| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Rekreacija Raspravljate o temi Ograničen sam - pomozite !!! u Sport forumu; Heheh, bio jučer napokon na pregled one noge što sam je stuko prije tri mjesea. Kažu doktori nakon pregleda ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 21-03-07 Godina: 28
Poruka: 452
![]() ![]() | Re: Ograničen sam - pomozite !!! Citat:
Prije 5 dana sam konačno krenuo na fizikalnu teapiju koja se sastoji od vježbi za kralježnicu koje moram izvoditi dnevno 20-30min, prvo pod nadzorom 10 dana, a zatim samostalno kod kuće, još ne znam koliko dugo (valjda do sljedećeg pregleda minimalno). Na pregled sam naručen za 2 mj. Na pitanje da li u međuvremenu smijem trenirati/trčati doktor je odgovorio da ne smijem/nije poželjno. E sad, toliko dugo biti bez treninga mi se baš i ne dopada. Sve ono što sam do sada napravio u zadnjih 5-6 mjeseci bi moglo pasti u vodu... Moje je pitanje: Da li je preporučljivo samoinicijativno, uz ove vježbe koje radim za kralježnicu nastaviti malo umjerenijim tempom sa treninzima kao i do sada? Znači radi se o laganom trčanju 2X tjedno + sklekovi, trbušnjaci i vježbe s bučicama 3/4Xtjedno. U teretanu ne namjeravam definitivo prije nego što mi to doktor dopusti. Da li bi nastavak ovakvih treninga mogao negativno utjecati na moj oporavak i da li da slušam doktora 100%? ili da se pomalo švercam slušajući što mi tijelo govori usput? Kad počnem raditi trbušnjake osjećam lagane bolove u leđima od onih vježbi za kralježnicu, pa nisam siguran koliko mi ih je pametno i dalje prakticirati. Koja vježba za trbušne mišiće najmanje opterećuje kralježnicu i leđa? | |
| | |
| | #24 (permalink) | |
Na pitanje da li smijem za vrjeme terapije vježbati odgovor je bio: "Bolje ne". pa si ti misli što to znači.... Zato i koristim priliku da ovdje postavim pitanje | |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,400
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ograničen sam - pomozite !!! Smanji intenzitet treninga, izbaci bučice jer vjerojatno uključuju rad kračježnice. Radi vježbe u velikim ponavljanjima malom otporu, kao sklekove, čučnjeve i tako dalje + lagano trčanje. Da taj liječnik zna išta bio bi u Zagrebu. Da taj iz Zagreba zna išta bio bi u Njemačkoj. Da taj iz Njemačke zna išta bio bi u Americi. Da taj iz America zna išta bio bi u Arabiji. Zadnji Uredio ice : 07-09-07 u 12:58. |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,581
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ograničen sam - pomozite !!! Citat:
Ako nema bolova, pogoršanja bolesti i ako voliš trenirat, samo nastavi. Ako sve bude dobro, kad dođeš na pregled reci doktoru da nisi ništa vježbao, samo ono što je on rekao. Pa će on bit sav sretan i zadovoljan. | |
| | |
| | #27 (permalink) | |
![]() | |
| | |
| | #28 (permalink) | |
Opet mi se vratila nelagoda u ishijasu !!!!! Pretprošli vikend sam nosio nekakv stari madrac stepenicama sa 5 kata u prizemlje i sljedeći dan sam izludio na poslu od nelagode u nozi ! A uopće nije bio težak a osim toga taman sam završio sa 2-tjednom fizikalnom tertapijom i razgibavao sam se prije nošenja ! Od tada svaki dan osjećam laganu nelagodu neovisno o vježbama s terapije koje sada moram kod kuće raditi. Čak imam osjećaj da mi trenutno odmažu (možda sam malo pretjerao s njima pošto ih radim svaki dan po 20min uz svoje redovno vježbanje - sklekovi, čučnjevi, trčanje). Opet ne znam kaj da radim. Prvo sam se ponadao kako će sve ići na bolje i kako ću se kroz mjesec - dva ponovno moći nakon toliko godina vratiti u teretanu, mislio sam upisati i tajlandski bok usporedo, a sad ovo !!! Ne znam. Počeo sam čitati o ishijasu na netu i nije mi nimalo drago to što čitam. Gadna je to stvar. Po glavi mi se motaju kombinacije od toga da počnem odlaziti na plivanje i da potražim nekog privatnog specijalistu ili da se malo smirim i pričekam sljedeću kontrolu na koju sam naručen u 11. mj. A do tada - ???? ![]()
__________________ Bog je stvorio ženu u petak! Zašto petak? U ponedjeljak je stvorio kokoš, u utorak puricu, u srijedu patku, u èetvrtak gusku i u petak mu je ponestalo perja. | |
| | |
| | #30 (permalink) |
![]() ![]() | Re: Ograničen sam - pomozite !!! leđni stil? Btw. da li je nakon tegoba s ishijasom moguće ponovno se vratiti vježbanju u teretani ili je to neizvedivo neovisno o težini ozljede? Ima li ekipe koja je to riješila i danas nesmetano diže utege?
__________________ Bog je stvorio ženu u petak! Zašto petak? U ponedjeljak je stvorio kokoš, u utorak puricu, u srijedu patku, u èetvrtak gusku i u petak mu je ponestalo perja. Zadnji Uredio maxie : 26-09-07 u 20:36. |
| | |
![]() |
| Tagovi: prikljes ten zivac |
« Prsa - bucice ili sipka?
|
PWM »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:04.

I ako je još kojim slučajem specijalist za sportsku medicinu, ne ignoriraj njegovo mišljenje.