Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Ne, nije kosilica.. To je moj kompjut0r u Tehnologija i Tehnika forumu; Vec dugo moj komp proizvodi zvuk koji mene zivcira, ne znam da li je to oduvijek ili je doslo s ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-09-06, 23:11   #1 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-10-05
Godina: 24
Poruka: 1,056
BoBo se izdvaja iz maseBoBo se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku BoBo
Ne, nije kosilica.. To je moj kompjut0r

Vec dugo moj komp proizvodi zvuk koji mene zivcira, ne znam da li je to oduvijek ili je doslo s vremenom...

Uglavnom, ne kuzim se bas u takve stvari ali sam se potrudio rijesit taj problem na nekoliko nacina. Prvo sto mi je bilo logicno je da je cooleru otiso lezaj ili tako nesto... Pred nekih godinu dana kupio sam neki bijesni cooler, 4 put veci nego stari, navodno najtisi kojeg su imali u vemilu...

Nazalost kad sam ga stavio u komp zvuk nije nestao... Zatim sam komp odnio na 2-3 mjesta da mi neki pametan serviser kaze o cemu se radi, ali svi su mi rekli da je to apsolutno normalno...

Pred nekih mjesec dana moj stari je odlucio sebi kupit komp i kad sam vidio da je moguce da se komp uopce ne cuje pomislio sam ko je tu blesav...

I sad, zadnjih par dana dok sam razmisljao da napisem ovako neki topic, moj komp je poceo prdit, i nemam pojma od kud dolazi zvuk, jedino znam da nije cooler (iskopco sam ga na sekundu)...

I sad, kad mi neko dode u sobu kazem : "ne nije kosilica, to je moj komp"

evo kako se to cuje i kako to izgleda...
http://www.youtube.com/watch?v=MRGbEfU19oE

ae recite mi nes pametno
Odgovori sa citatom
Star 26-09-06, 23:19   #2 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,186
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija
Re: Ne, nije kosilica.. To je moj kompjut0r

mozda je cooler od napajanja ili graficke?

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-09-06, 23:25   #3 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 28-03-04
Godina: 20
Poruka: 6,500
Gogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono neštoGogy ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Gogy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Gogy

Citat:
Pravi autor: BoBo

I sad, kad mi neko dode u sobu kazem : "ne nije kosilica, to je moj komp"
Muahahahahahahhahahahahhahahahahhahah neeeeeeeeemoj me trovat hahahahahahahhahahaahah

Car news & Reviews
Gogy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-09-06, 23:34   #4 (permalink)
Gamer Guru

Datum registracije: 18-02-05
Godina: 18
Poruka: 1,755
daMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daMassa Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daMassa

Gle, zaustavljaj jedan po jedan kuler. (Stavi prst, pazi da se ne ozlijedis i lagano zaustavi cooler) Kada to ucinis, tamo gdje buka prestane.

Ali mozes to sve preskociti. Evo sto ja mislim da je: vjerojatno imas ili MS Industrial ili neko NoName napajanje i upravo njegov ventilator ti stvara tu buku. Zamolio bih te da ga odspojis, odsarafis, izvadis iz kucista i bacis. Kupi novo (Tagan, Antec, Chieftec, Enermax...) koje nesto radi i vrijedi i ugradi.
Tisina ce zaposjeti tvoju sobu

Volkswagen Club Croatia
Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-09-06, 23:45   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 11-03-05
Godina: 22
Poruka: 31
-saint- je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku -saint-

moze bit da je cooler od grafulje
Odgovori sa citatom
Star 26-09-06, 23:50   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 1,280
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Možda je komp opsjednut. Zovi popa.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-09-06, 23:59   #7 (permalink)
prof. Foruma

evo, u meduvremenu sam skuzio da je bas cooler od graficke... to samo kupim drugi ventilator i to je to?

btw, imam all in wonder radeon 7500, je to nes sto bi trebalo brzo mjenjat, mislim, mene dobro sluzi ali nisam ja prepametan...

I da, sad idem u misiju da mi komp bude tih tako da ne znam da je upaljen... je li to moguce?

daMassa, iako je sad graficka problem, nije jedina koja proizvodi zvuk, kako da znam da li mi je napajanje to sto ti kazes, di to vidim (ne vidi se kad otvorim komp, moro bi ga izvadit da procitam ako nes ima na njemu)...

