Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi kako u mreži spojiti laptop i računalo u Tehnologija i Tehnika forumu; imam crossover kabel i mrežnu na kompu i na laptopu, uštekao jesam, ali ne znam podesiti postavke i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-04-07, 17:35   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,855
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
kako u mreži spojiti laptop i računalo

imam crossover kabel i mrežnu na kompu i na laptopu, uštekao jesam, ali ne znam podesiti postavke i ip adrese

pomoć
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 17:41   #2 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,119
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Re: kako u mreži spojiti laptop i računalo

Zekas ili ?
Mislim da crossover pase za to.
Na Lapu daj IP adresu 192.168.1.100, a PC-u daj 192.168.1.101. Subnete bi sami Windowsi trebali skuziti.
I obavezno stavi na oba racunala isti naziv workgroup-a. U sustini bi to trebalo biti to.
Klikni na Start, u run upisi "cmd". Dobiti ces DO ekran. Upisi ping (IP adresa drugog compa). Ako dobijes "Request time out" nest si krivo odradio. Ako dobijes "Replying ..... " umrezeni su
Davno sam to radio
Jedino nisam 100% siguran mozes li crossover kabelom direktno spojiti dva compa.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 18:02   #3 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,855
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

e kako na lapu dam tu ip adresu di se to ide postaviti sve, i di to sve idem podešavati, new network connection

sorry debil sam za takve stvariu
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 18:08   #4 (permalink)
Dr. Love

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Start, settings, network connections.
Kliknes na propertys od Local Area Connection.
Nadjes "Internet Protocol (TSP/IP)", kliknes dva put na to. U upises ono sto sam ti gore napisao u "Use the following IP address:". Default gateway ti nije bitan za sada. Na DNS server ne obracaj paznju, to je za Internet. To je 2. faza.
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 18:20   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

kad upišeš IP adresu .. to je ono prvo, stisni tab da te prebaci u sljedećio red i da ti windowsi sami daju subnet ... makar ti je to - 255.255.255.0 (za slučaj da ne znaš kaj je tab)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 18:25   #6 (permalink)
Dr. Love

Sad čitam malo gore sta sam napisao. Ala gramatičkih grešaka
Čovjek bi pomislio da nemam blage veze o engleskom... sta ti je zurba
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 18:26   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

imaš edit
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 18:28   #8 (permalink)
Dr. Love

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
imaš edit
Lijen sam
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-04-07, 21:01   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 41
Poruka: 163
mojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono neštomojservis ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mojservis Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mojservis

evo linka s zgodnim uputama za razna umrežavanja kod kuće

Home Networking Guide : Introduction
mojservis je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kako, laptop, mrezi, racunalo, spojiti

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:45.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114