Idi nazad   Croportal Forum > Sport > Rekreacija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Rekreacija Raspravljate o temi Koje vježbe najbolje pogađaju mišić??!! u Sport forumu; Citat: Pravi autor: Adolon donji dio prsa, a ne uključuje kontra kosu klupu? Nisam Jekyll, ali definitivno bi preoporučio: propuste, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-01-08, 00:56   #21 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-10-07
Godina: 22
Poruka: 325
rommel~ se izdvaja iz maserommel~ se izdvaja iz mase
Re: Koje vježbe najbolje pogađaju mišić??!!

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
donji dio prsa, a ne uključuje kontra kosu klupu?
Nisam Jekyll, ali definitivno bi preoporučio: propuste, sklekove među klupama, sklek na jednoj ruci, sklekovi sa podignutim nogama, benchpress sa jednom bučicom (ovo će ojačat i leđne mišiće također) i obični benchpress. Ako si već dobar s ovim pokretima onda ih možeš otežat tako da dodaš težinu na leđa dok radiš sklekove (u torbu stavi par diskova), imaš pojas na kojeg možeš zakaćit utege, možeš sklekove na jednoj ruci radit s podignutim nogama i rukom na medicinki (međutim ako vježbaš u teretani, ljudi će te gledat čudno ) i sl. Imaš dosta tih pokreta, svi su dobri ovisi koji su tvoji ciljevi. Ove vježbe rade cijela prsa, ramena i ruke i još neke mišiće. Nije ti pametno izolirat dijelove mišića nikad, osim ako nisi profesionalni bodybuilder ili nešto. Ako imaš slabije područje na tijelu tipa prsa, odradi par setova više za tu grupu. Ako gledaš za snagu najbolje ti je radit sa težinom od koje će ti se set sastojat od 1-6 ponavljanja. Time ćeš dobit masu u gustoći mišića, ovisi o tvojoj prehrani. Ako rađe želiš veličinu, bolji ti je set od 8-12 ponavljanja, tu ćeš dobit masu u volumenu. Sve poviše je trening izdržljivosti. Osobno meni je najdraži 5x5 (pet setova po pet ponavljanja) za snagu i masu. I vježbaj stražnji dio isto koliko i prednji, da ne dođe do uravnoteženosti.

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Koje vježbe bi bile najučinkovitije za guzu? Osim onih koje se rade na spravama u teretani?
Iskoraci sa bučicama, Rumunjski deadlift (pogledaj na google, ako ćeš probat ovu vježbu, nemoj ići sa velikim težinama jer je pravila forma neophodna u ovom pokretu) i glute-ham raise (isto pogledaj na google, ovu vježbu možda ne budeš mogla napravit pošto je dosta teška). Međutim ja sam muško i trenirao sam samo sebe.

Zadnji Uredio rommel~ : 12-01-08 u 01:03.
rommel~ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-01-08, 15:56   #22 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Problem donjeg dijela prsa je taj da ga ciljano gađa samo kontrakosa klupa (naravno, i cross, ali ne u takvom opsegu). Eksperimentirao sam sa sajlama (cross mašina), ali na tome nikad nisam uspio doći do težina kojima sam radio na kontrakosoj klupi. Moj savjet glede toga je ovakav: treba radit kontrakosu klupu ali s težinam s kojima se može napravit 8 - 12 ponavljanja. S time je čovjek u nekakvom "sigurnom" području kojim dobiva i masu i snagu, a ne forsira.

Glede gluteusa: e zbog toga sam presto trenirat žene! Sve misle da će lijep oblik dobit vozeći bicik, orbitrek, preskačuči vijaču, radeći na spravama za adduktore i abduktore itd. Nijedna ne želi radi leg press, čučnjeve, iskorak i druge teške vježbe koje jedine daju rezultate za to područje.

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 13-01-08 u 09:20.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-01-08, 16:12   #23 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,326
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Pa zato sam i napisala da mi je orbitrek samo zagrijavanje.. i tražila malo naprednije vježbe. Ove iskorake radim na trčanju, ali nedovoljno. Od njih najviše osjetim da me boli baš taj gluteus.

Citat:
Pravi autor: rommel~ Pogledaj Poruke
Iskoraci sa bučicama, Rumunjski deadlift (pogledaj na google, ako ćeš probat ovu vježbu, nemoj ići sa velikim težinama jer je pravila forma neophodna u ovom pokretu) i glute-ham raise (isto pogledaj na google, ovu vježbu možda ne budeš mogla napravit pošto je dosta teška). Međutim ja sam muško i trenirao sam samo sebe.
OK, hvala. Proučit ću to malo.

Zadnji Uredio Wamp : 12-01-08 u 16:16.
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-01-08, 16:36   #24 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,412
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Problem donjeg dijela prsa je taj da ga ciljano gađa samo kontrakosa klupa (naravno, i cross, ali ne u takvom opsegu). Eksperimentirao sam sa sajlama (cross mašina), ali na tome nikad nisam uspio doći do težina kojima sam radio na kontrakosoj klupi. Moj savjet glede toga je ovakav: treba radit kontrakosu klupu ali s težinam s kojima se može napravit 8 - 12 ponavljanja. S time je čovjek u nekakvom "sigurnom" području kojim dobiva i masu i snagu, a ne forsira.

