| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi pad sistema, windowsi se ruše u Tehnologija i Tehnika forumu; hm, vidim da spominjete apdejtiranje biosa, a mene bios izgleda neš jebe. kako da ga apdejtiram?... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,050
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: pad sistema, windowsi se ruše hm, vidim da spominjete apdejtiranje biosa, a mene bios izgleda neš jebe. kako da ga apdejtiram?
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Banned | Re: pad sistema, windowsi se ruše PRVO I OSNOVNO Kad se Win sruše i sve ode u kurac, format c: je ponekad najbolje rješenje, ali kaj napraviti da se spase podaci sa C particije (ili neke druge ako uopće neće ući u Win)? Zakaj je to važno? Važno je jer obično ljudi na C drže hrpe važnih programa, tamo je "Documents And Settings" direktorij, kao i "My Documents". Kak spasit? Nabavit neki od Live CD bilo koje Linux distribucije (Ubuntu, Knoppix, Xandros, Linspire, itd...) i u BIOSu odredit da je First Boot Device CD. Većina distribucija Linuxa dolazi s nekim programom za prženje, a pošto imate OS koji radi, možete i spasit podatke (imam nekoliko DVDa sa podacima koje sam spašavao u sličnim situacijama). Još jedna stvar, ako vam komp radi pod Linuxom, onda možete odbaciti sve divlje pretpostavke o prčkanju po BIOSu, lošem RAMu i slično, jedino kaj ostaje je sjebani Windowsi. Predlažem vam da si to nabavite, jer je zgodno imat nekaj čime se možete spojit na net i potražit pomoć na forumima, čime možete spasit podatke i tako dalje. Također pošto je Live CD nemorate NIŠTA instalirat na komp, dakle nema dual-boota, a možete dobiti feeling za Linux kad će vam trebat (kad treba spašavat podatke sa harda). Linux Live CD je jako dobra stvar za imat u blizini kad se počnu ovakvi problemi dešavat. |
| | |
![]() |
| Tagovi: pad, rus e, sistema, windowsi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:12.