optima nudi u 10 gradova pogledaj nahttp://www.optima.hr
Raspravljate o temi Vip Homebox u Računala forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; nije mi jasno zašto hvalite taj optima t., ako niste znali optima pokriva samo 2 možda 3 grada, dok blatite ...
optima nudi u 10 gradova pogledaj nahttp://www.optima.hr
lol silence, a meni 320 gigi moraš napuniti haha![]()
Dnevnik jednog korisnika
Vodafone Homebox od ViP-a i prevara s lošim uslugama
O tehničkim karakteristikama i mogućnostima:
O subjektivnom doživljaju:Nedostaci uređaja nazvanog Homebox i usluga za vrijeme mog korištenja, su slijedeći:
- nema točne kontrole prometa u Vip centru (određuje se od oka, kao na placu)
- korisnici nemaju nikakvu aplikaciju za kontrolu učinjenog prometa
- slab signal na određenim lokacijama (nedostatan i za GPRS)
- često pucanje veze (isprika tzv.mikrolokacije), a u stvari je softwer tako podešen i imaju loše bazne stanice ili tzv. odašiljače
- nema mogućnost određivanja trajanja veze i ponovnog uspostavljanja nakon prekida ( u knjižici s uputstvima piše drugačije)
- ne podudaraju se podaci u knjižici s uputstvima sa stvarnim stanjem uređaja
- korisnička podrška ne radi subotom i nedjeljom (aktivacija),a pretplatu plaćate za cijeli mjesec a ne za 22 dana
- računalo nakon prekida veze i dalje može surfati po internetu (ne kod svakoga)
- pregrijavanje data modula merlin U630, potrebno je često isključivati uređaj i resetirati ga
- nema upgrade firmware verzije za isti uređaj (ovaj je stari, a novi je Novatel_U_630_FW14.4.exe) pogledajte kakav uređaj koriste u svojoj zemlji Vodafone Zuhause
- ne podržava SMS (na fiksnoj liniji podržava tko ima prikaz broja)
- nemogućnost zaključavanja telefona za mobilne pozive (za predbroj 0xx)
- nestručnost i bahatost dijela osoblja na korisničkoj podršci
- nemogućnost korištenja internet bankarstva zbog čestog prekida veza
- nemogućnost korištenja bilo kakvog plaćanja putem interneta zbog nestabilnosti uređaja i prekida započete transakcije putem kreditne kartice.
- nema mogućnost spajanja modemske veze u slučaju nedostupnosti bazne stanice (ne može se koristiti modem, te nije zamjena za fiksni telefon)
- kod nestanka struje telefon ne radi (na fiksnoj mreži radi)
- standarni fax uređaj ne radi (na fiksnoj mreži radi)
- aktivacija se čeka preko navedenih 24 sata ( osobno sam čekao aktivaciju pet dana)
- nevažeći garancijski list (komadić otrgnutog papira, bez navedenog ovlaštenig servisa ili web mjestom proizvođača)
- nevažeći ugovor o sklapanju ( potpisana prednja vidljiva strana, a uvjeti su presitno otisnuti na poleđini), te se ugovor kao takav može smatrati nevažećim
- nema aplikacije koja se može postaviti na radnu površinu, nego se uvijek mora upisivati adresa u Internet Explorer Browser
- zakon o zaštiti potrošača kaže da sve mora biti razumljivo kupcima (ovdje je programsko sučelje na engleskom i njemačkom).
- uređaj stavljen na tržište i u opticaj, a da prethodno nije testiran na svim lokacijama, te se za testiranje koriste kupci koji plaćaju pretplatu.
- nije uzeto u obzir testiranje pokrivenosti mreže UMTS prošle godine u
9-om mjesecu, nego su se požurili samo da dobiju dozvolu, tako da konkurent ne može doći na njihovu lokaciju.
- lažiran grafički prikaz pokrivenosti UMTS signalom u VIP centru.
- nemogućnost testiranja uređaja u roku od 5 dana ( zbog zavlačenja korisnika s aktivacijama i nerada subotom i nedjeljom)
- nema korisničke podrške na terenu
Još ima strašno puno nedostataka koje nisam naveo, a počevši od samog atesta i načina na koji je to uveženo u Hrvatsku i o samoj kvaliteti proizvoda, pa na dalje..................
Pa čekaj malo, znači ako trebam nešto mogu s tobom razglabati bez koristi, jer ne radite subotom i nedjeljom, a u ponedjeljak čete mi javiti da trebate 24 sata da riješite problem i da ćete me kontaktirati.
Da upravo tako, kaže mi i ako niste zadovoljni možete vratiti uređaj jer ga koristite u testnom periodu.
Ma krvavo ti sunce, gdje piše da ti ja služim za testiranje i da o svom trošku otklanjam greške, a da tebi plaćam pretplatu.
Puko film.....Ode subota u materinu, kao i moje uvjerenje da ću se s tim smećeboxom riješiti T-coma.
Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
evo ekipa, razmisljam o ovome da ga kupim pa me interesira vase misljenje
da li ga neko ima i kako je zadovoljan s njim?
mozda ga neko od vasih prijatelja posjeduje pa znate njegovo misljenje?
citao sam ove postove iznad i naravno da kod nas u Rvackoj nista ne moze biti savrseno...ma sta savrseno, da je barem optimalno ja bi bio zadovoljan.
probao sam otvoriti onaj link od Iochanesa da provjerim datum kad je pisano to misljenje ali ga ne mogu otvoriti.
mozda su se malo usavrsili u proteklom razdoblju, jer su vjerovatno na ho-ruk izbacili ovu uslugu da budu prvi, da zauzmu bolju poziciju na trzistu...iskreno se nadam da su postali bolji
ukratko, 150kn mjesecno pretplata, ukljuceno 50min razgovora prema svim mrezama, i 1GB prometa, nakon tog iznosa 0.10kn/min prema fiksnoj mrezi, 0.20kn svaki sljedeci MB tj. 512MB za 100KN (sto je skuplje nego T-Com, to je istina)...trenutno mi racun za telefon dodje izmedju 120 i 180 kn bez interneta
teoretske brzine su do 1.8Mbit/s (preko HSDPA signala, to mogu samo sanjati); 384Kbit/s (preko UMTS mreze koja postoji u vecim gradovima a posto sam u Rijeci to bi se moglo desiti); 220kbit/s (GPRS mreze)
da se razumijemo, ja ne skidam sa neta filmove i igrice...meni net sluzi za ovakvu zajebanciju na forumu, internet bankarstvo i sl. stvari
eto ukratko, bi to bilo sve
zaista bih cijenio vasa iskustva s ovom spravicom narocito ako ga neko vec koristi, to bi bilo neprocijenjivo...za sve ostalo ce se pobrinuti mastercard ili american
hvala unaprijed ekipa
obzirom na cijenu dodatnog prometa, preporučio bi ti da dobro razmisliš ...
Danas mi pričao frend, da mu ovi iz VIP-a naplaćuju vrijeme dok se poziv ne uspostavi, tj. dok zvoni. Čak i ako se nitko ne javi, opet mu naplate vrijeme koje mu je ''zvonilo'' dok nije prekinuo. Ima ga mjesec dana i već debelo požalio....