ej, tema je![]()
pohvale...
možeš mi reć što ovdje smijem pogasit, komp. mi se prije mjesec dana palio u roku od 2 min. sad mu treba jedno 10 da ga mogu normalno koristit..
bio bi ti izuzetno zahvalan ako bi udijelio koji savjet!
evo stanja:
Raspravljate o temi Optimiziranje RAM-a u Računala forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Evo upravo sam malo pogasio servise, glupe programe na Sturtupu, deinstalirano nepotrebno i Win XP mi uz sve ugašene programe ...
Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
svaki poljubac za tvoje usne i
svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.
ej, tema je![]()
pohvale...
možeš mi reć što ovdje smijem pogasit, komp. mi se prije mjesec dana palio u roku od 2 min. sad mu treba jedno 10 da ga mogu normalno koristit..
bio bi ti izuzetno zahvalan ako bi udijelio koji savjet!
evo stanja:
shit happens... every day!
Odi u start...run... upiši msconfig i daj printscr od onoga što ti se pokreće pri startupu.
Btw. vidim pokrenut apache server (valjda), koristiš to, mislim znaš šta je??
Isto tako imaš procese vezane uz sql server, jel to koristiš??
Vidim da imaš i NOD-ov kernel i AVG-ov, savjetujem gašenje AVG-a, nema koristi od dva antivirusa koji će držati aktivnu zaštitu, a dosta memorije zauzimaju. Dapače deinstalciju AVG-a, pogledaj, avg pokreće kernel i guard (13+26MB = 39 ukupno), sam NOD koristi 23, a puno je bolji izbor za zaštitu.
Također Ulcdrsvr treba ubiti, to je proces pokrenut od Ulead DVD programa, nema potrebe da ti jede memoriju kad ga ne trebaš ili ne koristiš vrlo frekventno.
možda si groovemonitor stavio sa namjerom korištenja, ali ako nemaš pojma šta je, niti ga koristiš isključi u startupu.
Daj ti startup...
Zadnji Uredio _Aris_ : 08-08-07 u 23:41
znam čemu služe ali ih uopće ne koristim (još).
nod koristim za antivirus, a avg-ov anty spyware..
ove procese vezane uz sql server i apache server trenutačno ne koristim, ali me ovi drugi trenutačno više zanimaju. u biti samo me zanima koji su procesi od windowsa...
evo ss:
Zadnji Uredio baselover : 09-08-07 u 21:36
shit happens... every day!
Isključi podcrtano crvenim, ako si siguran da ovo podcrtano plavim ne koristiš (te programe) i njih isključi, ako ih i koristiš, možeš ih isključiti da budu ugašeni do trenutka kad ti zatrebaju, osim ovoga za Ladtekovu TV karticu koji mora biti aktivan, ako snimaš automatski program sa TV-a.
SweetIM možeš upaliti kad ti treba, vezan je uz MSN-ove ili ICQ-ove smajlove, pretrivijalno da bi ti oduzimalo resurse i to dva puta...
Ako nešto što ti treba ne bude radilo samo upali ponovno na način na koji si ugasio. Javi koliko je pomoglo.
Koji file ti zauzima 170 MB Aris.....?????
....žrtva sam bludnih misli....
joj, glupost sam pitao, bilo je kasno i mulja je povukla previše......![]()
![]()
.......tek sam jutros skužio. kod mene je negdje oko 230 MB i imam osjećaj da je komp zrel za reinstalaciju, jer je nisam napravio tri godine
Zadnji Uredio tarquino : 16-08-07 u 20:06
....žrtva sam bludnih misli....
ja sam si to sve sta govorite pogasio sa tune upom...
i meni zauzima dosta...
oko 300mb!!
The Star is back!!?
TuneUp utillities 2007 je zakon!