Glede gluteusa: e zbog toga sam presto trenirat žene! Sve misle da će lijep obik dobit vozeći bicik, orbitrek, preskačuči vijaču, radeći na spravama za adduktore i abduktore itd. Nijedna ne želi radi leg press, čučnjeve, iskorak i druge teške vježbe koje jedine daju rezultate za to područje.
Ok hvala...sad sam sretan jer znam da sam radeći kontrakosi ipak bio u "sigurnom području".

Radio sam 4 serije od po 12 - 8 ponavljanja...kako bi se penjao po kilaži smanjivao bi ponavljanja...
Probao sam ostale vježbe koje "kao" pogađaju donja prsa , al nikad ne osjetim napetost u tom dijelu kao kad dobro odradim kontrakosi...

Uglavnom thx
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 09:19   #25 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Glede rumunjskog deadifta: nikad ga ne preporučujem ženama (osim vrhunskim sportašicama), jer može uzrokovati vrlo jake bolove u leđima. Za tu vježbu ipak je potreban snažan donji dio leđa, pogotovo ako se u toku vježbe ide u blagu hiperekstenziju. Inače je vježba jako dobra.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-01-08, 17:02   #26 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
A znači isplati se povećati nagib na traci za trčanje

Hvala
Naravno, šprintanjem uzbrdo imaš višestruke koristi. Međutim naglasio bi da je trčanje u "stvarnosti" puno puno bolje nego na traci. Osim pojačanog inteziteta, kojim će se ojačat bočni pregibač i bokovi i dobit vrhunska kondicija, znatno je manja opasnost od ozlijede koljena. Znači najbolje je ako možeš blizu svog mjesta naći uzbrdicu od 50 do 200 metara.
rommel~ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 23:56   #27 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika Splitskadica

Datum registracije: 09-10-07
Poruka: 906
Splitskadica se izdvaja iz mase

Ima li velike koristi od voznje biciklom na uzbrdici, recimo u 15. brzini ili vise.Koji se tu misici razvijaju?
Odgovori sa citatom
Star 17-01-08, 11:35   #28 (permalink)
Regularni forumas

Izdržljivost u nogama.
rommel~ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 14:09   #29 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 30-03-07
Godina: 18
Poruka: 180
domy_1 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Splitskadica Pogledaj Poruke
Ima li velike koristi od voznje biciklom na uzbrdici, recimo u 15. brzini ili vise.Koji se tu misici razvijaju?
i to kaj nema , pređi ti 5km lagano brdovitog terena u 7. brzini i da vidiš

registriraj se i igraj sa igračima diljem balkana
domy_1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 15:44   #30 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Splitskadica Pogledaj Poruke
Koji su ti ciljevi u biti? Preučestalim bicikliranjem ćeš izgubit mišićnu masu bez obzira što i koliko jeo. Evo na primjer, jedan od najboljih biciklista ikada, Lance Armstrong

Tijelo je univerzalni stroj, prilagođava se svačemu, i tako ako budeš učestalo biciklirao velike distance, kao što je forumaš poviše rekao 5 kilometara uzbrdo, tvoje tjelesna masa smetat će ti da pređeš tih pet kilometara, tako će tijelo odbaciti teret sa sebe (osim što ćeš izgubit masno tkivo, također ćeš izgubit košćanu masu i mišiće) da bi postalo izdržljivije i lakše i brže prešlo toliku distancu. Zato ako hoćeš biciklirat preporučam da ne bicikliraš velike distance, nego već kraće distance u nekoliko intervala, punom brzinom, što ja znam od 100 metara do kilometar uzbrdice i ravno. Ako ćeš već ići na distancu s biciklom onda bi ti preporučio da tu izmjenjuješ intezitet tokom te distance. Naprimjer ideš 5 kilometara biciklom, recimo svaku malo pređi na najbrže moguće bicikliranje i tako dok se ne umoriš, onda sporo bicikliraj da ti to bude kao aktivni odmor i opet punom brzinom. Ne moraš prelazit velike distance s biciklom da bi otopio masno tkivo. Iskoristi protokole poviše opisane (intervali od 100 metara do kilomter, sa minimalnim odmorom između intervala, do 30 do 120 sekundi ovisi o distanci, što je distanca bliža kilometru to je veći odmor, a pri šprintevima od 100 metara nemoj se odmarat nego se biciklom vrati na početnu liniju laganim tempom i ponovi). Time ćeš uklonit masno tkivo brže nego distancama i saćuvat ćeš mišićnu masu, naravno bitna je adekvatna prehrana. Ako si početnik vježbanju, trebat ćeš lagano počet. Prva 2 tjedna vozi distance laganim tempom, onda počni primjenjivat prokol poviše. Srce će ti se zakucat i noge ispržit.
rommel~ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:40.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114