Idi nazad   Croportal Forum > Tehnologija i Tehnika > Računala
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Računala Raspravljate o temi Vip Homebox u Tehnologija i Tehnika forumu; hm...znaci tako ocigledno cu morati dobro razmisliti pirje nego se odlucim hvala obojici...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-08-07, 08:43   #21 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 8,375
fat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnost
Re: Vip Homebox

hm...znaci tako
ocigledno cu morati dobro razmisliti pirje nego se odlucim

hvala obojici
Star 23-08-07, 09:07   #22 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

danas se jako brzo naberu megabajti ... kolko samo CP uzme ...
većina developera više i ne pazi previše na "težinu" stranica ... a i mi smo već navikli na hrpu slika, malo videa, nekoli JS scripti ... brzo se to skupi ...

1 GB može biti dosta, nije nemoguće, ali treba JAKO pazit ... a što je veza brža, to je teže pazit ... lako je pripazit na dial upu, kad vidiš kolko bolno se stranica diže ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-08-07, 09:11   #23 (permalink)
mali debeli dioničar

fat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnostfat_boy_slim ima blistavu budućnost

evo gledam Connection Status/Activity za ovu stranicu i pise mi:
Sent 16,4
Received 20,1

nemoj mi reci da su to MB
Star 23-08-07, 09:52   #24 (permalink)
Banned

silence

hahaha ... to nije ... to bi bilo too much (osim ako Kiki nije dodao još reklama).

browseri sličice i ostalo trpaju u cache, pa to smanjuje promet, ali probaj pogledat neki video i slično ... ići malo okolo ...

s druge strane ... računaj ovako .. 10 avatara x 20-30 kB = 200-300 kB, zatim reklame (još tolko), pa elementi stranice, pa skripte, pa postane slike ... dođeš da prosječna stranica CPa ima oko 1 MB ... (bez video streaminga, naravno)
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-08-07, 09:58   #25 (permalink)
mali debeli dioničar

hvala silence

evo snimio sam stranicu na hard i pokazuje mi da ima oko 600KB
(mogao sam se i prije toga sjetiti )
Star 23-08-07, 10:40   #26 (permalink)
Banned

silence

naravno da se to sve ne učita svaki put, ali treba pazit ... odeš malo po drugim stranicama, odeš sim, odeš tam i promet se nakupi ... kao što sam reko, na brzoj vezi čovjek ni ne osjeti kolko prometa ustvari napravi ...

još jedna stvar koju ne treba zaboravit .... mail .. meni zna doć poprilično maila na dan (ak nekaj radim, znam skupit i po nekoliko desetaka MB taj dan) ...

to su sve stvari koje se "ne osjete" ... jer se brzo skida ili učitava, ali kad to uzmeš u obzir, vidiš kolko je 1 GB prometa ustvari malo ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-08-07, 11:10   #27 (permalink)
SLIKA BEZ SMINKE RULZ

Datum registracije: 10-02-07
Godina: 20
Poruka: 846
BITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavan

evo ovako...ja se full slabo kuzim u to sa internetom...ali mogu iznjeti svoje skromno misljenje..koje ce mozda bar malo pomoci...
vip homebox uzela sam jos dok nitko nije ni znao kaj je to...onaj prvi crni u sklopu da si i telefonski racun prebacim na vip po ugovoru na neke 2 godine brijem ,promet 1 giga..
zapravo to su moji starci uzeli..
u pocetku sam imala hrpu problema jer nije odgovarala mrezna kartica..ali kad se sve to rijesilo i kad sam se napokon spojila veza je konstantno pucala...tj morala sam restartati komp i taj rooter ili kak se vise kaze..ja sam plava za to ...
nekad radi stvarno brzo i dobro za moje potrebe koja samo surfam i nista ne skidam..tu i tamo neki video na youtubeu pogledam...ali nekad zna biti jako jako jako jako spor...samo odjednom..kako mu se hoce...
zato me full iritira ta bezicna veza..kako je jedan moj frend koji se kuzi u kompjutere rekao :" zica je ipak zica"...
ovaj homebox radi kak mu se prdne... mrzim to ...ne mogu ugodno surfati pa reklo bi se oko 40% vremena od sveukupnog...ja sam misla da ce to biti nekaj malo brze.. a sto se tice signala..nije do njega jer je signal jako dobar..
inace sto se tice potrosnje naravno da prode preko gige ali nista enormno..ja to nikad ne kontroliram..ali kasnije vidim po racunu..da nije tako strasno..
ako se mene...( koja se nista ne kuzi u to ) pita..ja bi rekla ne Vip homebox..
Odgovori sa citatom
Star 23-08-07, 11:14   #28 (permalink)
mali debeli dioničar

moram ti nesto priznati
iznenadio me tvoj prilicno koncizan i jasan odgovor unatoc tomu sto si plavusa (kao sto si sama spomenula)
Star 23-08-07, 11:16   #29 (permalink)
SLIKA BEZ SMINKE RULZ

Datum registracije: 10-02-07
Godina: 20
Poruka: 846
BITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavan

Citat:
Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
moram ti nesto priznati
iznenadio me tvoj prilicno koncizan i jasan odgovor unatoc tomu sto si plavusa (kao sto si sama spomenula)
ah
Odgovori sa citatom
Star 23-08-07, 11:18   #30 (permalink)
mali debeli dioničar

Citat:
Pravi autor: BITCHARKA Pogledaj Poruke
ah
ma sve mi je jasno...desi se i najboljima
Odgovor
Tagovi: homebox, vip homebox

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:34.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114