| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Jedno početničko pitanje u Tehnologija i Tehnika forumu; Dakle, imam jedno početničko pitanje....Zanima zašto kada na npr. rapidsharu se stavlja npr. 10 filova po 100mb a ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,081
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Jedno početničko pitanje Dakle, imam jedno početničko pitanje....Zanima zašto kada na npr. rapidsharu se stavlja npr. 10 filova po 100mb a ne stavi se jedan od 1GB To sam skužio da svi rade kada se radi o većim fileovima (većim od cca 100mb)..To me zanima...zašto ako je film (ili igrica ili bilo što) velik npr. 1GB rascijepka ga se na 10 fileova od 100mb, u čemu je onda prednost I što se onda dogodi (govorim iz vlastitog iskustva): skinem 8 dijelova i kada hoću skinuti 9 dio onda skužim da ga nema ili ima neku grešku i onda mogu onih 8 izbrisati jer mi ništa ne vrijede (skužio sam da moraš skinuti sve dijelove i onda ih unzipati)...Znam da je vjerojatno pitanje skroz početničko i sigurno postoji logično obješnjenje, ali me fakat zanima...Hvala ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Banned | Re: Jedno početničko pitanje ne kužim zakaj ljudi uopće koriste Rapidshare i slično, di se ne može ponovo pokrenut transfer i slično ... manji fajlovi su praktični iz jednostavnog razloga - ako bude neka greška pri transferu, onda moraš skinut samo dio fajla .. što je bilo izuzetno važno dok nije bilo tolko raširenog broadbanda ... |
| | |
| | #3 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jedno početničko pitanje Citat:
Jedino ako ima neki program koji bi to automatski radio ...iako mislim da to je to nemoguće jer se svaki put treba diskonekt pa konekt pa upisivati one glupe brojke i slova sa sličiće...![]() | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jedno početničko pitanje Je! Ali zato imaš free account i premium account, kojeg platiš po njihovoj tarifi. Nitko ti nije toliku tehnologiju strpao na neko mjesto da bi ju besplatno dijelo. Ako zakupiš account, onda nemaš tih problema s čekanjem, strahom da će ti se file izbrisati ako ga uploadaš... I onda nema čekanja, pred ekranom, lupanja šifri za svaki file... Nađeš što hoćeš, i downloadaš s download managerom koliko te volja. S free accountom ne možeš koristiti download manager i onda čekaš, lupiš lozinku, pa čekaš, pa se diskonektiraš, pa opet lupiš lozinku, čekaš minutu dvije... Valjda kužiš da ti nitko neće dati nešto samo tako. RapidShare je posrednik, a posrednika, ako ga hoćeš ugodno i bezbrižno koristiti, moraš ga platiti. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
....Ali baš radi toga ne kužim zašto onda ljudi razlome jedan (veliki) fajl u puno manjih fajla (možda sporo shvaćam)...Pa vidio sam da su neke igrice razlomljene na 30 i više dijelova, zar ne bi bilo onda lakše za free accounte (koji su pretpostavljam u većini) lakše da bude samo jedan veliki fajl? ![]() | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jedno početničko pitanje Zbog ovog: rapid.jpg Sve ti ima svoje! Onda bi i ovaj s free accountom mogao downloadati kao i ovaj s premium. A onda bi se jako bunili ovi koji plaćaju. Lijepo, staviš downloadat jednom file od 3 GB i to je to. Ovako ti ga oni razlome, da popizdiš kad to skidaš, pa si kupiš account. Kužiš politiku? Zadnji Uredio vedo777 : 19-03-07 u 14:08. |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Banned | Re: Jedno početničko pitanje Citat:
dobro ti vedo kaže ... | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
. Sad sam tek skužio ono ograničenje od max 100mb po fajlu.Uopće to nisam gledao...U tom grmu leži zec...Čuo sam i ja da su torrenti bolji, ali (na moju sramotu) ne znam se time služiti (moram to prokužiti), ali to je za neku drugu temu...Uglavnom, hvala na pojašnjenjima...![]() | |
| | |
| | #9 (permalink) | |
Zato se obrazujte! I nemojte plaćati za nešto što ne bi trebalo plaćati. A ovaj, "loš način skidanja", tj. ono što se ne bi smjelo... Isti vrag je na RapidShare-u. Sveeeega ima tamo. Zašto onda izmišljati toplu vodu, kad ima inteligentnijeg rješenja. | |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Banned | Re: Jedno početničko pitanje Citat:
imaš sticky temu di ti piše SVE živo o torrentima ... tu u ovom podforumu ... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: jedno, pitanje, pocetnicko |
« Nova verzija Firefoxa
|
Desktop »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:10.

To sam skužio da svi rade kada se radi o većim fileovima (većim od cca 100mb)..To me zanima...zašto ako je film (ili igrica ili bilo što) velik npr. 1GB rascijepka ga se na 10 fileova od 100mb, u čemu je onda prednost 

....Ali baš radi toga ne kužim zašto onda ljudi razlome jedan (veliki) fajl u puno manjih fajla (možda sporo shvaćam)...Pa vidio sam da su neke igrice razlomljene na 30 i više dijelova, zar ne bi bilo onda lakše za free accounte (koji su pretpostavljam u većini) lakše da bude samo jedan veliki fajl?
. Sad sam tek skužio ono ograničenje od max 100mb po fajlu.Uopće to nisam gledao...U tom grmu leži zec...Čuo sam i ja da su torrenti bolji, ali (na moju sramotu) ne znam se time služiti (moram to prokužiti), ali to je za neku drugu temu...Uglavnom, hvala na pojašnjenjima...