I da li ima smisla kupit novu kutiju? ( u cilju postizanja idealne tisine...)
Odgovori sa citatom
Star 27-09-06, 00:20   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 1,280
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

grafičku obavezno promini. Kupi neku 9600pro
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-09-06, 00:55   #9 (permalink)
Gamer Guru

Datum registracije: 18-02-05
Godina: 18
Poruka: 1,755
daMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz masedaMassa se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daMassa Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daMassa

Citat:
evo, u meduvremenu sam skuzio da je bas cooler od graficke... to samo kupim drugi ventilator i to je to?

btw, imam all in wonder radeon 7500, je to nes sto bi trebalo brzo mjenjat, mislim, mene dobro sluzi ali nisam ja prepametan...
-Ne, nemoze samo ventilator, mozes jedino cijelo hladjenje novo, ali se ne isplati na tvoju graficku ista stavljati.
Radije uzmi novu, ako ne zelis previse novaca potrosit uzmi nesto kao 6600GT ili 6800LE, a ako zelis malo vise novaca potrosit onda uzmi 6800GT ili 6800Ultra (pazi da je za AGP slot!)
U ekstremnim slucajevima ako zelis dati 2500kn za graficku uzmi 7800GS (najnovija i najbolja grafulja na AGP-u)

Citat:
I da, sad idem u misiju da mi komp bude tih tako da ne znam da je upaljen... je li to moguce?
-Naravno da je moguce, kao sto rekoh uzmi neko tiho napajanje poznatog proivodjaca, preporucam napajanja s 120mm ventilatorima (recimo ja posjedujem Tagan TG480-U15 napajanje od 480W i veoma sam zadovoljan s njime, od tisine do najstabilnije voltaze i stvarnih cijelih 480W koje isporuca).

Zatim uzmi tihi cooler za procesor, takodjer preporucam 120mm venitlatore (imam Pentium4 3.0GHz HT Prescott procesor na socketu 478 i original INTEL hladjenje zamijenio sam nedavno s jednim Zalmanom CNPS7700-Cu. Prezadovoljan, super je tih, a mozes ga i stisati regulacijom rpm-a, i super hladi)

Citat:
daMassa, iako je sad graficka problem, nije jedina koja proizvodi zvuk, kako da znam da li mi je napajanje to sto ti kazes, di to vidim (ne vidi se kad otvorim komp, moro bi ga izvadit da procitam ako nes ima na njemu)...

I da li ima smisla kupit novu kutiju? ( u cilju postizanja idealne tisine...)
-Napajanje, hm napajanje nesmijes otvarati, ali vidim na snmci da nije previse kvalitetno . Probaj nekako zaustaviti na krace vrijeme ventilator napajanja, pa pogledaj dal si eliminirao buku.

-Kupovati novu kutiju ima smisla jedino ako zelis vise prostora u kucistu i bolje hladjenje, pa tako s jedne strane postizes i tisinu. Od tvog kucista sva su nova bolja, a moja preporuka je Thermaltakeova serija Armor i Armor Jr. Ima i drugih raznih kucista, ali Thermlatake radi provjereno kvalitetna i vrijede svake dane pare. Ja sada imam na piku da svoje kuciste zamijenim jednim full tower Thermaltake Armorom. Inace je to doticno kuciste i u BUG-u ocjenjeno kao preporuka, pa kada napravim neke preinake vrlo vjerojatno ce biti moje

Volkswagen Club Croatia
Tutorijali.net mnoštvo korisnih tutorijala na hrvatskom jeziku
daMassa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-09-06, 02:13   #10 (permalink)
prof. Foruma

Puno hvala na ovako lijepom odgovoru, svaka ti dala...

Btw, ne znam da li si skuzio ali imam neki dosta dobar cooler, ogroman je, i prilikom iskopcavanja se zvuk uopce ne mjenja, znaci i necujan je...

sve ostalo bi se moglo mjenjat...

Kad produ ispiti cu ici malo u shoping a do onda cu malo bolje prouciti sta si napiso...

ali za sad imam par pitanja...

S obzirom da si iz Rijeke, vjerojatno i znas gdje je to najbolje ic i kupit... Ve-Mil?

prilikom kupnje nove kutije, trebat ce element po element prebacit u novu kutiju... Nisam glup za takve stvari ali nisam nikad to napravio... Nije nes komplicirano, je tako?

Da li mi treba nova kutija? Sta znaci sva su bolja, pa kutija ko kutija... Mene zanima samo ako ce mi zvuk smanjit, iako mi se i svida dizajn koji je ipak nebitan
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kompjut0r, kosilica, moj, nije

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
smiješni grafiti HornedRapid Vicevi i Smiješni Tekstovi 19 23-06-08 18:27
Inkvizicija anunaki Filozofija i religija 24 05-01-08 15:05
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 23:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108