Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Kako smanjiti broj aktivnih procesa???? u Tehnologija i Tehnika forumu; Hm, nisam siguran kako to napraviti. Imam nekih programa koji mi se dižu podizanjem Windowsa i stalno se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-01-07, 09:28   #1 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,011
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Kako smanjiti broj aktivnih procesa????

Hm, nisam siguran kako to napraviti. Imam nekih programa koji mi se dižu podizanjem Windowsa i stalno se aktivno vrte, a ja ih ne koristim i želio bi ih zaustaviti za stalno, osim kad ih stvarno trebam. Kod njih u opcijama nema kvačica za Start up with Windows, nego su podignuti bez obzira uvijek, što naravno sve zajedno extra usporava. Imam Starter i 512mb radne memorije i uz Firefox koji guta sve više, explorer exe, scvhost.exe, nod32 i zone alarm....nema baš puno prostora u pojedinim trenucima....
tarquino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 09:36   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-04-06
Godina: 21
Poruka: 1,605
sumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masisumsko_voce je dragulj u masi
Re: Kako smanjiti broj aktivnih procesa????

Start>run upisi msconfig, stisni enter, odi pod startup tab tu imas listu svih programa koji se podizu, ako ne znas koje pogasit, napravi screenshot pa mi posalji na PM.
sumsko_voce je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 09:44   #3 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,277
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Nije mi baš jasno da li ti oni samo troše RAM ili troše i procesorsko vrijeme.
U pravilu kad je neki od ovih procesa pretjerano aktivan znači da imaš Worma ili Trojanca.
Problem nije sam proces nego onaj tko ga je pozvao.
Pokušaj jednom tjedno počistiti komp s Ad-Awareom.
Premda je ZA bolja zaštita od Ad-Awarea, iznenaditi ćeš se kad budeš vidio koliko toga je ZA propustio!

Maslow je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 09:50   #4 (permalink)
Master of Sex n Sin

tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: Kako smanjiti broj aktivnih procesa????

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Nije mi baš jasno da li ti oni samo troše RAM ili troše i procesorsko vrijeme.
U pravilu kad je neki od ovih procesa pretjerano aktivan znači da imaš Worma ili Trojanca.
Problem nije sam proces nego onaj tko ga je pozvao.
Pokušaj jednom tjedno počistiti komp s Ad-Awareom.
Premda je ZA bolja zaštita od Ad-Awarea, iznenaditi ćeš se kad budeš vidio koliko toga je ZA propustio!
redovno svaki tjedan vrtim Ad Aware, Spybot S&D uz Zone alarm i Nod32 i sve je čisto da kucnem.......uputi me gdje što da pogledam da ti mogu referirati
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 10:06   #5 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,277
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Onda ne vidim što misliš dobiti uklanjanjem procesa.
Najviše tih procesa su posljedica ZA i NOD-a, koji su najveći potrošači procesora.
I kad imaš Firefoxa, Skype i MSN koji su najveći potrošači RAM-a sve ostalo je zanemarivo.
Gasi nepotrebne tabove u Firefoxu ili povećaj RAM na 1 Gb.

Maslow je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 10:08   #6 (permalink)
Master of Sex n Sin

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Onda ne vidim što misliš dobiti uklanjanjem procesa.
Najviše tih procesa su posljedica ZA i NOD-a, koji su najveći potrošači procesora.
I kad imaš Firefoxa, Skype i MSN koji su najveći potrošači RAM-a sve ostalo je zanemarivo.
hm, ne kužimo se, neki moraju biti ovdje kao što sam napisao u prvom pustu i neophodni su, dok neki ne moraju bez obzira koliko trošili i za te sam pitao
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 10:37   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

imaš dvije opcije za sredit start-up (ustvari tri, ovisno kak gledaš).

1) skinut neki program kojim ćeš moći imati bolju kontrolu - recimo Tune Up Utilities (ima ugrađen start-up manager) ili CCleaner (malo jednostavniji, ali besplatan)

2) ručno sređivanje. (drugi i treći)
e sad ... start-up u registry-ju možeš sredit kak ti je šumsko_voće reklo...
dakle Start->Run->Msconig->Startup

ili direktno u registry..

