Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Joga kao rekreacija u Sport forumu; Dakle, šta mislite o jogi kao rekreaciji? Imate li kakva iskustava s njom i koja je njena uloga u kombinaciji ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-09-07, 09:40   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 419
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Joga kao rekreacija

Dakle, šta mislite o jogi kao rekreaciji? Imate li kakva iskustava s njom i koja je njena uloga u kombinaciji s ostalim sportovima (ako je ima)? Što dobivate bavljenjem jogom?

Osobno nemam nekih iskustava s istom pošto mi je prestatična u svojoj biti, a držim da se radi zapravo o kombinatorici različitih vježbi za istezanje i ništa više - koje kao takove ne bi trebala same sebi biti svrhom.
ponestalo perja.
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 16:27   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,559
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Joga kao rekreacija

Iskreno govoreći, o jogi znam samo da je to riječ koja se sastoji od 4 slova!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 17:41   #3 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Neznam ništa o jogi, ali se držim onoga što valja.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 19:36   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat

Joga rules.
Prije 5-6 god. sam se 6mj. bavila njome i osjećala sam se kao da lebdim, često sam znala iz čistog mira reći: Kako je život lijeeeeep... I to uistinu osjećati.
Jedino trebaš znati što želiš od nje tj ne dopustiti da te instruktor uvuče dublje nego što želiš. A pokušat će (vegetarijanstvo, razna nalaženja i rituali, pjesme, božanstva...).

Varaš se u svom poimanju joge, puno je duhovnija od pukog istezanja. Iako će te dobrano istegnuti.

+ ja sam baš maloprije radila pranajamu svega 10-ak min i već se super osjećam
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 20:05   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,234
mimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavan
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku mimy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mimy

joga je jako dobra rekreacija sama za sebe, a i u kombinaciji sa drugim sportovima. Nisam nikad previše o njoj razmišljala, kad bi netko spomenuo jogu na pamet su mi padale slike ljudi sfrkanih u nemogućim pozama. Ali kada je moja mama krenula na jogu i kupila par knjiga počela sam pomalo proučavati o čemu se tu radi, pa i sama vježbati. Tu se radi o polaganim pokretima razgibavanja i istezanja cijelog tijela gdje je jako važno pravilno disati uz svaki pokret. Disanje je jednako važno koliko i sama vježba. Uz to tu su i vježbe meditacije za mentalno opuštanje. Vježbati može raditi svatko, od djece do starijih ljudi. Iz iskustva mnogih ljudi mogu reći da vježbanje joge jako smanjuje bolove, bez obzira što vas boli.
Meni je osobno joga jako pomogla u poboljšavanju fleksibilnosti, jer te vježbe aktiviraju i istežu mišiće koji inače nisu aktivni. Oduvijek sam bila dosta razgibana ali npr. tek sam se uz jogu uspjela istegnuti do špage. Također mi je pomogla u poboljšanju ravnoteže i snage
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 20:09   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat

I poanta je da si u svakom trenutku fokusiran na svoje tijelo dok radiš vježbu tj asanu ("pozu"), da ti misli ne bježe, tako se ojača i koncentracija i smirenost općenito u životu. Joga jako opušta i osnažuje u isto vrijeme.
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 23:10   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 31-08-07
Poruka: 769
malena_rozy se izdvaja iz masemalena_rozy se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku malena_rozy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku malena_rozy Pošalji poruku preko Skype-a korisniku malena_rozy

yoga kao rekreacija je savršena,s njom postižeš veću razgibljivost tijela i ugl ful ojačaš.ne na taj način da sad dobiješ neke mišiće kao kad bildaš u teretani ali ipak osjetiš da si jači u fizičkom smislu,popravljaš držanje i tako....a šta se tiče toga da te uvlače u nešto neznam ni ja šta....moje iskustvo nije takvo,naravno,imaš ti različitih instruktora,ali recimo moj se uopće nije doticao tih religioznih tema i toga šta se povezuje s yogom.
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 23:21   #8 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Znači, koliko se da zaključit iz postova - dobije se na fleksibilnosti i mišićnoj izdržljivosti. Izgleda da je kao rekreacija odlična, barem za žene.
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 23:42   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 419
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Koliko vidim iz ovih par odgovora javljaju se uglavnom/isključivo cure sa komentarima pa mogu zaključiti da se jogom bave prvenstveno žene. Muškarcima je nezanimljiva? Očito je da bavljenje njome pruža mnoge prednosti koje očito uviđaju uglavnom žene.
(iako ja i dalje ne vidim nikakve dodatne beneficije naspram klasičnog rastezanja mišića u malo sofisticiranijem izdanju kao sastavnog dijela svakog treninga + malo "ispiranja mozga") Ovo s meditacijom i vegetarijanstvom neću dodatno komentirati pošto sam o tome već previše rekao u nekim drugim temama, a meni nema boljeg lijeka za stres i harmoniju uma od izživiti se na vreći za udaranje i poslije nakrkati hranom...

Iskreno vidim i puno izdašnije oblike rekreacije kako za muškarce tako i za žene. Kako sad gledam na to, eventualno bih jogu preporučio hiperaktivnim likovima i ekipi koja je pretpila "burn out" sindrom - da se malo smire i stanu na zemlju. I svojoj curi. Tako da nauči raditi špagu. Might come in handy...
ponestalo perja.

Zadnji Uredio maxie : 21-09-07 u 23:51.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-09-07, 23:49   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-08-07
Poruka: 1,234
mimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavan
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku mimy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mimy

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
(iako ja i dalje ne vidim nikakve dodatne beneficije naspram klasičnog rastezanja mišića u malo sofisticiranijem izdanju kao sastavnog dijela svakog treninga + malo "ispiranja mozga")
što se ovog tiče moraš probat prvo na sebi da bi vidio da ima razlike. Joga isteže baš sve mišiće na tijelu, od glave do pete. Kad bi probao nakon treninga se istegnuti pomoću vježbi iz joge sigurno bi vidio razliku, jer kao što sam već rekla aktiviraju se mišići koje inače mnogo ne koristimo
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: joga, rekreacija, sport

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:42.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108