| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi kada početi s utezima? u Sport forumu; imam 17 godina,180 cm visok,80 kg težak,jeli vježbanje utezima utječe na moj rast,jer htio ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-03-07 Lokacija: Coca Cola Company Godina: 23
Poruka: 3,575
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: kada početi s utezima? mislim da ono ti nece utjecat na rast ukoliko ne budes pretjerivao,a rano za pocet ti nije samo se pridrzavaj osnovnih pravila,da ne vjezbas predugo i ne sa velikim tezinama,barem za pocetak
__________________ Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself! |
| |
| | #3 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,567
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: kada početi s utezima? Da, vježbanje s utezima utječe na rast, pošto sila koja pritišće na tvoje tijelo utječe na ranije zatvaranje epifiznih poča u tijelu. Jednostavnije rečeno, prije i brže prestaješ rasti. Možeš radit sa utezima i to sve vježbe, ali izbjegavaj rad sa velikim težinama. Radi tako da radiš sa 50-60% od tvoje tjelesne težine i veći broj ponavljanja (15-25). Loša vijest u cijeloj priči je ta da čovjek prestaje rasti u 24 godini života. Pa ako si spreman čekat do tad... |
| |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: kada početi s utezima? Ovo o prestanku rasta je istina.To što čovjek nije dao link ne znači da nije istina. I ja sam nedavno pročitao to u nekom članku na netu ali ne mogu sad naći link više. Ali to jedino ako si neki frik koji diže urnebesne težine i to odmalena. Ali hey,imaš GOOGLE ? ![]() ![]() Najbolji su mi ti kaj stalno govore " daj mi link ".Pa traži jebo te čaća-Imaš prste,oči i mozak i iskoristi ih. ![]()
__________________ "Misfortune shows those who are not really friends." Aristotel (384 BC - 322 BC), Eudemian Ethics Zadnji Uredio Replica : 14-03-08 u 04:32. |
| |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-07-07 Lokacija: Osijek Godina: 18
Poruka: 1,713
![]() | Re: kada početi s utezima? treba poceti s manjim težinama....i vecim brojem ponavljanja da bi se tijelo priviklo na napor... takodjer treba pazit na ligamente i zglobove da ne dodje do oštećenja kod nepravilnog rada. Utezi ti neče šteti na rast, nego ti usporavaju metabolizam.... ![]() |
| |
| | #7 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,312
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: kada početi s utezima? Citat:
Redovitom vježbom i reguliranom prehranom može samo ubrzati metabolizam... Daj nemoj bacat "činjenice" napamet.
__________________ jebeš potpis u kojem niš ne piše | |
| |
| | #8 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: kada početi s utezima? Citat:
![]()
__________________ "Misfortune shows those who are not really friends." Aristotel (384 BC - 322 BC), Eudemian Ethics | |
| |
| | #10 (permalink) | ||
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,567
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: kada početi s utezima? Citat:
Prvo ćeš ovdje svima lijepo napisati, da svi javno vide, što su epifizne ploče, koja je njihova uloga u organizmu, što utječe na njihovo zatvaranje i koja je posljedica toga! Ne možeš samo tako osporavat tuđe izjave argumentom "...daj mi link" i pisati da su gluposti!Ako smatraš da nešto nije točno, onda to izvoli argumentirat sa činjenicom, a ne izjavama "...to su gluposti", "...daj mi link" i slično! A pošto mi se ne da čitat tvoje copy/paste postove tipa "...to piše na drugom forumu" ili "...Miloš Šarčev je rekao" evo pa si malo pročitaj: Citat:
Zadnji Uredio Dr Jekyll : 14-03-08 u 11:39. | ||
| |
![]() |
| Tagovi: kada, poceti, utezima |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:31.

Ovo o prestanku rasta je istina.