Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Izrada web stranice u Tehnologija i Tehnika forumu; Moram starom napraiti web stranicu za firmu a on kak je star i informaticki nepismen ne kuzi vaznost toga i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-04-07, 00:37   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-11-05
Godina: 21
Poruka: 388
djubre se izdvaja iz masedjubre se izdvaja iz masedjubre se izdvaja iz mase
Izrada web stranice

Moram starom napraiti web stranicu za firmu a on kak je star i informaticki nepismen ne kuzi vaznost toga i glupo mu je dati 10 somova da mu netko to slozi.
Nama je u srednjoj profa pokazala ka se radi sa dreamweaverom al samo par sati tak da znam osnove samo pa ce stranica biti klos ali ce bar biti.
E sad mene zanima kaj ja sve trebam napraviti da bi ja nju postavio na net.
Gledao sam na posluhu i tam pise da prostor kosta 250kn godisnje i domena 80kn godisnje.Pa jel moguce da je to tak jeftino.
Kako registrirat stranicu da ju google nadje.
e jos nesto,kad je napravim hocu li smjet postavilt link da ju ocjenite ili ce se to smatrat reklamom.
pozdrav i hvala
Odgovori sa citatom
Star 09-04-07, 07:27   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Izrada web stranice

svaka pravna osoba u Republici Hrvatskoj ima pravo na domenu oblika ime-tvrtke.hr potpuno besplatno ... 80 kuna se odnosi na registraciju .com .net ili neke slične komercijalne domene.

Kaj se tiče 10 000 kuna, ovisno o tome što tvoj stari treba, cijena uopće ne mora biti tolka ...

Što se tiče Google i ostalih tražilica, podešavanje stranica prema pravilima se zove SEO (Search Engine Optimization) i daleko je teži do posla nego izrada same stranice ...

Što se tiče same stranice ... sve ovisi kakva firma i za šta, nekome dobro dođe da može sam objavljivat vijesti i uploadat slike, bez da svaki put otvara Dreamweaver i slaže link po link (dinamičke stranice - PHP, ASP, JSP), nekome to nije potrebno ...

Dalje, za izradu treba znati i neke druge programe ... za crtanje / dizajn (Photoshop minimum), nikako ne "rezati" dizajn is PH u nekočem poput Image Ready (big NO-NO) ... ma gle ...

Web stranicu ipak treba odradit profesionalno ako oćeš da svi elementi rade kako spada ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-04-07, 11:42   #3 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Poruka: 17,635
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

dogovori se sa silencom na PM da ti to on odradi
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-04-07, 12:15   #4 (permalink)
Banned

silence

hehe ... baš sad završavam par projekata, vremena imam, reference imam
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-04-07, 12:21   #5 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Poruka: 17,635
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

zato i kažem, dobro ćeš mu napraviti a i ne preskupo

sve ovisi kaj mu treba
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-04-07, 12:33   #6 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
zato i kažem, dobro ćeš mu napraviti a i ne preskupo

sve ovisi kaj mu treba
to sam mu i napiso u PMu
ak oće, može i tak da on većinu odradi, ja mu samo pomognem ... sve se da dogovorit
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-04-07, 12:38   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-11-05
Poruka: 388
djubre se izdvaja iz masedjubre se izdvaja iz masedjubre se izdvaja iz mase

Da ste vidjeli kaj sam nasao na jednom "popularnom" forumu o tim cijenama umrli bi.svaki lik je rekao kak je on najbolji u kak on uzima po soma eura za neku sugavu stranicu.debili
Ja cu se tebi silence vjerojatno javiti kad prikupim slike materijale pa cemo se dogovorit.
Odgovori sa citatom
Star 09-04-07, 12:51   #8 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: djubre Pogledaj Poruke
Da ste vidjeli kaj sam nasao na jednom "popularnom" forumu o tim cijenama umrli bi.svaki lik je rekao kak je on najbolji u kak on uzima po soma eura za neku sugavu stranicu.debili
Ja cu se tebi silence vjerojatno javiti kad prikupim slike materijale pa cemo se dogovorit.
ma daj .. za soma eura možeš dobit čuda ...

sve me strah pitat, al po opisu mislim da znam di si pitao ... tam sam se posvađo sa svim živima jer su kreteni (ako sam u pravu)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hosting, stranica, web

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108