| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Povijest Računala u Tehnologija i Tehnika forumu; evo ti spasoje rep + za trud... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #13 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,777
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Povijest Računala Jesam, ajte sad i neku raspravu na temu... što vas zanima, i to, pa možemo malo produbiti vaše znanje...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Povijest Računala Zna sam MS DOS napamet... md (meke directory) copy, xcopy (kopiranje fajlova), NC (norton commander - e to je bila revolucija pregleda hard diska) čak je bilo u ovim novim dosovima i undelete, ali si triba pogađat prvo slovo svakog fajla kojeg si tija undeletirat, scandisk (bog i batina svega tada)... imao instalirane windowse 3-cu al tada meni na kompu uopće nisu služili svrsi, igrice za win3 prerijetke, a i progutali bi onaj 1mb ram memorije... ajme kad se sitim svega toga... ![]() inače prvi PC mi je bija 386SX 25Mhz, 1 MB rama, HDD 40 mb, grafička interna 256 kb, a zvučna...(ha ha ha) beeper... Zadnji Uredio kresola : 26-10-07 u 14:25. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 02-04-07
Poruka: 53
![]() | Re: Povijest Računala fali da je 1976 Commodore PET prvi koristio naziv "personal computer" oliti osobno racunalo za njihov uredjaj koji je integrirao monitor i kazetofon za podatke, te je bio prvi z akoji su pisane video igre u BASIC-u. Ovaj je stroj imao isto procesor 6502, pa je preteca commodore 64. |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,777
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Povijest Računala Ovo ćemo od odlijepiti i otvoriti natječaj za sljedeći sličan, zanimljiv i edukativni članak, tekst ili post koji će zaslužiti mjesto na vrhu.
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
![]() |
| Tagovi: povijest, racunala |
« KOmpjuteri
|
Addon »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:49.

daj aris stavi ovu temu po sticky ako može...

...kakva vremena,idem si pustit bony M,probudio si mi...