Citat:
Pravi autor: miro333hr
Nisam neki profesionalac ali imam ga na računalu već 5 godina i sjajno radi.Jasno da je jedan od onih koji najviše opterećuju sistem ali meni to nema veze jer bolje to nego dialer,pa se vući po T-comu sa žalbama.

Meni je jasno da puno ljudi shvaća explorer kao opasan pa da im svašta uđe u računalo,tako je i meni bilo kad sam bio početnik na netu,kaj vidiš sisice i guzicu pa klikneš na banner i eto ti vraga.Vozao sam se po internetu sa Operom i Netscapeom pa i sa Firefox-om ali opet se vratio na onaj prvi.

Ljudi su si sami krivi,odnese ih znatiželja na nepoznatu stranicu i to poslije skupo plate.Pa već je očito danas prepoznati takve stranice koje zahtjevaju da se nešto instalira itd.
Explorer će dobro raditi samo onima koji znaju šta će posjećivati.

Npr.zašto bih išao na stranicu za crackove kada imam programčić craagle i tamo sve imam.A na takvim web stranicama događa se svašta.

Neću više soliti pamet nikome,svatko ima pravo na svoj izbor,i svoje mišljenje.Žalosno je samo da kad ga netko iskaže da ga se odmah popljuva i kaže mu se da jako malo zna.

problem je u tome da 99% ljudi NE ZNA koje su opasnosti....
BTW, znaš za ono kad su se rusi probili na neke od najpoznatijih web stranica na svijetu (niko ne želi priznat koje) i kad su koristili rupu u IE da sa nekog ruskog servera instaliraju trojanca?
bila je tolka frka da je čak i američki Department of Homeland Security PREPORUČIO da se NE koristi IE dok se to ne sredi...

mogu ti isčupat linkove.... ako treba...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-12-05, 18:00   #26 (permalink)
Banned

silence
Citat:
All complex software has bugs. No Web browser is 100% safe. The US Department of Homeland Security didn't say that IE was 100% unsafe and Firefox was 100% safe when they recommended that people "use a different web browser". What they said was, "There are a number of significant vulnerabilities in technologies relating to the IE domain/zone security model, the DHTML object model, MIME-type determination, and ActiveX. It is possible to reduce exposure to these vulnerabilities by using a different Web browser, especially when browsing untrusted sites" (emphasis mine).
http://weblogs.mozillazine.org/asa/archives/005900.html

Asa je inače član spreadfirefox.com-a i sličnih projekata...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-12-05, 21:28   #27 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,498
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy
Ja se ne želim puno miješat... ja ionako najviše cijenim Operu, al moram reći jednu stvar koja mi se dogodila. Bio sam formatiro particije i na friško instaliro windowse. Spojio sam se bez ikakvih antivirusnih programa na net sa Internet Explorerom (6) Na netu sam bio 15 sekundi i zaradio sam takav virus da ga više da sam poživčanio i moro nanovo formatirat. Pitat ćete me sigurno pa šta nisam instaliro neki antivirus i uklonio taj virus. Evo zašto; šta god bi napravio, negdje kliknio stalno bi mi neki proz iskako koji mi govori da mi je komp zaražen i nudi mi neki "antivirus" koji je vjerojatno još neka napast... i ne mogu nigdje kliknit i stalno me gnjavi i ništa ne mogu napravit kak spada... spybot nisam naravno uspio niti pokrenit koliko mi je komp zbog toga bio usporen...

Znači za 15 sekundi sam tu napast zaradio. Tolko o IE-u

Pozdrav!