Start->Run->regedit>HKEY_CURRENT_USER->software->miscrosoft->windows->current version->run

Start->Run->regedit>HKEY_LOCAL_MACHINE->software->miscrosoft->windows->current version->run

(ovaj drugi je za sve usere, ako imaš više usera na istom kompu).

ono kaj još možeš napravit je da isključiš neke procese kompletno.
meni je recimo "windows update", "windows security center" i još hrpa procesa kompletno isključena, jer za sigurnost imam firewall i antivirus, a neke stvari (recimo IIS) mi stvarno ne trebaju...

to je na ... Control Panel (ja imam Classic view) -> Administrative Tools -> Serivces.

tamo je dugi popis servisa koji se dižu zajedno sa windowsima. vidit ćeš da se mnogi dižu automatski, i to možeš promjenit ...

ako se ideš igrat s tim ... a čuj .. nećeš sjebat windowse, ali pazi ... ja sam maknuo sa automatskog podizanja oko pola onih koji su se originalno dizali i sve mi rade savršeno ....

kaj ćeš tamo isključit ovisi najviše o tome kaj ti ide na živce (updates ili security centar meni popiju živce i to je prva stvar koju isključim) i kaj ti treba (recimo zakaj da mi se diže IIS, koji je win web server.. to mi stvarno ne treba).

eto..
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 10:48   #8 (permalink)
Master of Sex n Sin

iscrpno, puno hvala i tebi i šumskom vocu.....iako za disable procesa u Serviceu treba stvarno imati iskustva i nešto ne sjebati, iako se na greškama najbolje uči...po sve sudeći trebam ja svoj komp osvježiti matičnom i RAM-om....bio bi red, iako zadovoljava moje potrebe, osim što u zadnje vrijeme, postaje sve sporiji i duže vrti, bez obzira na redovno održavanje...
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 10:58   #9 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
iscrpno, puno hvala i tebi i šumskom vocu.....iako za disable procesa u Serviceu treba stvarno imati iskustva i nešto ne sjebati, iako se na greškama najbolje uči...po sve sudeći trebam ja svoj komp osvježiti matičnom i RAM-om....bio bi red, iako zadovoljava moje potrebe, osim što u zadnje vrijeme, postaje sve sporiji i duže vrti, bez obzira na redovno održavanje...

stavi si Tune Up i CCleaner, oba imaju komponente koje čiste registry od viška unosa ... ja ih koristim oba dva u kombinaciji ... registry jebeno raste tokom korištenja i jedini lijek, osim instalacije programa koji će ga čistit je friška instalacija windowsa.

meni su njih dva, samo ovaj mjesec, maknuli preko 700 pogrešnih unosa u registry-iju ... ako nikad nisi čistio registry, a komp ti radi malo duže vremena .... spremi se na brojke u tisućama kad prvi put ideš čistit ...

registry je totalno sranje i samo skuplja smeće ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-01-07, 11:01   #10 (permalink)
Master of Sex n Sin

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
stavi si Tune Up i CCleaner, oba imaju komponente koje čiste registry od viška unosa ... ja ih koristim oba dva u kombinaciji ... registry jebeno raste tokom korištenja i jedini lijek, osim instalacije programa koji će ga čistit je friška instalacija windowsa.

meni su njih dva, samo ovaj mjesec, maknuli preko 700 pogrešnih unosa u registry-iju ... ako nikad nisi čistio registry, a komp ti radi malo duže vremena .... spremi se na brojke u tisućama kad prvi put ideš čistit ...

registry je totalno sranje i samo skuplja smeće ...
hm, ja redovno koristim WinASO Registry Optimizer za registry i System Cleaner za smeće....iako ako je tvoja preporuka za ova dva mogao bi probati....
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: aktivni procesi, procesi, smanjivanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113