Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi kada početi s utezima? u Sport forumu; imam 17 godina,180 cm visok,80 kg težak,jeli vježbanje utezima utječe na moj rast,jer htio ...

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 04-11-07, 12:07   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 04-11-07
Godina: 17
Poruka: 1
Unknown Artist se izdvaja iz mase
kada početi s utezima?

imam 17 godina,180 cm visok,80 kg težak,jeli vježbanje utezima utječe na moj rast,jer htio bi još narast,pa dali će utezi to onemogućiti ili.....pišite sve što znate o tome
Unknown Artist je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 04-11-07, 13:10   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,575
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto
Re: kada početi s utezima?

mislim da ono ti nece utjecat na rast ukoliko ne budes pretjerivao,a rano za pocet ti nije samo se pridrzavaj osnovnih pravila,da ne vjezbas predugo i ne sa velikim tezinama,barem za pocetak
Star 04-11-07, 15:22   #3 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Da, vježbanje s utezima utječe na rast, pošto sila koja pritišće na tvoje tijelo utječe na ranije zatvaranje epifiznih poča u tijelu. Jednostavnije rečeno, prije i brže prestaješ rasti.

Možeš radit sa utezima i to sve vježbe, ali izbjegavaj rad sa velikim težinama. Radi tako da radiš sa 50-60% od tvoje tjelesne težine i veći broj ponavljanja (15-25).

Loša vijest u cijeloj priči je ta da čovjek prestaje rasti u 24 godini života. Pa ako si spreman čekat do tad...
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 14-03-08, 03:29   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 09-06-07
Godina: 21
Poruka: 782
EXER20 se izdvaja iz mase

Ajd mi daj link gdje to pise da vjezbanje s tegovima utjece na rast??? ajd daj
EXER20 je offline  
Star 14-03-08, 04:25   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 08-06-07
Godina: 18
Poruka: 714
Replica se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Replica

Ovo o prestanku rasta je istina.
To što čovjek nije dao link ne znači da nije istina.
I ja sam nedavno pročitao to u nekom članku na netu ali ne mogu sad naći link više.
Ali to jedino ako si neki frik koji diže urnebesne težine i to odmalena.

Ali hey,imaš GOOGLE ?
Najbolji su mi ti kaj stalno govore " daj mi link ".Pa traži jebo te čaća-Imaš prste,oči i mozak i iskoristi ih.

Zadnji Uredio Replica : 14-03-08 u 04:32.
Replica je offline  
Star 14-03-08, 06:13   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-07-07
Poruka: 1,713
laaCoo se izdvaja iz mase

treba poceti s manjim težinama....i vecim brojem ponavljanja da bi se tijelo priviklo na napor...
takodjer treba pazit na ligamente i zglobove da ne dodje do oštećenja kod nepravilnog rada.
Utezi ti neče šteti na rast, nego ti usporavaju metabolizam....
laaCoo je offline  
Star 14-03-08, 09:53   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,312
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: laaCoo Pogledaj Poruke
treba poceti s manjim težinama....i vecim brojem ponavljanja da bi se tijelo priviklo na napor...
takodjer treba pazit na ligamente i zglobove da ne dodje do oštećenja kod nepravilnog rada.
Utezi ti neče šteti na rast, nego ti usporavaju metabolizam....
Ma o kojem usporavanju metabolizma ti pričaš...čista glupost...

Redovitom vježbom i reguliranom prehranom može samo ubrzati metabolizam...

Daj nemoj bacat "činjenice" napamet.
Star 14-03-08, 09:55   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 08-06-07
Poruka: 714
Replica se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Replica

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
Ma o kojem usporavanju metabolizma ti pričaš...čista glupost...

Redovitom vježbom i reguliranom prehranom može samo ubrzati metabolizam...

Daj nemoj bacat "činjenice" napamet.
Ovo je čista istina.Ne znam od kud njemu te informacije ali ja osobno znam prije dok sam bio " skeleton " jedva sam išta jeo a nakon par mjeseci teretane....da vidiš...jedeš ko svinja sve i svašta
Star 14-03-08, 11:05   #9 (permalink)
Banned

Datum registracije: 09-06-07
Godina: 21
Poruka: 782
EXER20 se izdvaja iz mase

Pa, zato sam i reko da da link, jer su to gluposti
EXER20 je offline  
Star 14-03-08, 11:28   #10 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: EXER20 Pogledaj Poruke
Ajd mi daj link gdje to pise da vjezbanje s tegovima utjece na rast??? ajd daj
Citat:
Pravi autor: EXER20 Pogledaj Poruke
Pa, zato sam i reko da da link, jer su to gluposti
E pa kad si ti tako pametan, onda to i dokaži!

Prvo ćeš ovdje svima lijepo napisati, da svi javno vide, što su epifizne ploče, koja je njihova uloga u organizmu, što utječe na njihovo zatvaranje i koja je posljedica toga!

Ne možeš samo tako osporavat tuđe izjave argumentom "...daj mi link" i pisati da su gluposti!Ako smatraš da nešto nije točno, onda to izvoli argumentirat sa činjenicom, a ne izjavama "...to su gluposti", "...daj mi link" i slično!

A pošto mi se ne da čitat tvoje copy/paste postove tipa "...to piše na drugom forumu" ili "...Miloš Šarčev je rekao" evo pa si malo pročitaj:

Citat:
There have been several studies conducted on teen weight lifting that suggest that certain types of weight lifting may damage the epiphysis, or growth plate, of your bones. There is evidence that lifting heavy weight could speed up growth plate closure, which would stunt your growth.
Nravno da se na internetu može naći milijun linkova koji će reći da to nije točno, ali to su sve linkovi od nekih body buildera ili linkovi vezani za body building.

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 14-03-08 u 11:39.
Dr Jekyll je offline  
Zatvorena Tema
Tagovi: kada, poceti, utezima

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111