| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi kako u mreži spojiti laptop i računalo u Tehnologija i Tehnika forumu; imam crossover kabel i mrežnu na kompu i na laptopu, uštekao jesam, ali ne znam podesiti postavke i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| Dr. Love Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 4,119
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: kako u mreži spojiti laptop i računalo Zekas ili ? Mislim da crossover pase za to. Na Lapu daj IP adresu 192.168.1.100, a PC-u daj 192.168.1.101. Subnete bi sami Windowsi trebali skuziti. I obavezno stavi na oba racunala isti naziv workgroup-a. U sustini bi to trebalo biti to. Klikni na Start, u run upisi "cmd". Dobiti ces DO ekran. Upisi ping (IP adresa drugog compa). Ako dobijes "Request time out" nest si krivo odradio. Ako dobijes "Replying ..... " umrezeni su Davno sam to radio ![]() Jedino nisam 100% siguran mozes li crossover kabelom direktno spojiti dva compa.
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: kako u mreži spojiti laptop i računalo Start, settings, network connections. Kliknes na propertys od Local Area Connection. Nadjes "Internet Protocol (TSP/IP)", kliknes dva put na to. U upises ono sto sam ti gore napisao u "Use the following IP address:". Default gateway ti nije bitan za sada. Na DNS server ne obracaj paznju, to je za Internet. To je 2. faza.
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: kako u mreži spojiti laptop i računalo Sad čitam malo gore sta sam napisao. Ala gramatičkih grešaka ![]() Čovjek bi pomislio da nemam blage veze o engleskom... sta ti je zurba ![]()
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: kako u mreži spojiti laptop i računalo
__________________ Profesionalni laptop - notebook i PC servis www.mojservis.hr TOSHIBA, PRESTIGIO, HP, LENOVO, IBM |
| | |
![]() |
| Tagovi: kako, laptop, mrezi, racunalo, spojiti |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:45.