Novosti o autima | Osiguranje auta
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-12-05, 22:35   #28 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,987
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
ma Fuck IE
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-12-05, 23:02   #29 (permalink)
Banned

silence
Citat:
Pravi autor: Gogy
Ja se ne želim puno miješat... ja ionako najviše cijenim Operu, al moram reći jednu stvar koja mi se dogodila. Bio sam formatiro particije i na friško instaliro windowse. Spojio sam se bez ikakvih antivirusnih programa na net sa Internet Explorerom (6) Na netu sam bio 15 sekundi i zaradio sam takav virus da ga više da sam poživčanio i moro nanovo formatirat. Pitat ćete me sigurno pa šta nisam instaliro neki antivirus i uklonio taj virus. Evo zašto; šta god bi napravio, negdje kliknio stalno bi mi neki proz iskako koji mi govori da mi je komp zaražen i nudi mi neki "antivirus" koji je vjerojatno još neka napast... i ne mogu nigdje kliknit i stalno me gnjavi i ništa ne mogu napravit kak spada... spybot nisam naravno uspio niti pokrenit koliko mi je komp zbog toga bio usporen...

Pozdrav!

ovo kaj si opisao je upravo prosječno vrijeme koje nezaštićeni korisnik provede na mreži prije zaraze.... neki sretnici izdrže i cijelu minutu...

nije stvar u nas nekoliko koji znamo kaj i kak.... ja sam imo firewall, AV, pop-up blocker i SpyBot prije 2-3 godine, problem je u ljudima koji dobiju novi komp, na njemu Windoswe, spoje se i onda nastane sranje...

ili im uvale dialera ili pokupe trojanca pa postanu zombiji ili sve to .....

ne može se kompjuterska sigurnost gledat prema ljudima koji na neki način žive sa svojim kompjuterima i znaju sve ovo o čemu pričamo... mi ionako nismo cilj pisaca virusa i ostalih sranja...
ali 95% ili više ljudi nema pojima o ovome...

i zato je opasno kad im MS kaže kak je sa XP SP2 osigurao njihov komp, a kad ono rupa ko u priči....
onome ko sad spomene Linux, samo će reći "buffer overflow"
sranje je kaj Joe Sixpack ili po naški Ivan Horvat kupe konfu u HG Šrotu (di mu uvale komponente koju su valda dobili besplatno samo da ih se riješe)... i onda se on spoji na net sa UBER windowsima koji su tolko dobri da je Bill Gates najbogatiji na svijtu i onda.... BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM................

sranja....

u tome je problem i svatko ko ne želi vidjeti OVU stranu problema je po meni idiot.... mi koji se kužimo možemo se svađati koliko hoćemo koji je browser bolji i tako dalje, ali 95% ljudi KURCA NEMA POJIMA o kompovima....

nisam ni ja, ni Đži, ni Kiki, ni većina ovdi cilj hackera, nego ovi bezimeni koji misle da je MS firewall zaštita....
u tome je problem...

može IE7 bit bolji of Opere i FFa zajedno, ali dok se KOMPLETAN OS ne složi... i dalje će prosječno vrijeme prije zaraze biti ispod jedne minute....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 08-12-05, 08:32   #30 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-05-05
Godina: 28
Poruka: 335
reddwarf se izdvaja iz mase
Citat:
Pravi autor: Gogy

Pozdrav!
o.t. gogy samo da mala napomena, mislim ako znas za to onda nista, meni je bilo otkriće, a i šok.

Windowse kada hoces reinstalirati da bi se riješio sranja na njima moraš particiju formatirati iz dos-a. u protivnom ti đubre cuva dosta "user informacija" a bogami i virusa i spywarea itd.
Sweet Zombie Jesus! They say madness runs in our family. Some even call me mad. And why? Because I dared to dream of my own race of atomic monsters, atomic supermen with octagonal shaped bodies that suck blood... :
reddwarf je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: download, explorer, internet

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ozezi k-fLiP Recycle Bin 14 04-02-07 00:12
Unlimited Rapidshare Downloads (C/P) _Aris_ Recycle Bin 2 06-01-06 12:55
Spajanje mobitela na internet preko GPRS usluge Kristijan Mobiteli 0 27-10-05 00:26
Kako pokrenuti Internet Explorer bez ikakvih ikona, tools i status barova? Kristijan Savjeti i Trikovi XP 0 26-10-05 16:41
Internet Explorer 7.0 Beta 1 for Windows XP [download] Baltazar Računala 5 02-08-05 13:28

Trenutno vrijeme na forumu: 08:12.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114