Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Jel memorija? u Tehnologija i Tehnika forumu; Ovako dok igram igrice (Trainz RS 2006, Battlefield 2) one trokiraju. Ne bih reko da je graficka (GeForce FX5900xt) jer ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-10-05, 16:09   #1 (permalink)
Gamer Guru

Datum registracije: 18-02-05
Godina: 18
Poruka: 1,755
daMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daMassa Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daMassa
Jel memorija?

Ovako dok igram igrice (Trainz RS 2006, Battlefield 2) one trokiraju. Ne bih reko da je graficka (GeForce FX5900xt) jer je podnijela FarCry na UltraHigh i to na 41-46 FPSa. Nego sve mi se cini da je memorija jer dok igram hard mi radi non stop (vidim po lampici i cujem ga) te mi to daje znak da igricu kešira na hard a ne na memoriju jer se ona napunila. Posto je hard sporiji puno od memorije onda i igrica trokira. Moje pitanje da li sam u pravu?

P.S.
Ovako kada mi kompjuter radi nista (samo desktop) zauzece memorije zna biti i do 40-50% i to me zabrinjava. Iskljucim sve mesengere, i programe koje netrebam te iskljucim virusni prog i opet je isto. Neznam o cemu je rijeci. Inace za prethodni i ovaj problem: memorija je od 512MBa.

Volkswagen Club Croatia
Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku
daMassa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-10-05, 17:11   #2 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika Demon-Hunter

Datum registracije: 08-09-04
Poruka: 1,058
Demon-Hunter se izdvaja iz mase
Re: Jel memorija?

moj komp iskorištava 180mb radne memorije kad ništa ne radim i 0%procesora (ponekad skoči na 4%). Defragmentiraj hard.
Tvoj komp bi trebao raditi bez problema. To je vjerojatno do tvoje memorije, ona bi trebala kada ništa ne radiš biti ispod 200mb.
Potraži viruse......
Odgovori sa citatom
Star 06-10-05, 18:26   #3 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Meni je 280 kad ništa ne radim , sve defragmentirano, nema spywarea, adwarea virusa i slično, registry čist

WinXP Pro - 1024 MB rama

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-10-05, 23:20   #4 (permalink)
Gamer Guru

Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daMassa Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daMassa

Nista ne pomaze. Defregmentiro sam disk kojeg nije trebalo defragmentati, iskljucio sam sve procese tako da sam samo u Windowsima ostao. Pogledam na TaskManageru i pise 211MB memorije zauzeto. Pokrenem Battlefield 2 steka ko ludo idem Ctrl+Alt+Del pogledam kad ono 975MB cak se prikazalo na tren 0,98GB. Ovo je za sjest i plakat . Jel mozda ima veze sto imam dva OS-a (Linuxe Fedoru4 i Win XP home SP2) i ne bootaju mi se Windowsi prvi nego Fedora odbrojava do pocetka njenog ucitavanja i onda prije nego odbroji ja moram stisnuti neku tipku i uci u Win. Mozda to sta memorije pojede pa je zato stalno zauzeta vise nego treba? Kako se namjesti da se sa harda dignu Windowsi prvi, a kao sporedni OS za izabrati da je Linux?
Hvala svima na pomoci.

Volkswagen Club Croatia
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-10-05, 07:36   #5 (permalink)
V.I.P. Član

Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Pa nije ti to u Task manageru memorija... bar ne ova koja tebe zanima... Jer ne može ti pisat 975 Mb a k ti imaš 512.

To što ti gledaš to ti je swap datoteka. To ti je virtualna memorija:

Citat:
A swap file is an area on your hard disk used as virtual memory. It's called a swapfile because virtual memory management software swaps data between it and main memory.
The swap file is a hidden system file that Windows uses to simulate extra RAM, and is used to move portions of Windows out of RAM when another program needs to load. Keeping in mind that my tips are geared toward your system's stability and speed, here is what you need to know, in a nutshell. When it comes to the swapfile (Virtual memory):

Skini si Everest (4.2 MB)
Instaliraj ga, otvori, idi na Matična ploča -> Memorija -> i baci pogled na ovu prvu memoriju skroz gore. Ostavi to tako, pokreni Battlefield 2 i stisni Win tipku da te prebaci na windows bez gašenja igre pa pogledaj. Al kod igre mora jest puno memorije ipak je to Battlefield 2...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-10-05, 14:30   #6 (permalink)
Gamer Guru

Ma imam everest i znam za njega evo sto mi on kaze (sa ukljucenim nekim procesima):

Informacije o memoriji
Ukupno 510 MB
U upotrebi 336 MB
Slobodno 174 MB
Iskorišteno 66 %

Bez ukljucenih messengera(3ih ima), antivirusa (AntiVir) i SysMetrixa nisam gledao. Ma ja svejedno kazem igra mi steka ko luda izgasio ja sve zive procese u Tasku (naravno ostavim samo najvaznije) ili ne. Koji to kurac nemoze jednako stekati kada ima vise praznu memoriju i manje praznu memoriju. Kurac al me raspizdilo idem kupiti novu, ali jebe me sto ako nije zbog memorije?

Volkswagen Club Croatia
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-10-05, 17:44   #7 (permalink)
V.I.P. Član

Nemoj to na svoju ruku radit... radje daj nekom ko se kuži da ti pogleda prije.

Previše je 336 MB ako isključiš antivirus, firewall i sve to.

Ne znam šta ti tolko guta memoriju, jesi proskeniro od virusa i spywarea?
Ako jesi, reci mi otprilike kolko dugo imaš te windowse a da nisi formatiro hard i svježu instalaciju windowsa? Windowsi su ti takva govno da ih redovito treba ponovo instalirat.

BTW za Battlefield 2 je minimalno 512 MB tako da se tu nemoj čudit što ti malo šteka. Ja imam Radeon 9600xt i gigu rama i ne šteka mi.

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-10-05, 21:57   #8 (permalink)
Gamer Guru

Widnowsi imaju oko godine i pol, ali s njima nemam problema jer patim na njih (bas zbog toga sto su problematicni) ociscen im je registry skenirani su od virusa itd. BTW ovo 336MB zauzeca je kada nista nije iskljuceno, kada je iskljuceno nisam probao. Zato bih kupio novu memoriju dva kingmaxa od 512 da ih stavim u dual channel. Ovu sadasnju cu prodati nekome ako treba.

Volkswagen Club Croatia
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-10-05, 21:59   #9 (permalink)
V.I.P. Član

A šta ja znam, probaj...

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-01-06, 23:04   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 107
klonmx se izdvaja iz mase
..igra je zahtjevna i trazi vise rama..
..kupi ram gore spomenuti i rijesen problem
..mada mi nije jasno kako ti ocita 510 MB raspolozivog rama..
..MORA biti 512 MB..
klonmx je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: jel, memorija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Mujo i ekipa Gogy Vicevi i Smiješni Tekstovi 4 11-07-08 00:33
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
govor komandira 1. čete Luke Đuraskovića iz 1940 pharaoh Vicevi i Smiješni Tekstovi 1 26-11-05 22:42
Logička organizacija memorije Kristijan Računala 0 21-10-05 16:35

Trenutno vrijeme na forumu: 11:03.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108