Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi pad sistema, windowsi se ruše u Tehnologija i Tehnika forumu; ovako.... formatiram disk... instaliram win2000 igram civilitarion3 (koristim cheatove) padne mi sistem stavim xp pregledavam neke klipove, opet mi se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-10-06, 20:58   #1 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 25
Poruka: 705
GajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz mase
pad sistema, windowsi se ruše

ovako....
formatiram disk...
instaliram win2000
igram civilitarion3 (koristim cheatove)
padne mi sistem
stavim xp
pregledavam neke klipove, opet mi se srusi sistem i pocinje prica:
ne mogu instalirati windowse (nijedne), javlja mi da fale neki fileovi (driver\pci.sys) ili tak nes i kaze mi da stisnem u nekom trenutku f7. kada mi primi f7 dodje mi screen za setup windowsa (setup, repair ili esc) i kaj god da stisnem opet mi se javi plavi screen sa onim upozorenjem da fali nes (apci cini mi se) i ako to zelim zaobici stisnem f7.
MOLIM VAS help!!!!
e da...
u dos-u mogu napraviti format (imam 2 diska) i kada napism format c: on mi zbrise ovaj drugi koji je bio pod d:, a na c: nista ne nalazim...
lud sam, Bog blagoslovio pametne ljude koji se kuze u ove stvari vise nego ja...
Odgovori sa citatom
Star 14-10-06, 21:33   #2 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 5,212
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Re: pad sistema, windowsi se ruše

A ja pjevam dok Rooma gori. (Neron)
Maslow je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-10-06, 21:58   #3 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 07-06-05
Godina: 19
Poruka: 1,450
ivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ivanusic Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivanusic

Hm, nabavi negdje (skini s neta) hiren's boot cd (ili ultimate boot cd ili nekaj tak slično) i testiraj si prvo hard, pa ako prođe test memoriju.. stvarno neznam kaj bi ovo moglo biti..
Odgovori sa citatom
Star 14-10-06, 22:13   #4 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

GajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz mase

evo rekao mi jedan dečec sada da mi je moguce memorija riknula...
kada mi se pojavi plavi screen na njemu tocno pise: the bios in the system is not fully acpi compliant
Odgovori sa citatom
Star 14-10-06, 23:34   #5 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 07-06-05
Godina: 19
Poruka: 1,450
ivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auruivanusic ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ivanusic Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivanusic

Probaj i updateat bios
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 13:30   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 08-11-05
Poruka: 282
smjesko911 ima ono neštosmjesko911 ima ono neštosmjesko911 ima ono neštosmjesko911 ima ono neštosmjesko911 ima ono neštosmjesko911 ima ono nešto

Probaj malo provjeriti napajanje!! događa se da najprije pomalo šteka, a kad stavi š nešto zahtjevnije, da nešto rikne ,
smjesko911 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-10-06, 00:47   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Neka netko objasni potpun postupak što napraviti kada pane sustav .... od formatiranja diska, do nanovo instaliranja Windows XP-a, drivera, i svega ostaloga ....
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-10-06, 22:40   #8 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

ako imas xp onda je malo zajeb uci u dos..
ja nisam neki strucnjak, ali napravi iduce
kada upalis komp i pise ti press del for enter bla bla
pritisni del
kada udjes u bios nadji first boot device i narihtaj na floppy
stavi startup disketu i restartaj komp
kada ti se digne sa diskete i udjes u dos upisi format c: ili koji vec hard zelis izbrisat ako ih imas vise ili ako imas vise particija
nakon sto izbrises pokusaj upisat setup
(kada narihtavas da ti first boot bude floppy a second cd rom)
ako ti prihvati setup super, nastavi, a ako ti pise cannot start setup in dos onda restartaj komp i izvadi disketu pa bi ti trebao dici windowse sa cd-a. pretpostavka je da ti je cd cijelo vrijeme unutra.
evo, nisam ti neki strucnjak, ali to bi trebalo biti to, barem ja tak radim..
a ako stavljas xp, oni bi trebali sve sami instalirati... ti samo trebas narihtati language setup i keybord
ako ti nece htjeti instalirati, kao sto meni nije htjelo, moguce da ti je riknuo neki dio, kao meni memorija...
evo toliko od mene amatera
Odgovori sa citatom
Star 30-10-06, 03:12   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Care hvala ti ... trenutno nemam problema, ali bi volio da se ovdje razvije tema i da se ljudim objasne stvari, tako da ne moraju na servis kao ja dva puta ...
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-11-06, 14:45   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-11-06
Poruka: 4
zekapeka se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
ovako....
formatiram disk...
instaliram win2000
igram civilitarion3 (koristim cheatove)
padne mi sistem
stavim xp
pregledavam neke klipove, opet mi se srusi sistem i pocinje prica:
ne mogu instalirati windowse (nijedne), javlja mi da fale neki fileovi (driver\pci.sys) ili tak nes i kaze mi da stisnem u nekom trenutku f7. kada mi primi f7 dodje mi screen za setup windowsa (setup, repair ili esc) i kaj god da stisnem opet mi se javi plavi screen sa onim upozorenjem da fali nes (apci cini mi se) i ako to zelim zaobici stisnem f7.
MOLIM VAS help!!!!
e da...
u dos-u mogu napraviti format (imam 2 diska) i kada napism format c: on mi zbrise ovaj drugi koji je bio pod d:, a na c: nista ne nalazim...
lud sam, Bog blagoslovio pametne ljude koji se kuze u ove stvari vise nego ja...
prvo sto se tice formatiranja probaj s lowlevel formatom (izgubit ces sve podatke s HDD-a) programcic se zove "gdisk". bootaj komp u dos, uzmi recimo boot disk od win98 zatim pokreni program za LLFormat (ukucaj "a:\gdisk 1 /diskwipe" ako ti je taj file na a: ili nekom drugom disku). Kad zavrsis LLFormat ubaci win xp i dalje prati instalaciju (moras napraviti nove particije jer ti je LLFormat sve uklonio)

Prije ovog obavezno pogledaj da nema novija inacica biosa ako ima obavezno updatiraj. flashanje biosa moze ukloniti veliki dio problema.
Zatim pogledaj da ti nije ventilator na procesoru prljav ili ti mozda ukrivo stoji. To resetiranje kompa kad igras igrice ili kad gledas neki film meni prvo lici na pregrijavanje procesora.

Ako budes uspio dignuti windowse obavezno provjeri temperaturu procesora kad gledas neki film. for evri kejs.

Mislim da ti nije upitna memorija. Ona se obicno napamet zblesa ili ti komp pisti kad se upali.
zekapeka je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pad, rus e, sistema, windowsi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:17.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108