| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Računala Raspravljate o temi Preporuka za LCD monitor...?? u Tehnologija i Tehnika forumu; Imam obični monitor 17" Samsung SyncMaster 765MB već četiri godine...zadovoljan sam i odlično radi. Problem je što zauzima ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,132
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Imam obični monitor 17" Samsung SyncMaster 765MB već četiri godine...zadovoljan sam i odlično radi. Problem je što zauzima u dubinu skoro više od pola metra i što su me u zadnje vrijeme strašno počele boliti oči i umarati se od piljenja u monitor po cijele dane. S obzirom na šumu ponude i ekipu s postala koja isto provede pola dana ili više za kompom...molim vas za preporuke za dobar LCD do 2-2,5 tisuće kuna. Iskustva 17" ili 19"...???? Hvala
__________________ ....žrtva sam bludnih misli.... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Preporuka za LCD monitor...?? Preporučam ti 19" iz razloga što lcd ima zadanu rezoluciju na kojoj radi. Iz nekog razloga i na 17" i na 19" ona je obično 1024x1280 pa su na 17" dosta sitne ikonice i slova. Također pripazi da monitor ima digitalni ulaz a ne analogni, to isto doprinosi kvaliteti prikaza. Mislim da bi za 2500 morao naći pristojan monitor koji zadovoljava ove uvjete.
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #3 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ...fala daidza....o LCD-ima ne znam skoro ništa....a ovo što mi vi možete reci su direktna iskustva...i puno znače ne samo meni, nego svima koji se odluče na kupovinu..... ![]()
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Preporuka za LCD monitor...?? Citat:
Ali ako skužiš, od dva ista monitora, koji je prikopčan na analogni (jer imaju oba izlaza neki), a koji na digitalni izlaz grafičke, onda svaka ćast i svaka ti dala bar tri puta na dan! ![]() | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| charolastra | Re: Preporuka za LCD monitor...?? Nisam rekao da se to vidi "iz aviona" ali razlike ipak postoje. Ne tvrdim da je analogni priključak loš ali digitalni je ipak mrvicu bolji. Barem ja imam takva iskustva. Naravno ako mislite ili znate da nisam u pravu, ispravite me Koliko ja znam ove tvrdnje stoje.I nema zamjerke ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Preporuka za LCD monitor...?? Isti si k'o moj frend, kad nešto čuje, onda je to bolje i gotovo! Ima Samsunga nekakvoga, malo skupljega, 19", koji kakti ima digitalni izlaz i to je prema njemu super, bolji je od analognog... Ja imam LG-a Flatron L1930S, ima analogni izlaz, a slika je daleko bistrija od njegovog, a da ne velim kolika je mudrost bila podesiti tog Samsunga, makar ima auto-funkciju. A njegovog sam jednom poskrivečki prespojio na analogni izlaz i gledao je tako u njega skoro... Ma, dosta mjeseci! I naravno, digitalni je zakon! I nije nikad skužio razliku! Ali bitno da je slika bila bolja kad je bila "digitalna". Po mom, a i znam par ljudi koji TFT-e (ne LCD-e) koriste već godinama i ni jedan nije primijetio razliku između analognog i digitalnog, a napominjem da su svi dizajneri i web masteri. No, nije bitno, današnji TFT-ovi, gotovo svi imaju oba ulaza, a grafičke skoro sve imaju oba izlaza. Tako da o tome uopće ne treba voditi brige. Bitno ti je za što monitor najviše koristiš. Dal je on za igru, ili nešto normalno, uredski rad, dizajn, pretipkavanje... I to onda treba po specifikacijama gledati. Moj ima 8 ms odziv, što je meni... Ma, ne znam što je to uopće! Mislim, uopće ne primjećujem da bi to bilo premalo, bilo u igri, bilo gledajući film. A i moj je već stariji model, dosta ga imam, ovi noviji, rijetko koji ima odziv veći od 4 ms. Opet, ništa od vrle važnosti. Bitno ti je da, ako hoćeš non-stop igrati, matrica sposobna to podnijeti dugo vremena. Jeftiniji, oni neki Terminatori, Benq, Balinea će ti ubrzo postati mutni, bijelo neće biti bijelo i tako to. Svi se oni busaju na Philipsove i LG-ove matrice, ali one su daleko od toga.Ako hoćeš vrhunski monitor, kupi Hyndai, no, oni i koštaju, a velim, opet nećeš primijetiti drastičnu razliku. Ja preporučam LG-a, možda zato što ga imam, cijena mu je pristupačna, ali i gledao sam u dosta Samsunga, Philipsa... Nekako mi je najbistriji, najoštriji kod "smoth" slova, a i ugodno je gledati cijeli dan u njega, ne bole me oči, k'o što me znaju kad samo dva sata na faksu gledam u Balineu. |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sve na kompu radim, osim igranja igrica...i jako mi je bitan zamor očiju i kvaliteta slike u konačnici da mi se isplati dati toliko novaca za nešto dobro.... ![]()
| | |
| | #8 (permalink) | |
| charolastra | Re: Preporuka za LCD monitor...?? Citat:
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Preporuka za LCD monitor...?? Eh, nešto sam zaboravio... Par puta sam radio na widescreen-u i... Naprosto, moraš zavoljeti takav monitor. Imaš dvije aplikacije (dva prozora) otvorenog jednog do drugog, a ne moraš skrolazi lijevo-desno stalno... Milina. Tako da... Probaj, pa vidi dal' će ti se svidjeti takav, široki monitor. Kad mi bude prilika svakako si nabavljam takvog. A za 2500 kn... Nabaviš skoro mrcinu od monitora, tako da nemaš straha od zamora očiju. I gledaj da ti ima različite mod-ove rada. Moj ima "Normal", "Day text", "Day Movie", "Day Picture", "Night text" i tako dalje! Odlična stvar! Pogotovo ako puno gledaš u monitor. Zadnji Uredio vedo777 : 01-03-07 u 19:32. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Preporuka za LCD monitor...?? Citat:
Ako si gledao dva različita, vidio si raliku. Ali ako si gledao dva ista, svakog spojenog na drugi izlaz, nisi primijetio razliku.Stvar je ju monitorima, svaka firma ima drugačiju sliku. I velika je stvar u grafičkoj. Slika iz ATI-jice ili iz NVIDIE na istom monitoru, s istim podešenjima je nešto sasvim drugo. Zato... Prije nego se veli da monitor ne valja, treba ga podesiti. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: lcd, monitor, preporuka |
« ADSL i Router
|
bios upgrade »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:49.

Koliko ja znam ove tvrdnje stoje.
Mislim, uopće ne primjećujem da bi to bilo premalo, bilo u igri, bilo gledajući film. A i moj je već stariji model, dosta ga imam, ovi noviji, rijetko koji ima odziv veći od 4 ms. Opet, ništa od vrle važnosti. Bitno ti je da, ako hoćeš non-stop igrati, matrica sposobna to podnijeti dugo vremena. Jeftiniji, oni neki Terminatori, Benq, Balinea će ti ubrzo postati mutni, bijelo neće biti bijelo i tako to. Svi se oni busaju na Philipsove i LG-ove matrice, ali one su daleko od toga.