| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Mozilla Firefox 1.5 Download u Tehnologija i Tehnika forumu; Download Mozilla Firefox 1.5 Beta Novo: automatska nadogradnja, brža pretraga, poboljšanja u navigaciji za tipke 'back' i '... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Mozilla Firefox 1.5 Download Download Mozilla Firefox 1.5 Beta Novo: automatska nadogradnja, brža pretraga, poboljšanja u navigaciji za tipke 'back' i 'forward', brže čišćenje privatnih informacija i bolje blokiranje iritirajućih pop-up prozora. Nakon što je neko vrijeme bila u beta fazi, objavljena je i konačna verzija Firefoxa 1.5. Pararelno s njom započela je i i velika marketinška kampanja kroz koju će se Mozilla poticati korisnike da javno na stranicama SpreadFirefox objave kućne video snimke koje će svjedočiti o mogućnostima novog pretraživača. Nova verzija nudi automatsku nadogradnju kao i bolje obaviještavanje o novijim verzijama i popravkama modula te dodataka (extensions), obećaje bržu pretragu s poboljšanjima u navigaciji za tipke "back" i "forward" (naprijed i nazad), brže čišćenje privatnih informacija (tzv. Clear Private Data button omogućava brzo brisanje privatnih informacija kroz menije ili skraćenicu na tastaturi), bolju podršku za Mac OS X te bolje blokiranje iritirajućih pop-up prozora kroz koje se najčešće prikazuju reklamni oglasi. Firefox 1.5 također podržava nove web programske standarde kao što je AJAX, koji dopušta znatno veće grafičke mogućnosti na web stranicama. Mozilla je također najavila i osnivanje novih internetskih stranica Mozilla.com, koje bi trebale biti usmjerene prema širokom krugu korisnika bez velikog tehničkog znanja. Postojeće stranice Mozilla.org bit će više orijentirane na tehnički zahtjevnije korisnike. Pretraživač Firefox jedna je od najpopularnijih alternativa Microsoftovom Internet Exploreru, s više od 100 milijuna downloadanih kopija u prvoj godini objavljivanja i više od 40 milijuna aktivnih korisnika te time zauzima 8 posto tržišta internet preglednika. Firefox je također jedan od najraširenijih open-source programa, što znači da ga svatko može koristiti i po svojoj volji modificirati njegov kod. Firefox 2.0 bit će izdan sredinom 2006, a izdavanje verzije 3.0 planira se u prvom tromjesečju 2007. godine. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned | poboljšanje u dnosu na 1.0.x , pogotovo zbog auto-update funkcije. ja bi prešo, ali imam preko 70 ekstenzija, pa zato čekam. inače kao što sam reko sve 5 i svakome ko nije freak za ekstenzije ko ja preporučam da pređe što je prije moguće jer su i neke sigurnosne rupe pokrpali i tako dalje.... uglavnom... bolje Firefox ili Opera nego jebeni IE.... Secunia je morala izmislit novu razinu opasnosti za rupu koju M$ nije pokrpao 6 mjeseci...do sada je "critical" bila najviša razina opasnosti za rupe u IE, ali ova je označena kao "extremlly critical".... kome to nije dosta da pređe sa IE, onda nek uživa u virusima i sranjima koja prolaze kroz to smeće.... ![]() |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Banned | evo recimo Firefox<>Opera usporedba.... Opera izgleda puno bolje kad ju instaliraš, isto je besplatna i 100x sigurnija od IE (kao da je to neko dostignuće).... Firefox izgleda... pa ajmo reći... jednostavno kad ga instaliraš, ali uz pomoć tema i ekstenzija možeš stvoriti browser kakav god ti treba i imati u njemu sve i svašta. FF jednostavno ima ogromnu bazu ljudi koji pišu ekstenzije i teme za njega.... http://www.tom-cat.com/mozilla/firefox.html samo jedna od stranica koja vam otvara mogućnost slaganja FFa kako god hoćete... osobno, koristim tu temu jer mi je stvarno cool, plus kaj sam još iskoritio neke druge savjete za promjenu izgleda i rada samog browsera.... po meni u tome se krije moć Firefoxa... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,126
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | silencio, tu se apsolutnos tobom slažem i zbog toga volim i preporučam svima FF.... danas sam ipak instalirao FF 1.5, bez obzira na extenzije i mogu vam reci da je puno, puno brži, konkretniji, sučelje je manje više isto, ali malo drugačije u opcijama posloženo...neke ekstenzije koje sam ponovo instalirao baš za FF 1.5 imaju novi izgled i prošireniji su nego u starim verzijama...sviđa mi se jako i preporučam....... ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: download, firefox, mozilla |
« Nedovrsen dwnl
|
GO CROPORTAL!! »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ozezi | k-fLiP | Recycle Bin | 14 | 03-02-07 23:12 |