| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi OCZ memorije u Tehnologija i Tehnika forumu; Sto mislite o ovim memorijama: OCZ EL DDR PC-3200 2x1024MB Kit Dual Channel Platinum XTC -ILI OCZ EL DDR ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Gamer Guru | OCZ memorije Sto mislite o ovim memorijama: OCZ EL DDR PC-3200 2x1024MB Kit Dual Channel Platinum XTC -ILI OCZ EL DDR PC-3200 2x512MB Kit Dual Channel Platinum XTC Prva (2x1024MB) ima latencije na 2-3-2-5 (CAS-TRCD-TRP-TRAS) Druga (2x512MB) ima latencije na 2-2-2-5 (CAS-TRCD-TRP-TRAS) Vise na www.ocz.com ili direkt link -OCZ EL DDR PC-3200 2x1024MB -OCZ EL DDR PC-3200 2x512MB BTW memorije bi isle na Asusicu P4P800SE (Chipset Intel i865PE) i procesor Intel P4 3,0Ghz HT Prescott. Jos da napomenem zasto sam dao dva kita, nije zato jer bi oba uzeo nego se nemogu odluciti dal da nahranim komp sa 2GB mrvicu sporije memorije ili 1GB mrvicu brze memorije. Hvala na odgovorima i savijetima. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Daydreamer | Re: OCZ memorije Kao prvo... Sritnice jedan. IMO radije uzmi gigabajt brze memorije -> recimo da ti kompjuter sluzi za igranje, onda ti je ionako samo razlika izmedu jedne i dvi gige u tome sto s dvi samo skratis loading time.. Cak mislim da bi s 1gb ima malo bolje performanse.. Btw, di ces to uzimat? Jer, ja san gleda u vemila i hgspota, oni nemaju ocz. ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-09-04
Poruka: 1,058
![]() | Re: OCZ memorije OCZ memorije su jako kvalitetne i pouzdane posebno za overclocking. Što se tiče izbora između 2x512 ili 2x1024 bilo bi najbolje da ako tvoja matična ima 4 modula za ram pa da onda uzmeš 4x512mb.
__________________ Grunf:"tko gubi dobitak, dobija gubitak" |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 129
![]() | Re: OCZ memorije Uzmi radije 2 x 1024 Zašto ?? E zato što imaš Intela pa ti latencije nisu bitne ( nećeš profitirat ama baš nimalo ) Čak i da je AMD opet radije 2 gige jer ni na njemu latencije ( više ) nisu toliko bitne ( kao što su bile na socketu A )... I dosta ti ovisi ostatak konfe... Ja recimo imam OCZ 2x512 Platinum rev2 , mema je do jaja, ide na 320fsb-a , ali s obzirom na ostatak konfe sad mi je ona usko grlo i moram ići na 2 gige |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-09-04
Poruka: 1,058
![]() | Re: OCZ memorije ja ipak više volim niže latencije nego viši takt (zato što valjda imam socket A) tako da sam svoju Kingmax super ram ddr433mhz 8-4-4-2.5 natjerao da radi na 10-2-2-2.0 a ta memorija je jako jeftina i pouzdana a ima i 3 godine garancije. Preporučio bi ti i Corsair memorije. ![]()
__________________ Grunf:"tko gubi dobitak, dobija gubitak" |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Gamer Guru | Re: OCZ memorije To Servant: OCZ memorije cu nabaviti u Sloveniji, ali ako bas hoces kod nas, imas ih u Linksu (www.links.hr) To Demon-Hunter: Da, imam ploču s četri utora i na dva plava i dva crna (u takvim su bojama) mogu imati dualchann (cuo sam kao da se sada nesto radi da bi bilo quadchann??). Onda ovaj Corsair sam gledao, uistinu boesne memorije, ali tu je cijena koja je prenabijena. 2GB (2x1024MB) sa latencijama 2-2-2-5 kosta za 600kn skuplje nego OCZ istog kapaciteta samo latencija 2-3-2-5... A nije da su puno bolje, cak ima OCZovih memorija koje gaze Corsaira (raspitano i provjereno!) To VOX_EVO: Mislim da imas pravo, tako sam otprilike neki dan saznao od jednog strucnjaka za hardware... Iako je on vise na strani Corsaira priznaje da je OCZ jako dobar i da se drzi ravno s Corsairom. Tako mi je on preporucio da uzmem 2x1024 s tim latencijama 2-3-2-5 i da necu ni osjetiti razlike u brzini. Cak je u BUG-u broj 159. (veljaca ove godine, ako imate) napravljen test memorija i dosli su do zakljucka da latencije nisu jako bitne. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-02-06
Poruka: 129
![]() | Re: OCZ memorije imam ocz-a godinu dana i fakat je predobra... A inače i ocz, i corsair, i sve ostale vrhunske firme koriste iste čipove, tako da je razlika samo u imenu , boji heat-spreadera i samoj cijeni ( svi više manje imaju doživotnu garanciju ) |
| | |
![]() |
| Tagovi: memorije, ocz |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Riješite problem memorije i Firefoxa | tarquino | Računala | 4 | 10-04-06 22:23 |
| Logička organizacija memorije | Kristijan | Računala | 0 | 21-10-05 17:35 |
| Chipset | Kristijan | Računala | 12 | 21-10-05 17:04 |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:28.