Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Vip Homebox u Tehnologija i Tehnika forumu; nije mi jasno zašto hvalite taj optima t., ako niste znali optima pokriva samo 2 možda 3 grada, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-03-07, 17:41   #11 (permalink)
Starter

Datum registracije: 19-03-07
Godina: 21
Poruka: 1
motus se izdvaja iz mase
Re: Vip Homebox

nije mi jasno zašto hvalite taj optima t., ako niste znali optima pokriva samo 2 možda 3 grada, dok blatite homobox. Homebox nije zabranjen niti ce biti zabranjen, znate da vip koriste najviše korisnika u hrvatskoj, a t-com se boji da im ne preotmu i fiksnu telefoniju zato se je i digla sva ta bura oko zabrane. Evo ja koristin homebox i mogu rec da je odlican, prvo najeftiniji je u 150kn mjesecno imate 150min besplatnog razgovora, a kada prodjete taj limit prema fiksnoj mreži se naplacuje 10lipa, a mobitelima 1,50.
Za internet je takodjer ok 1gb prometa ma mjesec, prema tome, trenutno najeftiniji ponudjac telefonije i interneta.
Umts pokriva samo vece gradove dok Gprs pokriva sve ostalo, a gprs je nešto brži od dialup-a, a uastalom uvijek možete sredit satadsl. I nemam apsolutno nikakvih problem s njim sve radi savršeno A ovi šta kritiziraju vjerovatno su nepismeni!! Zivim na Hvaru (na selu)
motus je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 20:02   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 05-03-05
Poruka: 86
vrdoljak je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku vrdoljak

optima nudi u 10 gradova pogledaj nahttp://www.optima.hr
vrdoljak je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 20:12   #13 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: motus Pogledaj Poruke
nije mi jasno zašto hvalite taj optima t., ako niste znali optima pokriva samo 2 možda 3 grada, dok blatite homobox. Homebox nije zabranjen niti ce biti zabranjen, znate da vip koriste najviše korisnika u hrvatskoj, a t-com se boji da im ne preotmu i fiksnu telefoniju zato se je i digla sva ta bura oko zabrane. Evo ja koristin homebox i mogu rec da je odlican, prvo najeftiniji je u 150kn mjesecno imate 150min besplatnog razgovora, a kada prodjete taj limit prema fiksnoj mreži se naplacuje 10lipa, a mobitelima 1,50.
Za internet je takodjer ok 1gb prometa ma mjesec, prema tome, trenutno najeftiniji ponudjac telefonije i interneta.
Umts pokriva samo vece gradove dok Gprs pokriva sve ostalo, a gprs je nešto brži od dialup-a, a uastalom uvijek možete sredit satadsl. I nemam apsolutno nikakvih problem s njim sve radi savršeno A ovi šta kritiziraju vjerovatno su nepismeni!! Zivim na Hvaru (na selu)
jebote, više prometa potrošim dok si ujutro radim kavu ... evo ti screenshot, pa si izračunaj malo kolko mi treba ... 1 GB? rađe bi si kurac odrezo ... (ipak ne, ali blizu)
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg Capture-1.jpg (42.0 KB, 59 pogleda)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 20:59   #14 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Poruka: 17,637
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

lol silence, a meni 320 gigi moraš napuniti haha
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-03-07, 21:14   #15 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
lol silence, a meni 320 gigi moraš napuniti haha
daj više donesi taj prenosni hard ... i nemoj opet kupit krivu vrstu ...

(jebote smotanog)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 10:56   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,355
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: vrdoljak Pogledaj Poruke
optima nudi u 10 gradova pogledaj nahttp://www.optima.hr
i uskoro će proširiti ponudu...
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 07:18   #17 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 769
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Dnevnik jednog korisnika
Vodafone Homebox od ViP-a i prevara s lošim uslugama
O tehničkim karakteristikama i mogućnostima:
Citat:
Nedostaci uređaja nazvanog Homebox i usluga za vrijeme mog korištenja, su slijedeći:

