Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Jedno početničko pitanje u Tehnologija i Tehnika forumu; Dakle, imam jedno početničko pitanje....Zanima zašto kada na npr. rapidsharu se stavlja npr. 10 filova po 100mb a ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-03-07, 11:19   #1 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 1,081
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto
Jedno početničko pitanje

Dakle, imam jedno početničko pitanje....Zanima zašto kada na npr. rapidsharu se stavlja npr. 10 filova po 100mb a ne stavi se jedan od 1GB To sam skužio da svi rade kada se radi o većim fileovima (većim od cca 100mb)..To me zanima...zašto ako je film (ili igrica ili bilo što) velik npr. 1GB rascijepka ga se na 10 fileova od 100mb, u čemu je onda prednost I što se onda dogodi (govorim iz vlastitog iskustva): skinem 8 dijelova i kada hoću skinuti 9 dio onda skužim da ga nema ili ima neku grešku i onda mogu onih 8 izbrisati jer mi ništa ne vrijede (skužio sam da moraš skinuti sve dijelove i onda ih unzipati)...Znam da je vjerojatno pitanje skroz početničko i sigurno postoji logično obješnjenje, ali me fakat zanima...Hvala

Više o meni
sunka5 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 11:33   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Jedno početničko pitanje

ne kužim zakaj ljudi uopće koriste Rapidshare i slično, di se ne može ponovo pokrenut transfer i slično ... manji fajlovi su praktični iz jednostavnog razloga - ako bude neka greška pri transferu, onda moraš skinut samo dio fajla .. što je bilo izuzetno važno dok nije bilo tolko raširenog broadbanda ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 13:28   #3 (permalink)
prof. Foruma

sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
manji fajlovi su praktični iz jednostavnog razloga - ako bude neka greška pri transferu, onda moraš skinut samo dio fajla .. što je bilo izuzetno važno dok nije bilo tolko raširenog broadbanda ...
Da, ali sada to komplicira stvari, jer nemožeš više staviti nešto da skida i otići te se vratiti za sat,dva kad se skine, već moraš stalno buljiti u ekran i skidati ručno jedan po jedan fajl...
Jedino ako ima neki program koji bi to automatski radio ...iako mislim da to je to nemoguće jer se svaki put treba diskonekt pa konekt pa upisivati one glupe brojke i slova sa sličiće...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 13:46   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-01-07
Godina: 24
Poruka: 536
vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

Je! Ali zato imaš free account i premium account, kojeg platiš po njihovoj tarifi. Nitko ti nije toliku tehnologiju strpao na neko mjesto da bi ju besplatno dijelo. Ako zakupiš account, onda nemaš tih problema s čekanjem, strahom da će ti se file izbrisati ako ga uploadaš... I onda nema čekanja, pred ekranom, lupanja šifri za svaki file... Nađeš što hoćeš, i downloadaš s download managerom koliko te volja. S free accountom ne možeš koristiti download manager i onda čekaš, lupiš lozinku, pa čekaš, pa se diskonektiraš, pa opet lupiš lozinku, čekaš minutu dvije...
Valjda kužiš da ti nitko neće dati nešto samo tako. RapidShare je posrednik, a posrednika, ako ga hoćeš ugodno i bezbrižno koristiti, moraš ga platiti.
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 13:56   #5 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: vedo777 Pogledaj Poruke
Je! Ali zato imaš free account i premium account, kojeg platiš po njihovoj tarifi. Nitko ti nije toliku tehnologiju strpao na neko mjesto da bi ju besplatno dijelo. Ako zakupiš account, onda nemaš tih problema s čekanjem, strahom da će ti se file izbrisati ako ga uploadaš... I onda nema čekanja, pred ekranom, lupanja šifri za svaki file... Nađeš što hoćeš, i downloadaš s download managerom koliko te volja. S free accountom ne možeš koristiti download manager i onda čekaš, lupiš lozinku, pa čekaš, pa se diskonektiraš, pa opet lupiš lozinku, čekaš minutu dvije...
Valjda kužiš da ti nitko neće dati nešto samo tako. RapidShare je posrednik, a posrednika, ako ga hoćeš ugodno i bezbrižno koristiti, moraš ga platiti.
I mislio sam da to tako funkcionira...zato se toliko spominju premium account od rapisharea i čim netko spomene da ga ima odmah njih 1000 ga moli šifru ....Ali baš radi toga ne kužim zašto onda ljudi razlome jedan (veliki) fajl u puno manjih fajla (možda sporo shvaćam)...Pa vidio sam da su neke igrice razlomljene na 30 i više dijelova, zar ne bi bilo onda lakše za free accounte (koji su pretpostavljam u većini) lakše da bude samo jedan veliki fajl?

