Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 22

Narucivanje laptopa iz SAD-a

Raspravljate o temi Narucivanje laptopa iz SAD-a u Računala forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; e neznam di da pitam ovo pa eto tu cu.ovako ide prica. kupim laptop u SAD. frendu u americi ga ...

Starter
    Datum registracije
    14-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

Narucivanje laptopa iz SAD-a

e neznam di da pitam ovo pa eto tu cu.ovako ide prica. kupim laptop u SAD. frendu u americi ga posaljem. i on ga meni postom posalje. e sad mene zanima kaj sve trebam placati.znam da se placaju troskovi poste naravno al dal se placa pdv na takve posiljke. il ne il kaj ja znam kaj je sve moguce u tom slucaju.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Re: Narucivanje laptopa iz SAD-a

Placa ti se postarina, placas i putno osiguranje posto se ne radi o nekoj gluposti, nego o laptopu, a placas i carinu na sve sto kosta vise od (nisam siguran tocno, ali tu negdje je cifra) 30 eura pri ulazu u RH. Ergo, kad sve zbrojis, posto su kod nas na carini prilicno kreativni sto se tice s nebuloznim iznosima (govorim iz osobnog iskustva, a u prilog tome ide i cinjenica sto nema bas definiranih carinskih tarifa pa sve ide po principu ''oko puta pi''), neces proci puno jeftinije nego da ga kupis u Europi negdje.

Postoji opcija da ti osoba koja ti salje laptop, u podatke koje ispunjava, pod opis posiljke naznaci da se radi o ''Gift'', ali cisto sumnjam da ce ti to proci za laptop ili bilo koju vecu i skuplju stvar. Meni je proslo par puta, ali radilo se o stvarcicama (mahom cd-i, dvd-i, knjige i sl.) cija vrijednost nije nikada prelazila 100 USD.

Najbezbolnija opcija je ta da ti taj frend, ukoliko ikada dolazi u posjet RH, taj laptop donese kao osobnu prtljagu i miran si.

Uglavnom, ne isplati ti se bas. Previse zajebancije, a usparat ces mozda 200-300 kuna.

Regularni forumas Avatar od korisnika Dži
    Datum registracije
    29-08-04
    Poruka
    205
    Liked
    0 times

PDV će ti na carini naplatiti u iznosu valjda 22% od cijene koja je istaknuta na pošiljci. Ukoliko oni procjene da ta cijena nije točna ili uopće nema cijene oni mogu procijeniti pošiljku sami i onda na taj iznos naplatiti carinu

Dakako mozes staviti neku cijenu od recimo 80 dolara i nadat se da nece otvarati pošiljku
    Download | Download - Hrvatski Download Portal - Download.hr

Starter
    Datum registracije
    07-07-09
    Poruka
    57
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: wonderwall Pogledaj Poruke
    Placa ti se postarina, placas i putno osiguranje posto se ne radi o nekoj gluposti, nego o laptopu, a placas i carinu na sve sto kosta vise od (nisam siguran tocno, ali tu negdje je cifra) 30 eura pri ulazu u RH.
    Uz to sve skupa plaća se i PDV...

Starter
    Datum registracije
    14-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

ali molim kakve su to gluposti. znaci meni frend nemre darovat iz SAD-a NISTA a da nasi ne lupe pdv na to jel? pa kakvo je to sranje? il ak je on meni prodo laptop po 300dolara.? nema smisla. kaj imaju oni procijenjat obicni zamotani paket. koji moze biti ili dar ili rabljen na kraju krajeva,

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Citat Pravi autor: phyx Pogledaj Poruke
    ali molim kakve su to gluposti. znaci meni frend nemre darovat iz SAD-a NISTA a da nasi ne lupe pdv na to jel? pa kakvo je to sranje? il ak je on meni prodo laptop po 300dolara.? nema smisla. kaj imaju oni procijenjat obicni zamotani paket. koji moze biti ili dar ili rabljen na kraju krajeva,
    Moze, ali postoji opcija da ti tu foru na carini ne popuse, jer, nisi ni prvi ni zadnji koji narucuje iz USA. I svi paketi na carini se otvaraju, tako da ne mozes napisati da su unutra barbike i da je vrijednost paketa 50 USD. Probaj s tom gift forom, ali nitko ti ne moze garantirati da ti carina i pdv nece biti naplaceni. Da je to takva pizdarija, svi mi bi narucivali svaki drek s ebaya i iz amer'ke.

Sretno.

Starter
    Datum registracije
    14-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

ak kaj ak netko stvarno hoce poslat gift? mislim to mi nejde bas u glavu.

prof. Foruma Avatar od korisnika Splitskadica
    Datum registracije
    10-10-07
    Poruka
    1,814
    Liked
    0 times

ak kaj ak netko stvarno hoce poslat gift? mislim to mi nejde bas u glavu.
    ni meni

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Nowhereman
    Datum registracije
    21-03-08
    Starost
    31
    Poruka
    710
    Liked
    0 times

pa sta pitas onda..ako ti znas da ce oni misliti da je to dar ili da je razbijen di je problem?

nema toga kod njih..oni paket otvore i provjere sta je unutra..valjda vide ako je
    novi ili nije nov..boli njih briga na poklone decko..kriza je!!! uzet ce katalog, naci marku i model i po njihovoj cifri ti okinut PDV+carinsku pristojbu

kupi laptop tu kod nas, proci ces isto u cijeni (kad si zbrojiš transfer USA-Hrvatska, carinu i pdv) i uz to češ pomoći državi dajući Šukeru 23% PDV!
    He's a real nowhere man,sitting in his Nowhere Land,
    making all his nowhere plans for nobody.

Starter
    Datum registracije
    14-09-09
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

ne..jednostavno mi nema smisla da carine poklone.

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku