Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Borilački sportovi u Sport forumu; Mislim da je vrijeme da se otvori i ovakva tema. Vjerujem da ima puno ljudi koji se bave nekima od ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-09-07, 10:19   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,539
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Borilački sportovi

Mislim da je vrijeme da se otvori i ovakva tema. Vjerujem da ima puno ljudi koji se bave nekima od borilačkih sportova u rekreativnom obliku pa će ovakva tema dobro doći za razmjenu iskustava glede samih treninga, prehrane, rehabilitacije ozljeda ili nekih drugih iskustava. Sve je dobrodošlo, od boksa do ultimate fighta!

Možda neki mlađi i manje iskusni borci izvuku korist od onih koji su već godinama u takvim sportovima.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-09-07, 15:42   #2 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan
Re: Borilački sportovi

Pa evo, za početak htjeo bi naglasiti 2 ktitične stvari koje su izostavljene kod treniranja sportaša, pogotovo onih koji se bave borilačkim sportom. Imenovane ruke i vrat.

Kao borilački sportaš, ruke su vitane za uspjeh. Udarači kao boksači će koristiti svoje ruke da lansiraju napade. Borci u parteru će koristit ruke da uhvate i savladaju svok protivnika. Jaki set ruku je imperativ. Nažalost, većina boraca ne trenira ruke, jedini koji treniraju su oni koji se oporavljaju od ozlijeda. Ima frajera koji dobiju frakturu ruku unutar ringa. Ja sam razbio zglob na vreći...

Par vježbi koje su dobre su sklekovi na šakama, koji će ojačat stabilnost u zglobovima, tako sam ja ozdravio svoj zglob, sklekove na prstima koji će ojaćat prste i ruke, mogu bit bolni na početku, zato je bolje da se zapoćne sa koljena. Još jedan dobar ojačivač zgloba i podlaktica može biti bučica sa teretom na jednoj strani. Sa laktovima na vašim stranama, rotirat će te zglob na jednu stranu tako da je dlan okrenut prema gore, pa onda na drugu stranu tako da je glob okrenut prema dolje. Držite laktove stacionarno tijekom ovog pokreta. Ova vježba je teža nego izgleda i nećete moć staviti veliki teret na bučicu. Posudu riže možete pretvoriti u moćnu spravu za jačanje stiska. Uronite ruku unutra i rotirate lijevo desno. Za stisak su dobri gripperi. Za jačinu palca je dobro da među kažiprsta i palca stavite jednu ili više diskova težine, stisnete i držite u toj poziciji. Možete napraviti i wrist roller, uzmete neki štap, npr. od metle, i zavežete konopcem uteg za njega i rukama rotirate uteg gore-dolje.

Treniranje vrata je skoro i nečujeno u današnjim dvoranama. Borac koji nemože primiti udarac je poznat po tome da ima staklenu bradu. Skoro svaki borac koji ima staklenu bradu ima i igleni vrat. Snažni vrat će pomoći u smanjivanju akceleracije mozga nakon udarca. Kako vrat ojača, moći će te tolerirati više udaraca, tako smanivajući praskove vrata unatrag i ustranu. Ili nađite vrijeme za treniranje vrata ili za odbrojavanje. Da sad ne pišem, u google ukucajte riječi koje vas zanimaju.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-09-07, 17:21   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-05-07
Poruka: 13
Minneyar se izdvaja iz mase

Zanimljivo..
Ja već dugo razmišljam da se počnem bavit nekim borilačkim sportom, al nikako ne mogu odlučit kojim... Što vi mislite da mi je najbolje uz teretanu?
Minneyar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-09-07, 17:34   #4 (permalink)
ice
Banned

ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Pa koji ti se najviše sviđa. Stvar ovisi o tome kako ti treniraš u teretani. Za sve sportaše borilačkog sporta je najbitnija eksplozivnost, što znači koliko silu možeš razviti u kratkom vremenu. 200 kg benchpress ti neće pomoć da nokautiraš nekoga. Previše treniranja maksimalne snage će dovesti do usporavanja mišića i gubitka fleksibilnosti. Udarac se u fizici računava masa puta brzina na kvadrat. Znači ako svaki dan dižeš teško, ili treniraš bodybilderskim režimom što je još gore, nevjerujem da ćeš moći napredovati u borilačkom sportu. No, ako namjeravaš umjereno trenirat maksimalnu snagu i eksplozivnost u teretani sa treninga brzine, izdržljivosti i kondicije, možeš biti dobar u svim borliačkim sportovima... Kod svih borilačkih sportaša, i većinu drugih sportaša, najbitinija je eskplozivnost. Mislim da su od borilačkih sportova najbolji Box, kickboxing, tajlandski boks, hrvanje, ultimate fight i brazilski jiu jitsu. Sad ovisi što se tebi sviđa.
Napominjem, previše maximalne snage ti može omogučit da guraš veliku masu, ali nečeš moć udarat jako.

Zadnji Uredio ice : 22-09-07 u 17:39.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 10:04   #5 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 414
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Mislim da je vrijeme da se otvori i ovakva tema. Vjerujem da ima puno ljudi koji se bave nekima od borilačkih sportova u rekreativnom obliku pa će ovakva tema dobro doći za razmjenu iskustava glede samih treninga, prehrane, rehabilitacije ozljeda ili nekih drugih iskustava. Sve je dobrodošlo, od boksa do ultimate fighta!

Možda neki mlađi i manje iskusni borci izvuku korist od onih koji su već godinama u takvim sportovima.
Baš sam mislio pokrenuti nešto ovako

Razmišljam o rekreativnom bavljenju tajlandskim boksom pa ako netko ima iskustva u bavljenju istim. Zanima me kako otprilike izgledaju treninzi za početnike i za one malo naprednije. Koliko često su teninzi, koliko se plaćaju i koji klub bi mi preporučili (negdje u N.Zagrebu ili Trnju). Imam jednogodišnje iskustvo s tae-kwon-doom ali me on više ne privlači pošto tražim nešto žešće i fizički zahtjevnije.

Ako uspijem (saniram sve postojeće ozljede leđa i ostalo ) kombinirao bih navedeno s teretanom pa ako netko ima iskustva s navedenim pls neka ih podijeli
(ICE je već nešto napisao o tome)
ponestalo perja.

Zadnji Uredio maxie : 24-09-07 u 10:07.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 10:31   #6 (permalink)
ice
Banned

Citat:
Zanima me kako otprilike izgledaju treninzi za početnike i za one malo naprednije. Koliko često su teninzi, koliko se plaćaju i koji klub bi mi preporučili (negdje u N.Zagrebu ili Trnju).
Pa kad sam ja počeo sa kickboxingom, prvi dan me je postavio da udaram lijevi direkt u prazno, onda desni direkt, pa lijevi kroše. Poslije me počeo učit blokiranje udaraca i slično. Za početak će te naučit stancu i par udarca, pa će ti kasnije možda pokazat bolji gard i kombinacije i slično. Ja sam za već mjesec dana počeo sparirat. A koliko se plaća i koliko često su treninzi to ovisi o klubu. Računaj negdje da će ti trebat minimalno 6 mjeseci jakog treninga prije nego se počneš natjecat, ako imaš namjernu natjecat se.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 10:49   #7 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Pa kad sam ja počeo sa kickboxingom, prvi dan me je postavio da udaram lijevi direkt u prazno, onda desni direkt, pa lijevi kroše. Poslije me počeo učit blokiranje udaraca i slično. Za početak će te naučit stancu i par udarca, pa će ti kasnije možda pokazat bolji gard i kombinacije i slično. Ja sam za već mjesec dana počeo sparirat. A koliko se plaća i koliko često su treninzi to ovisi o klubu. Računaj negdje da će ti trebat minimalno 6 mjeseci jakog treninga prije nego se počneš natjecat, ako imaš namjernu natjecat se.
Prije toga ide ugrijavanje i razgibavanje pretpostavljam? Zanima me dio treninga koji nije vezan uz učenje tehnika već ono što prethodi tome - nabijanje kondicije, snage, izdržljivosti i sl (rad na vreći, preskakanje konopa, sklekovi, zgibovi i sl) , kao i eventualno povezivanje istih s radom u teretani.

