Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Izišao Firefox 2.0, broj korisnika Internet Explorera pao ispod 80 posto u Tehnologija i Tehnika forumu; evo ja ga skinuo i mogu reći da mi se sviđa, da vidimo što će silence reći, jel valja Nakon š...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-10-06, 14:41   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,987
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Izišao Firefox 2.0, broj korisnika Internet Explorera pao ispod 80 posto

evo ja ga skinuo i mogu reći da mi se sviđa, da vidimo što će silence reći, jel valja

Nakon što je Microsoft objavio najnoviju verziju svog Internet Explorera reagirala je i Mozilla čiji Firefox 2.0 danas službeno izlazi i dostupan je za besplatno preuzimanje. Za nekoliko dana ovaj će popularni preglednik proslaviti svoj drugi rođendan, a ukupan broj njegovih korisnika tog će dana biti 250 milijuna. Nakon Internet Explorera, Firefox je drugi preglednik po rasprostranjenosti kod korisnika računala.

Godinama je Internet Explorer držao gotovo 100 posto tržišta, a sam je preglednik postajao sve ranjiviji i podložniji napadima raznih virusa, spamova i spywarea. Tada je, 2004., reagirala Mozilla koja je izbacila novi preglednik s puno većom razinom sigurnosti, ali i većim brojem dodatnih opcija. Unatoč tomu, u Microsoftu Firefox nisu vidjeli kao prijetnju njihovom pregledniku no današnja situacija je ipak nešto drugačija.

Firefoxom se u SAD-u služi blizu 20 posto korisnika računala, a postotak korisnika u ostalim zemljama poprilično varira. U korištenju Firefoxa prednjače Nijemci jer ih se 39 posto odlučilo za najpoznatiju alternativu Internet Exploreru. Veliki ljubitelji Firefoxa su i Australci, njih 25 posto koristi se Mozillinim preglednikom.

Broj korisnika Internet Explorera u SAD-u pao je ispod 80 posto, a tu je svoju ulogu imala i Opera koja je s verzijom 9.0 uspjela skupiti blizu 5 posto korisnika u Australiji te nešto više od 1 posto u Kanadi i Njemačkoj. Ukupan broj korisnika Opere u svijetu kreće se oko 1 posto.
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-10-06, 17:43   #2 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,930
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa
Re: Izišao Firefox 2.0, broj korisnika Internet Explorera pao ispod 80 posto

Ja sam fan vatrene lisice otkad je izašla...

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-10-06, 17:50   #3 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,498
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

A ja sam fan Opere otkad sam je probo

Novosti o autima | Osiguranje auta
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-10-06, 18:05   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 11-08-06
Poruka: 120
Darći se izdvaja iz mase

Samo Firefox i ništa drugo. On je ZAKON.
Darći je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-10-06, 18:55   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

nemam kaj reć, čekam još malo da mi sve ekstenzije budu prerađene da rade s novom verzijom... imam previše ekstenzija da bi odma mjenjao verziju (sa 1.5 sam isto čekao jedno 2 tjedna )
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-10-06, 18:58   #6 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,987
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

evo ja skinuo, zakon je, samo kada pišem onda mi ovo crveno ide ispod

valjda to za pravopis
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-10-06, 18:59   #7 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Dugo vremena sam koristio Firefox i primijetio sam da mojim načinom surfanja (masu tabova koje paralelno pratim) jednostavno zauzima previše memorije, a kasnije zna popapati CPU da se sve uspori i postane neupotrebljivo.
Nakon što sam stavio Operu nisam imao tih problema, ali navika ne blijedi lako!
Od svih sučelja naviknut sam na Firefox i najjednostavniji mi je rad s tim browserom (preglednikom tj.).
Nadam se da će u 2.0 ti problemi postati prošlost.

O exploreru za sad ne bih trošio riječi ni prostora, barem dok ne izađe sedmica za narodne mase.

dodatak - gro extenzija radi, ne radi fasterfox i neki skinovi

O ovom govorim, 2.0 ne RC3: Firefox 2.0

Zadnji Uredio Lovel : 24-10-06 u 19:07.
Lovel je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-10-06, 09:16   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
evo ja skinuo, zakon je, samo kada pišem onda mi ovo crveno ide ispod

valjda to za pravopis
pametno mamino
da, Firefox 2.0 ima ugrađen spellchecker (ko Word), tako da ću razmislit jel ću uzet EN ili HR (ako postoji) verziju. ti bi trebao uzeti HR verziju, za postanje na forumu kad dođeš iz Fontane sav

silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-10-06, 12:05   #9 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,885
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
ti bi trebao uzeti HR verziju, za postanje na forumu kad dođeš iz Fontane sav

Nema nam spasa, ne postoji!
Odgovori sa citatom
Star 25-10-06, 12:12   #10 (permalink)
sarcasm, just one more service that i offer

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 99
Poruka: 4,722
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima

sve super,ali imam jedan mali problemčić

kad pišem na forumu(ima) ne mogu stavljat smajliće niti oblikovat text ???

dakle konkretno na cp-u mi se uopće ne pojavi ona ruka kad dođem s mouse-om na neki smajlić,a niti mi se otvara onaj prozorčić kad kliknem na ono za više smajlića.

isto tako ne mogu ni koristit bilo koju od ovih funkcija za uređivanje text-a (znači ono bold,code,boja fonta,veličina i ostalo).

a pošto sam ja glup i ne znam to riješiti ponizno molim za pomoć

unaprijed hvala

“I don't know what this means. I don't think it means anything.”
wonderwall je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: broj, explorera, firefox, internet, izis ao, korisnika, pao, posto

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114