Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Legalni windowsi na dva kompa u Tehnologija i Tehnika forumu; Ovak, zanima me sljedece; sa jednim kompom (starijim)dobio sam Windowse XP Home Edition SP1 (dakle s key-om i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-03-07, 14:44   #1 (permalink)
Trenutno u mirovini

Datum registracije: 27-11-05
Poruka: 4,364
Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan
Legalni windowsi na dva kompa

Ovak, zanima me sljedece; sa jednim kompom (starijim)dobio sam Windowse XP Home Edition SP1 (dakle s key-om i CD s Windowsima na kojem pise da se moze koristiti samo kao recovery za taj komp). Planiram kupit laptop koji nema operativni sustav i stavit te iste legalne windowse s CD-a ( sa starijeg kompa). Zanima me dal ce se to moc instalirati ili ce system na novom kompu prepoznat te windowse sa starijeg kompa kao ilegalnu verziju??! Planiram s oba kompa ic na net (ne istovremeno).
Znaci; u biti pitanje je da li se jedna legalna kopija windowsa moze bez ikakvih problema stavit na dva kompa??!
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 14:56   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 30
Poruka: 19,133
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Legalni windowsi na dva kompa

Koliko ja znam ne može se.
Moguće da se varam ali Windowsi prijavljuju hardware, odnosno matičnu i procesor.
Mislim da licenca vrijedi za dva kompa ali ne istovremeno. Barem je tako meni objašnjeno.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 14:59   #3 (permalink)
Trenutno u mirovini

Hagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavanHagan_Bajan je slavan

sto bi onda znacilo da bi s jednog morao odjavit windowse i na drugi prijavit?? tako nekak?
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 15:03   #4 (permalink)
charolastra

daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Ne znam te finese. Licenca vrijedi za dva kompa, kad želiš prebaciti samo ih kontaktiraš i to je to, ali ti onda prestaje za onaj prvi. Meni je tako bilo i prebacili mi. Ne znam jel bi ih mogao kako smuljati, možda netko zna način

daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 15:16   #5 (permalink)
Trenutno u mirovini

to mi se ne isplati! jer onda s prvim nece radit.... znaci ostaje mi jedno rjesenje...a to je..zna se koje

jos nesto; recimo da stavim windowse bez registration key-a ili ih prepozna kao ilegalne, jel ce sve normalno radit osim onog update-a (koji ni sada ne koristim)??

Zadnji Uredio Hagan_Bajan : 03-03-07 u 15:54. Razlog: jos jedno pitanje
Hagan_Bajan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 16:09   #6 (permalink)
charolastra

Pa da, čak imaš i update za skinuti u nekakvim paketima.
A sad jel ima kakve razlike u samom radu to ne znam, vjerovatno nema. Ako nešto i ne možeš skinuti sa službene stranice netko će već smisliti način kako to zaobići.
Mislim da će ti Slience to bolje objasniti kad vidi ovu temu

daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 16:54   #7 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 23
Poruka: 4,777
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Mi na faksu npr. imamo pravo na XP besplatan (i Vistu), ali kao za jedno računalo, s tim, da se XP u inačici bez service packa, sa SP1 i SP2, gleda kao tri odvojena OSa, od kojih svaki možeš koristiti na po jednom računalu legalno...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 19:42   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
Pa da, čak imaš i update za skinuti u nekakvim paketima.
A sad jel ima kakve razlike u samom radu to ne znam, vjerovatno nema. Ako nešto i ne možeš skinuti sa službene stranice netko će već smisliti način kako to zaobići.
Mislim da će ti Slience to bolje objasniti kad vidi ovu temu
ovako ... kolko znam, moguće je neke verzije koristit na dva kompa.
u samom radu ne bi smjelo bit nikakve razlike, jer su iste datoteke i sve isto ...
kaj se tiče update-a .. MS je baš ovih dana olabavio WGA i čak i ako posumnja da su win piratizirani i dalje dopušta pristup update-ima OS-a. (bilo je puno tzv. false positive, dakle mnogi koji jesi platili su bili prozvani piratima i ljudi su se počeli bunit).

nemaš kaj zaobilazit ... napravi kaj si mislio, trebalo bi radit .. ako rade tisuće kompova sa istim key-em, onda će i tvoja dva ...

dakle, samo naprijed
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-03-07, 19:59   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 20-01-07
Godina: 24
Poruka: 536
vedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono neštovedo777 ima ono nešto

E, još ako imaš Windowse koji nemaju ono vrijeme u kojem ih trebaš registrirati, nemaš što drugo tražiti, nego instalirati.
A ako su prijavljeni, MS-u putem interneta, onda je sigurno više nećeš moći prijaviti, a time i "legalizirati" kao što su ovi koje imas sad, na onako jednostavan naćin. Ali ima naćina!
vedo777 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-03-07, 15:55   #10 (permalink)
Trenutno u mirovini

zapravo ni sam ne znam jel su prijavljeni jer je cijela instalacija vec bila na kompu,a do sada nisam radio uninstall pa ne znam jel ima taj vremenski period (kolko sam citao negdje, to je oko 30 dana??).Komp je kupljen 2003 tako da ne znam jel se tada moralo prijavljivat. Sta se događa recimo,da stavim windowse na komp, al ne prijavim (registriram) ih u tom periodu?? Oni skroz riknu da ne mozes nista radit na kompu ili?? Jel netko ima iskustva s time??
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dva, kompa, legalni, windowsi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114