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 14:05   #6 (permalink)
Uvaženi forumas

vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

Zbog ovog:
rapid.jpg

Sve ti ima svoje! Onda bi i ovaj s free accountom mogao downloadati kao i ovaj s premium. A onda bi se jako bunili ovi koji plaćaju. Lijepo, staviš downloadat jednom file od 3 GB i to je to. Ovako ti ga oni razlome, da popizdiš kad to skidaš, pa si kupiš account.
Kužiš politiku?

Zadnji Uredio vedo777 : 19-03-07 u 14:08.
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 14:06   #7 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: sunka5 Pogledaj Poruke
Da, ali sada to komplicira stvari, jer nemožeš više staviti nešto da skida i otići te se vratiti za sat,dva kad se skine, već moraš stalno buljiti u ekran i skidati ručno jedan po jedan fajl...
Jedino ako ima neki program koji bi to automatski radio ...iako mislim da to je to nemoguće jer se svaki put treba diskonekt pa konekt pa upisivati one glupe brojke i slova sa sličiće...
Meni stvarnoo nije jasno zakaj iko koristi Rapidshare i slično .. sve kaj oni imaju imaš na torrentima, gdi ti se ne može dogodit da neki fajl ne bude dobro skinut (ako ima dovoljno seedova) .... koristiš loš način skidanja i to je tvoj glavni problem .. niš drugo ...

dobro ti vedo kaže ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 14:11   #8 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Meni stvarnoo nije jasno zakaj iko koristi Rapidshare i slično .. sve kaj oni imaju imaš na torrentima, gdi ti se ne može dogodit da neki fajl ne bude dobro skinut (ako ima dovoljno seedova) .... koristiš loš način skidanja i to je tvoj glavni problem .. niš drugo ...

dobro ti vedo kaže ...
Pa da . Sad sam tek skužio ono ograničenje od max 100mb po fajlu.Uopće to nisam gledao...U tom grmu leži zec...Čuo sam i ja da su torrenti bolji, ali (na moju sramotu) ne znam se time služiti (moram to prokužiti), ali to je za neku drugu temu...Uglavnom, hvala na pojašnjenjima...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 14:12   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
sve kaj oni imaju imaš na torrentima, gdi ti se ne može dogodit da neki fajl ne bude dobro skinut (ako ima dovoljno seedova)
Tak je! Tko ne zna "kulturu" Interneta, koristi RapidShare.
Zato se obrazujte! I nemojte plaćati za nešto što ne bi trebalo plaćati. A ovaj, "loš način skidanja", tj. ono što se ne bi smjelo... Isti vrag je na RapidShare-u. Sveeeega ima tamo. Zašto onda izmišljati toplu vodu, kad ima inteligentnijeg rješenja.
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 14:26   #10 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: sunka5 Pogledaj Poruke
Pa da . Sad sam tek skužio ono ograničenje od max 100mb po fajlu.Uopće to nisam gledao...U tom grmu leži zec...Čuo sam i ja da su torrenti bolji, ali (na moju sramotu) ne znam se time služiti (moram to prokužiti), ali to je za neku drugu temu...Uglavnom, hvala na pojašnjenjima...

imaš sticky temu di ti piše SVE živo o torrentima ... tu u ovom podforumu ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: jedno, pitanje, pocetnicko

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114