Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Kako smanjiti (kompresirati) sliku da ima manju veličinu? u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam neke super slike, ali su mi slikane na 7 megapiksela, a želio bi ih stavit tu na forum (moj ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-04-07, 21:57   #1 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,359
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri
Kako smanjiti (kompresirati) sliku da ima manju veličinu?

Imam neke super slike, ali su mi slikane na 7 megapiksela, a želio bi ih stavit tu na forum (moj slatki mačak je na slikama) , ali ne pada mi sad ništa na pamet kako da smanjim veličinu slike na nekih 200-300 kb kao kad se slika na vga kvaliteti a razlika nije baš tako jako vidljiva jer sam kasnije slikao na vga za net pa je sasvim ok, jer bih želio uploadati ovdje na forum direktno preko attachmenta a ne mogu tako velike slike jer imaju 3 mb a to je stvarno previše!

Ako netko zna, molio bi za pomoć

9. uberbabe : skupina D - glasanje
Ive_ri je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-04-07, 22:06   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 19,181
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Kako smanjiti (kompresirati) sliku da ima manju veličinu?

Skini si Irfan wiew, malen i jednostavan program sa kojim ćeš to vjerujem lako napraviti. Ako zapneš pitaj dalje Ne kompresiraš ih nego smanjuješ.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-04-07, 06:30   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Image resizing, do it with PIXresizer

ne može biti jednostavnije od ovoga ... možeš kompletan folder dati da smanji, samo odrediš kamo da ih stavi (da ih ne prebriše) i deri ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-04-07, 11:26   #4 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,671
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

http://download.microsoft.com/downlo...ertoySetup.exe

isto ko i od silenca, desnom tipkom i cijeli folder resajzaj
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-04-07, 12:02   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-01-07
Godina: 24
Poruka: 536
vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

Uh, Kiki...
Ovaj tvoj alatić ipak malo previše kompresira sliku.
Čovjek bi htio kvalitetniju, a ovaj ResizeTool crvenu, tamno plavu i tako, neke boje izblura toliko da neke slike unakazi.
Ja to sve radim Photoshopom, ili eventualno Corel PaintShop pro-om!
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-04-07, 12:22   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra

Kao što je daidza reko Irfan View, otvoris sliku odes na image mislim resize i utipkas zeljenu velicinu, u slučaju da imaš photoshop postupak je isti.
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-04-07, 13:08   #7 (permalink)
Banned

silence

ovo kaj sam ja stavio ne uništava kvalitetu .. stvarno je izvrstan program ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-04-07, 16:48   #8 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,359
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Svima vam puno hvala , za irfan view sam znao, imam ga na kompu , ali nisam se dugo s njim koristio pa se nisam sjetio, a silence tebi dajem rep + , svaka čast , ovaj program je legendaran hvala ti puno !

Uopće ne smanjuje toliko kvalitetu i jednostavan je do bola tako da je super program, svaka čast!

Puno hvala svima

9. uberbabe : skupina D - glasanje
Ive_ri je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-04-07, 17:19   #9 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Ive_ri Pogledaj Poruke
Svima vam puno hvala , za irfan view sam znao, imam ga na kompu , ali nisam se dugo s njim koristio pa se nisam sjetio, a silence tebi dajem rep + , svaka čast , ovaj program je legendaran hvala ti puno !

Uopće ne smanjuje toliko kvalitetu i jednostavan je do bola tako da je super program, svaka čast!

Puno hvala svima
drago mi je kaj ti je pomogo ... ja ga preporučam svojim klijentima već dugo.
stvarno je super za ovakve stvari.

Zadnji Uredio silence : 03-04-07 u 06:55.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-04-07, 22:56   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-04-07
Godina: 30
Poruka: 19
strasilo se izdvaja iz mase

ACDSee takoer ima lijepu opciju smanjivanja...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ima, kako, kompresirati, manju, sliku, smanjiti, velicinu

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111