Zanima me intenzitet i sadržaj treninga, ukratko Nije mi cilj natjecati se u borilačkim sportovima (trenutno) već vidjeti koji od navedenih sportova mi najviše može pomoći u radu na svim oblicima snage i izdržljivosti, a usput i naučiti i neke korisne borilačke tehnike.
ponestalo perja.

Zadnji Uredio maxie : 24-09-07 u 10:55.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 10:56   #8 (permalink)
ice
Banned

Pa prvo ide vjerojatno rastezanje, a možda i zagrijavanje, onda vjerojatno slijedi shadowbox, onda moža budeš radio sa partnerom neke kombinacije ili na vreću išao. Poslije ćeš i sparirat.

A reci mi bi li ti išao tu da dobiješ kondiciju, ili da se naučiš borit, ili oboje?
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 11:40   #9 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Pa prvo ide vjerojatno rastezanje, a možda i zagrijavanje, onda vjerojatno slijedi shadowbox, onda moža budeš radio sa partnerom neke kombinacije ili na vreću išao. Poslije ćeš i sparirat.

A reci mi bi li ti išao tu da dobiješ kondiciju, ili da se naučiš borit, ili oboje?
Oboje. To mi se čini nekako smislenije nego vježbanje kod kuće koje prakticiram unazad 6-7 mjeseci (sklekovi, čučnjevi, trčanje), a i imam nekog borilačkog iskustva iz mladih dana pa zašto ne nastaviti u tom smjeru.
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 12:12   #10 (permalink)
ice
Banned

Pa, ovi ozbiljni borci, treniraju po 2-3 puta dnevno. Recimo jedan boksač najčešće trči rano ujutro, a poslijepodne ide u dvorano trenira vještine. Ja treniram dva puta dnevno također. Najčešće ujutro treniram kondiciju, snagu, eskplozivnost ili šta god, a poslijepodne idem u dvoranu, učim tehniku, spariram, udaram vreću i tako, i ponekad poslije treninga trbušne, leđne, zgibove i slično tamo odradim, to je to. Najboje ti je teške fizičke treninge imat odvojeno od treninga npr, doma vježbaš snagu ili u teretani, a poslije u dvorani obavljaš ono što se tamo radi. Tamo se isto dosta kalorija potroši, dobije se kondicije i eksplozivnosti kada spariraš i udaraš vreću, ali mislim da je najpametnije da se u dvorani držiš udaranja vreće, spariranja i ostalih stvari, a doma ili u teretani radiš sklekove, jer ti treba vremena za oporavak. Naprimjer ako odeš na trening i tamo odradiš neke zgibove, propuste, sklekove i ostao i umoren si da radiš sport koji treniraš, onda nisi imao koristi od ovoga prije, jel'da? Sve je to dobro. Formula je u teretani i doma radit teške fizičke akitvnosti za kondiciju i snagu, a na treningu poslije ćeš isto vježbat to dok treniraš ovaj sport, ali u ne tolikom intenzitetu.

Ukratko, što sam htjeo reći, ako treniraš neki sport, od velike je važnosti da dođeš u dvoranu 100% i da možeš odradit tamo što se radi, a ne recimo prije treninga ubiješ se na benču i čučnjeva pa da nemožeš učit tehniku i vreću udarat. Kad se baviš nekim sportom, vještine i tehnike su najbitnije, pa posi toga dolazi kondicija, eksplozivnost, izdržljivost i sl. Recimo, ja se namjeravam natjecat u kickboxingu, i od velike mi je važnosti da dođem u dvoranu svjež, nego da dođem tamo i noge mi se tresu jer sam prije dizao teške utege.

Zadnji Uredio ice : 24-09-07 u 12:16.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: borilacki sportovi, rekreacija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:59.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108