Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Jel namjeravate instalirat Vistu? u Tehnologija i Tehnika forumu; Citat: Pravi autor: Vex Pa uglavnom i Vista je 0,0 kuna osim za firme ja govorim ozbiljno ... činjenica je ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-03-07, 08:56   #41 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Jel namjeravate instalirat Vistu?

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Pa uglavnom i Vista je 0,0 kuna osim za firme
ja govorim ozbiljno ... činjenica je da Vista ne donosi ništa posebno, da je skupa i da traži puno jaču mašinu ... kako god okreneš, treba se potrošit para, ako ništa drugo, onda barem za memoriju da bi Vista mogla radit kako spada ...

stavljat Vistu na bilo šta ispod 1GB rama nije preporučljivo ... radit će, nije da neće, ali to nije to ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 09:47   #42 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-01-07
Godina: 24
Poruka: 536
vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

Možeš ispod gige, ali bez sve grafike što ima. Tako isto, i XP je mogao raditi na 128 MB RAM-a! Ali samo OS! Znači, još kad si otvorio neki program, rad je postao ubitačan. XP-i normalno rade s pol gige memorije, kaj god tko rekao, da njemu normalno rade na 258. Rade, ali oni sami. I još staviš antivirus i nemaš više uvjete za normalan rad s aplikacijama. Tako je s Vistom, vele da radi i na 512 MB. Digne se! Ali da bi se radilo u njoj, pa ako hoćeš svakakve kerefeke koje ima, kao što čovjek iznad mene kaže, treba ti giga RAM-a samo tako. A za ugodan rad, giga i pol ne gine.
Jer, normalno, ne želiš gledati samo što sve aero može, nego ipak, treba poslužiti i za nešto korisno.
vedo777 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:12   #43 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 22
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
ja govorim ozbiljno ... činjenica je da Vista ne donosi ništa posebno, da je skupa i da traži puno jaču mašinu ... kako god okreneš, treba se potrošit para, ako ništa drugo, onda barem za memoriju da bi Vista mogla radit kako spada ...

stavljat Vistu na bilo šta ispod 1GB rama nije preporučljivo ... radit će, nije da neće, ali to nije to ....
Dobro, ali npr večina ljudi ti radi ovako u uredima i nema pojima o kompovima, a Vista kolko god se drugi smijali jest user friendly, jer nju instaliraš i radiš, što se baš za Linux i nemre reć, uvijek trebaš nešto poštimavati naštimavati itd. ja ne koristim Linux ali sam imao SuSE 10, a frend mi koristi taj Ubuntu il kak već pa ga je naštimavao nekoliko dana za optimalan rad, ono što ti dobiješ samom instalacijom Viste
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:16   #44 (permalink)
Banned

silence

kolko znam, Vista je trenutno u velikim problemama s kompatibilnosti i driverima .. ako se ekipa na tech forumima žali da ne mogu koristit sav hardware i software i vraćaju se na XP, onda mi ne možeš reći da sve radi ...

radit će ... negdi iza SP1 ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:18   #45 (permalink)
Starter

Datum registracije: 13-03-07
Poruka: 17
Dj Pajo se izdvaja iz mase

Svi će jedanput imati vistu.
Dj Pajo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:20   #46 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: Dj Pajo Pogledaj Poruke
Osim onih koji nemaju ni za jest...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:21   #47 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Dj Pajo Pogledaj Poruke
neće .. kolko ljudi još nema ni winXP?
imaš win98 i win2000 okolo kolko oćeš .... nekoj manjoj ili srednjoj firmi se nikako ne iplati bacit pare na Vistu, pošto ne donosi apsolutno ništa novo ... ajde, Office još kolko-tolko, ali za vodit računovodstvo i poslat mail, win98 je sasvim dovoljan ...

iznenadio bi se kolko firmi nema XP ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:29   #48 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Pa sa drajverima i nije baš, ja ti imam onu staru grafičku ATi 9200 pa mi je instalirao sa čak boljim drajverima nego kaj je ona zadnja omega drajveri koji imaju podršku za tu karticu (naime ja tu karticu već vučem duži niz godina, kad sam ju kupio bio je hit ), tako da je realno da više podrška za takvu karticu ne postoji, zatim instalirao je DirectX 10.0 (da, dobro sam napisao ), sve drajvere mi je pronašao, jedini problem je bilo sa nekompatibilnosti softwarea npr NOD32 mi nije htio instalirat kao ni Outpost firewall, ali sam zato otkrio da ovaj firewall na Visti uopće nije loš, te to sa igrama, ali kad gledam na bolju stranu barem sada dok studiram kad sam u Visti nemoram se bojat da bum preveć igral

Sve u svemu, nije sve crno

P.S. trebaš ipak imati na umu da je Vista napravljena iz ničega, a ne dorada kao svih ovih godina
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:35   #49 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
neće .. kolko ljudi još nema ni winXP?
imaš win98 i win2000 okolo kolko oćeš .... nekoj manjoj ili srednjoj firmi se nikako ne iplati bacit pare na Vistu, pošto ne donosi apsolutno ništa novo ... ajde, Office još kolko-tolko, ali za vodit računovodstvo i poslat mail, win98 je sasvim dovoljan ...

iznenadio bi se kolko firmi nema XP ....
Slažem se, to su ipak i manje firme kojima niti ne treba pa koriste još one DOS knjigovodstvene programe i uglavnom DOS programe, to su ipak ako imaš na umu omanje firme koje ne ulažu tolko u nove tehnologije (realno, da skupo je), ali se isto tako gubi podrška, prvo za te DOS programe, drugo za sam operativni sustav, ali opet to su omanje firme kojima relano niti takvi sustavi ne trebaju, još

Citat:
Pravi autor: _Aris_
Osim onih koji nemaju ni za jest...
Da, to je žalosno da čak i u današnjem dobu imati komp je luxuz
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-07, 10:38   #50 (permalink)
Banned

silence

ovako ... dx 10 je sastavni dio Viste, ne vidim kaj je tolko nevjerojatno kaj je instaliran, te priče o pisanju svega ispočetka ne stoje ... probali su, pa nije išlo .. di je recimo winFS? nema ... nego se koristi NTFS

ATi je ispeglao drivere za sve kartice još davno .. a pošto su isti driveri za sve kartice, nikakvo čudo da ti sve radi .. Nvidia je imala problema samo sa 8800 karticama, ostale su sve radile ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: vista, windows, windows vista

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114