- nema točne kontrole prometa u Vip centru (određuje se od oka, kao na placu)
- korisnici nemaju nikakvu aplikaciju za kontrolu učinjenog prometa
- slab signal na određenim lokacijama (nedostatan i za GPRS)
- često pucanje veze (isprika tzv.mikrolokacije), a u stvari je softwer tako podešen i imaju loše bazne stanice ili tzv. odašiljače
- nema mogućnost određivanja trajanja veze i ponovnog uspostavljanja nakon prekida ( u knjižici s uputstvima piše drugačije)
- ne podudaraju se podaci u knjižici s uputstvima sa stvarnim stanjem uređaja
- korisnička podrška ne radi subotom i nedjeljom (aktivacija),a pretplatu plaćate za cijeli mjesec a ne za 22 dana
- računalo nakon prekida veze i dalje može surfati po internetu (ne kod svakoga)
- pregrijavanje data modula merlin U630, potrebno je često isključivati uređaj i resetirati ga
- nema upgrade firmware verzije za isti uređaj (ovaj je stari, a novi je Novatel_U_630_FW14.4.exe) pogledajte kakav uređaj koriste u svojoj zemlji Vodafone Zuhause
- ne podržava SMS (na fiksnoj liniji podržava tko ima prikaz broja)
- nemogućnost zaključavanja telefona za mobilne pozive (za predbroj 0xx)
- nestručnost i bahatost dijela osoblja na korisničkoj podršci
- nemogućnost korištenja internet bankarstva zbog čestog prekida veza
- nemogućnost korištenja bilo kakvog plaćanja putem interneta zbog nestabilnosti uređaja i prekida započete transakcije putem kreditne kartice.
- nema mogućnost spajanja modemske veze u slučaju nedostupnosti bazne stanice (ne može se koristiti modem, te nije zamjena za fiksni telefon)
- kod nestanka struje telefon ne radi (na fiksnoj mreži radi)
- standarni fax uređaj ne radi (na fiksnoj mreži radi)
- aktivacija se čeka preko navedenih 24 sata ( osobno sam čekao aktivaciju pet dana)
- nevažeći garancijski list (komadić otrgnutog papira, bez navedenog ovlaštenig servisa ili web mjestom proizvođača)
- nevažeći ugovor o sklapanju ( potpisana prednja vidljiva strana, a uvjeti su presitno otisnuti na poleđini), te se ugovor kao takav može smatrati nevažećim
- nema aplikacije koja se može postaviti na radnu površinu, nego se uvijek mora upisivati adresa u Internet Explorer Browser
- zakon o zaštiti potrošača kaže da sve mora biti razumljivo kupcima (ovdje je programsko sučelje na engleskom i njemačkom).
- uređaj stavljen na tržište i u opticaj, a da prethodno nije testiran na svim lokacijama, te se za testiranje koriste kupci koji plaćaju pretplatu.
- nije uzeto u obzir testiranje pokrivenosti mreže UMTS prošle godine u
9-om mjesecu, nego su se požurili samo da dobiju dozvolu, tako da konkurent ne može doći na njihovu lokaciju.
- lažiran grafički prikaz pokrivenosti UMTS signalom u VIP centru.
- nemogućnost testiranja uređaja u roku od 5 dana ( zbog zavlačenja korisnika s aktivacijama i nerada subotom i nedjeljom)
- nema korisničke podrške na terenu
Još ima strašno puno nedostataka koje nisam naveo, a počevši od samog atesta i načina na koji je to uveženo u Hrvatsku i o samoj kvaliteti proizvoda, pa na dalje..................
O subjektivnom doživljaju:
Citat:
Pa čekaj malo, znači ako trebam nešto mogu s tobom razglabati bez koristi, jer ne radite subotom i nedjeljom, a u ponedjeljak čete mi javiti da trebate 24 sata da riješite problem i da ćete me kontaktirati.
Da upravo tako, kaže mi i ako niste zadovoljni možete vratiti uređaj jer ga koristite u testnom periodu.
Ma krvavo ti sunce, gdje piše da ti ja služim za testiranje i da o svom trošku otklanjam greške, a da tebi plaćam pretplatu.
Puko film.....
Citat:
Ode subota u materinu, kao i moje uvjerenje da ću se s tim smećeboxom riješiti T-coma.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-08-07, 10:08   #18 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 7,843
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

evo ekipa, razmisljam o ovome da ga kupim pa me interesira vase misljenje
da li ga neko ima i kako je zadovoljan s njim?
mozda ga neko od vasih prijatelja posjeduje pa znate njegovo misljenje?

citao sam ove postove iznad i naravno da kod nas u Rvackoj nista ne moze biti savrseno...ma sta savrseno, da je barem optimalno ja bi bio zadovoljan.
probao sam otvoriti onaj link od Iochanesa da provjerim datum kad je pisano to misljenje ali ga ne mogu otvoriti.
mozda su se malo usavrsili u proteklom razdoblju, jer su vjerovatno na ho-ruk izbacili ovu uslugu da budu prvi, da zauzmu bolju poziciju na trzistu...iskreno se nadam da su postali bolji

ukratko, 150kn mjesecno pretplata, ukljuceno 50min razgovora prema svim mrezama, i 1GB prometa, nakon tog iznosa 0.10kn/min prema fiksnoj mrezi, 0.20kn svaki sljedeci MB tj. 512MB za 100KN (sto je skuplje nego T-Com, to je istina)...trenutno mi racun za telefon dodje izmedju 120 i 180 kn bez interneta
teoretske brzine su do 1.8Mbit/s (preko HSDPA signala, to mogu samo sanjati); 384Kbit/s (preko UMTS mreze koja postoji u vecim gradovima a posto sam u Rijeci to bi se moglo desiti); 220kbit/s (GPRS mreze)
da se razumijemo, ja ne skidam sa neta filmove i igrice...meni net sluzi za ovakvu zajebanciju na forumu, internet bankarstvo i sl. stvari

eto ukratko, bi to bilo sve
zaista bih cijenio vasa iskustva s ovom spravicom narocito ako ga neko vec koristi, to bi bilo neprocijenjivo...za sve ostalo ce se pobrinuti mastercard ili american

hvala unaprijed ekipa
fat_boy_slim je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-08-07, 18:14   #19 (permalink)
Banned

silence

1 Gb je goli kurac, kako god okreneš .... malo pogledaš slike i ošli megabajte nepovratno ...

obzirom na cijenu dodatnog prometa, preporučio bi ti da dobro razmisliš ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-08-07, 23:03   #20 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-05-07
Poruka: 62
iceman206 se izdvaja iz mase

Danas mi pričao frend, da mu ovi iz VIP-a naplaćuju vrijeme dok se poziv ne uspostavi, tj. dok zvoni. Čak i ako se nitko ne javi, opet mu naplate vrijeme koje mu je ''zvonilo'' dok nije prekinuo. Ima ga mjesec dana i već debelo požalio....
iceman206 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: homebox, vip homebox

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108